AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-09-2009, 01:07   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Post Ermeniler 2 bin müslümanı katledip, Kürdistan'ı kurmaya çalıştı
1920 Şubat'ından itibaren Ermeni tecavüzleri iyice artmıştı. Şüregel, Akbaba, Zaruşad ve Çıldır mıntıkasındaki yirmi sekiz İslam köyü Ermeniler tarafından tahrip edilmiş, iki bini aşkın müslüman katledilerek, eşyaları, hayvanları da gasp edilmişti.

Müslüman kadınlardan gençlerinin Kars ve Gümrü'ye götürüldüğü, bu köylerden kaçabilen yüzlerce kadın ve çocuğun da dağlarda donarak öldükleri, bunları duyan Müslüman halkın galeyan halinde olduğu; Ermeni Hükümeti sınırları içinde kalan Müslüman ahâliye yapılan mezâlimin Erzurum'daki İngiliz temsilcisi Rawlinson'un ifadesiyle de o dönem doğrulanmıştı.

Çoluk çocuğunu, mallarını kaybederek aç ve çıplak bir halde Osmanlı Hükümeti'ne iltica eden binlerce muhacirînin durumunu Amerikalı General Harbord Heyeti de görüp, Ermeni mezâliminin şahidi oldular.

VE KÜRDİSTAN'I KURDULAR..

Ermenilerin bilinçli olarak Kürt aşiretleriyle Türk köylüleri arasına nifak sokmaya çalışıyordu. Bu amaçla yörede bir Kürdistan Hükümetinin kurulduğu ve Van, Bitlis, Erzurum, Trabzon'un Ermenilere verildiği yolunda söylentiler çıkarttılar.

Ancak bölgedeki Kürtler, Ermenilerle iş birliği yapan satılmışların, Kürtler adına asla söz söyleyemeyeceğini ve Kürtlerin hiç bir suretle Osmanlı camiasından ayrılmayacaklarını her tarafta ve özellikle de İtilaf hükümetlerine defalarca bildirdiler.






Belge için;
http://rapidshare.com/files/18119599...51_iv.rar.html

 


Konu Eşref tarafından (01-09-2009 Saat 01:11 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi