AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.

Stil
Seçenekler

Alt 06-25-2012, 14:29   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Erman Kunter Beşiktaş'ta
Erman Kunter Beşiktaş'ta

Beşiktaşımız'ın efsanevi basketbolcularından Erman Kunter, Erkek Basketbol Takımımız'ın yeni Başantrenörü oldu.

2011-2012 sezonunu 3 kupa ile tamamlayan ve önümüzdeki sezon THY Euroleague'de mücedele edecek olan Erkek Basketbol Takımımız, siyah-beyaz formamızı başarıyla giyen efsanevi basketbolcularımızdan Erman Kunter'e emanet...

Türk basketbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden olan Erman Kunter ile yapılan görüşmeler sonucunda, 2 yıllık anlaşma sağlandı.

Erman Kunter'e görevinde başarılar dileriz.

ERMAN KUNTER KİMDİR?

8 Ekim 1958 tarihinde doğan Erman Kunter, sırasıyla İTÜ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yenişehir, Fenerbahçe ve Çukurova Sanayi takımlarında forma giydi. 1988 yılında Fenerbahçe formasıyla 175-101 sonuçlanan Hilalspor maçında 153 sayı atarak rekor kırarken, ilk yarıda attığı 81 sayıyla, bir devrede en fazla sayı üreten basketbolcu olarak da tarihe geçti. 1987-1988 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Türkiye Ligi sayı kralı oldu. Genç takımlar da dahil toplam 213 kez milli olan Kunter, milli formayla rakip potalara tam 3.626 sayı bıraktı. 1983 yılında Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda bronz, 1987 yılında Suriye'nin Lazkiye kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan takımda yer aldı.

Antrenörlük kariyerine 1994'te Darüşşafaka'da başlayan Kunter, 1996-97 sezonunda Beşiktaşımız'ı çalıştırdıktan sonra 3 yıl Milli Takım'da görev yaptı. 2000 yılında Milli Takım'dan ayrılan Kunter, 2002-03 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırdıktan sonra, Fransız ekibi Cholet Basket'in başına geçti. 45 yaşındaki tecrübeli hoca, ilk sezonunda küme düşmekten kurtardığı Cholet'yi ertesi sezon play- off'ları zorlayan bir takıma dönüştürdü. Daha sonra aynı ülkeden Asvel'in başına geçen Kunter, 2006 yılında eski takımı Cholet'ye yeniden döndü; 2010'da takımını Fransa Ligi şampiyonu yaptı.

Kaynak

Beşiktaş 22.06.2012

Konu Cihannur tarafından (04-20-2016 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-25-2012, 15:18   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 'Yuvama Geri Döndüm'
'Yuvama Geri Döndüm'

BJK TV'ye telefonla bağlanan Erkek Basketbol Takımımız'ın Başantrenörü Erman Kunter önemli açıklamalarda bulundu.

Erman Kunter'in açıklamaları şöyle:

"Öncelikle yuvama geri döndüğümü söylemek istiyorum; çünkü herkes benim ne kadar Beşiktaşlı olduğumu bilir. İkincisi epey bir zamandan sonra ülkeme geri dönüyorum; Fransa'da aralıklarla 9 sene çalıştım, tabii bu çok hoş bir duygu.

Zor bir görev aldık. Öncelikle birinci hedefimiz, geçtiğimiz sene yakalanan başarı. Çok kolay bir hedef değil, çok zor bir hedef. Çıta çok yukarıda bunu kabul etmek lazım; ama dediğim gibi, önemli olan da zaten bu çıtanın yüksek olması. Alçak bir çıtaya hedef gösterirseniz bunun bir mânâsı ve esprisi kalmaz.

Tabii hedefimiz ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanmak. Arkasından Euro Lig'de imkân olursa bir çeyrek final yapılabilir mi, oralara varabilir miyiz? Ondan sonra zaten önümüz açık. Açıkçası çok yüksek bir çıta, ama ben olmayacak bir şey olarak düşünmüyorum.

Öncelikle kadroyu korumak birinci hedefimiz olacak burada. Bu gerçek, başarılı olmuş bir kadro, başarılı oyuncular var; ama bir gerçek daha var. Takımlar başarılı olduğu zaman oyuncuların değeri yükseliyor. Gerçekçi olmamız lazım. Bu kadroda bulunan yabancı oyuncularımızı baktığınız zaman tutmanın çok kolay olmayacağını düşünüyorum.

Ayrılan yabancı oyuncular olursa, en az onlar kadar güçlü yabancı oyuncular bulmamız lazım. Euro Lig'de oynayacağımız için Türk oyuncu takviyesi de yapmamız gerekecek. Çünkü 7-8 oyuncu bile çok kısıtlı kalıyor. Kadroyu biraz daha geniş tutmamız lazım. Türk oyuncu transferi çok önem kazanacak diye düşünüyorum. Elimizdeki bu büyük başarıya imza atmış yabancı oyuncuların hepsini imkân olsa tutabilmek isterim. Kolay olmayacaktır. Ama hedefler bu tabii. Bu kadroyu biraz daha genişletmek ve tekrar aynı başarıyı yakalamak. Tüm plân ve program bunun üzerine kuruldu.

Benim en önemli prensiplerimden bir tanesi genç oyunculara fırsat tanımak. Bugün NBA'de Amerikalı oyuncudan fazla Fransız milletine tabii oyuncu oynuyor. Çok atletik oyuncular var ve ben onlara büyük şanslar tanıdım, yollar açtım. Hepsine oynama süreleri verdim. Aynısını Türkiye'de de uygulayacağım.

Omurgayı kendi içinizden yetiştirdiğiniz oyunculardan kurduğunuz zaman başarıda devamlılık gelir. Kulüplerin maddi sıkıntıları olduğu günler her zaman olabilir. İşte o günlerde altyapıdan gelen oyuncular takımı sırtlayabilirler. Onun için ben altyapıya çok büyük önem veriyorum. Fransa'da çok çalıştım ve bütün genç oyuncuların önünü açtım. Aynı şeyi Beşiktaş'ta da yapmaya devam edeceğim. Bunda en ufak bir problem yok. Mühim olan o genç oyuncuların önlerini açmak; nereye kadar giderler, ne kadar geliştirirler basketbollarını ondan sonrası onlara kalmış; ama hepsinin şansı olacaktır. Ben, altyapıdan oyuncu yetiştirmeden bu başarıların hiçbir zaman sürekli olacağını düşünmüyorum."

Kaynak

Beşiktaş 23.06.2012
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
başantrenör, beşiktaş, erkek basketbol takımı, erman kunter

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)