![]() |
#1 |
![]() ![]() Erdoğan'dan U Dönüşü: Ergenekon'da Ortada Hiçbir Şey Yoktu Fikrine Katılmıyorum ![]() Geçtiğimiz aylarda Harp Akademilerinde yaptığı konuşmada Ergenekon ve Balyoz için "kandırıldık" diyen Erdoğan'dan U Dönüşü: Ergenekon'da ortada hiçbir şey yoktu fikrine katılmıyorum.... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Ergenekon'la ilgili verdiği bozma kararı sonrası ilk kez konuştu. O dönemde Ergenekon soruşturmasını İtalya'daki gibi bir "Temiz Eller Operasyonu" olarak gördüğünü ifade eden, "Ben bu davanın savcısıyım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası pek çok konuda olduğu gibi Ergenekon ve Balyoz konusunda U dönüşü yapmıştı. YALÇIN AKDOĞAN "MİLLİ ORDUYA KUMPAS" SÖZÜ İLE SÜRECİ BAŞLATMIŞTI Kendisine en yakın isimlerden birisi olan Yalçın Akdoğan'ın "Milli Orduya Kumpas Kuruldu" sözleri ile başlayan süreçte Ergenekon ve Balyoz gibi AKP'lilerin "darbe planları ile mücadele ettik, askeri vesayeti biz bitirdik" dedikleri davalardan bir bir geriye dönüş yaşanmıştı. ERDOĞAN, HARP AKADEMEİLERİNDE "ALDATILDIK" DEMİŞTİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Harp Akademelerinde yaptığı konuşmada karşısındaki Kurmay Subaylara Ergenekon ve Balyoz'la ilgili olarak "Aldatıldık" demişti. İşte tam da Yargıtay'ın Ergenekon'la ilgili bozma kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yine farklı bir açıklama geldi. Daha önce "kandırıldık, aldatıldık" diyen Erdoğan, U dönüşü yaparak, Ergenekon'la ilgil "ORTADA HİÇBİR ŞEY YOKTU" fikrine katılmıyorum dedi. Hırvatistan ziyaretinde beraberinde bulunan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın Ergenekon Kararıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: ERGENEKON KARARI: ‘ORTADA HİÇBİR ŞEY YOKTU’ FİKRİNE KATILMIYORUM Yargıtay’ın kararı sonrasında Ergenekon yokmuş gibi bir algı gündeme geldi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Tabii ki bu yargıyla alakalı bir konu. Bu tür konuların sulandırılması elbette doğru olmaz. Ama mesela ben bu konuda Sayın Başbuğ konusundaki itirazımda, kendisinin mesai arkadaşım olduğunu ifade etmiş; yargılanacaksa Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini daha o zaman söylemiştim. Ergenekon’da da Balyoz’da da, kimileri haklı olarak yargılandıysa da, elbette haksızlığa uğrayanlar da oldu. “Ergenekon veya Balyoz gibi örgütler yoktur denemez” mi demek istiyorsunuz? Adı tam öyle mi değil mi ayrı konu. Ama ortada hiçbir şey yoktu fikrine de katılmıyorum. Zaten ortada bir şeyler de olduğu için yaşandı tüm bu sıkıntılar. Yeni bir süreç başlaması gerektiğini düşünüyor musunuz? Bu yargıyla alakalı bir konu. Aslolan ve de önemli olan, hakkın er ya da geç tecelli etmesidir. kaynak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|