AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2009, 10:03   #1
Kullanıcı Adı
Mavi_Gözlü_Dev
Standart Ermeni Tuzağına Karşı Başbuğ'un Kürt Politikası
...Kürt aşiretlerinin Lozan’a “Bizim ayrı gayrımız yoktur, aynı milletin evlatlarıyız” diye telgraf çekmesi, Türkiye’nin Wilson tuzağına düşmesini önlemiş oldu. Bugün de İzzet Paşalar var olabilir ama...

ABD, yaklaşık 91 yıl önce, Wilson prensipleri gereğince kurduramadığı Ermenistan ve Kürdistan devletlerinin mevcut çekirdeklerini, şimdi bizzat Türkiye’yi yönetenler eliyle büyütmeye çalışıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bunca teminatına ve “Karabağ işgali sona ermeden Ermenistan sınırı açılamaz” demesine rağmen Türk Dışişleri Bakanlığı’nın, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ile aynı anda ve gece yarısı “Müzakerelerde anlaşmaya varıldı” şeklinde açıklama yapması bu cümledendir.

İnal Batu’nun, “Bu açıklama, sözde soykırımı günü olan 24 Nisan’da Obama’nın yapacağı konuşmada soykırım ifadesini kullanmaması için atılmış bir adım. Demek ki bu yönde bir duyum aldılar ve bu açıklamayı yaptılar. Açıklama bir çırpınış niteliği taşıyor” sözleri de acizliğin ne boyutta olduğunu gösteriyor.

I. Dünya Savaşı’nın bitimine yakın bir tarihte dünyaya yön verecek politikalar izleme kararı alan ABD Başkanı Thomas Woodrow Wilson, 8 Ocak 1918’de, barış görüşmelerine temel olacak 14 prensip açıkladı.

“14 Nokta Prensipleri” nden 12’ncisi Osmanlı toprakları ile ilgiliydi.
“Manda” nın kavram olarak Türkiye ve Türkler’in gündemine girmesi de bu dönemde oldu. “Wilson Prensipleri Cemiyeti” isimli bir örgüt bile kuruldu.
5 Aralık 1918’de Halide Edip (Adıvar), Yunus Nadi (Abalıoğlu), Ahmet Emin (Yalman), Dr. Celal Muhtar, Velit Ebüzziya, Ali Kemal, Celal Nuri, Necmettin Sadık (Sadak) ve Mahmut Sadık imzaladıkları bir mektupla ABD Başkanı Wilson’a başvurup Amerikan mandası istediler.

Başvuruya göre azınlık hakları güvence altında olacak, önemli bakanlıklara Amerikalı müsteşarlar atanacaktır. Amerikalı bir baş müsteşarın başkanlığında toplanacak olan Müsteşarlar Kurulu, kesintisiz reformları yapacaktır. Tıpkı AB uyum yasaları gibi! Polis ve jandarma da emekli bir Amerikalı generale bağlanacaktır.

Bu mektuptan beş ay sonra, Mayıs 1919’da bu kez üç asker İstanbul’daki Amerikan kuruluna başvurarak ABD mandası istedi: Sadrazamlık, genelkurmay başkanlığı, harbiye nazırlığı yapmış olan Ahmet İzzet Paşa (Furgaç), yine eski genelkurmay başkanlarından Cevat Paşa (Çobanlı) ve Çürüksulu Mahmut Paşa.

ABD Başkanı Wilson, Anadolu’nun doğusunda bir Ermenistan ve Kürdistan kurulmasını istiyordu. Zaten, bu kararlar, daha sonra Türkiye’yi parça parça eden Sevr Andlaşması’na da geçirildi.

Mustafa Kemal Paşa, Kürtlerin özellikle İngilizler tarafından kışkırtılmaya çalışıldığını görmüş ve gerekli tedbirleri almıştı.

Wilson prensipleri, Mustafa Kemal Paşa tarafından Kürtleri de kapsayacak şekilde bütün Türk Milleti’nin kendi kaderini tayin hakkına dönüştürüldü.
O günlerde, Kürt aşiretlerinin Lozan’a “Bizim ayrı gayrımız yoktur, aynı milletin evlatlarıyız” diye telgraf çekmesi, Türkiye’nin Wilson tuzağına düşmesini önlemiş oldu. Mustafa Kemal Paşa, Wilson ilkelerini kabul ediyor; Türk Milleti’nin etnik parçalar halinde değil, bir bütün olarak bu hakkı kullanacağını dünyaya ilân ediyordu.

Bugün Genelkurmay, aynı oyunun oynandığını görmüş ve tedbirlerini almaya başlamıştır. Başbuğ’un politikası, umarım devlet politikası olur!

Şimdi Türkiye Kürtleri, ABD güdümlü Ermenistan ve Kürdistan tuzaklarına karşı yine Türklerin yanında yer alacaktır. Çünkü onlar, tarih boyuna Türk şemsiyesi altında var olmuştur. Çünkü, onlar, taaa İskitler döneminde, milattan 700 yıl önce, destanlarda Oğuz Han diye bildiğimiz komutanın, Mısır’a kadar uzanan seferlerinde, bu bölgede serdengeçti olarak bıraktığı bir Türk kolunun, bugünkü torunlarıdır. Dillerinde üçte bir oranında bulunan eski Türkçe kelimeler bunun delilidir. İnanmayanlar açsın Heredot tarihini ve Reşidettin’i okusun.
Bugün de İzzet Paşalar var olabilir ama Mustafa Kemal Paşa’lar da var; kimse unutmasın!

Arslan BULUT
Toplumsal Haber

 

Mavi_Gözlü_Dev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2009, 15:20   #2
Kullanıcı Adı
tyranid
Standart
Niyet okuyucuları başlamış yine işe, kendileri mahkemeyi kurmuş yargıyı vermiş asmış bitmiş... Ne de güzel yazıyolar...
tyranid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım