![]() |
#1 |
![]() izninizle bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum ve bu konu hakkında gençlik kollarının özellikle harekete geçmesi gerekmektedir. ermeni kapılarının kesinlikle açılmayacağı hakkında başbakanımızdan teminat almalıyız. ermeniler kardeşimiz olacak bir millet değildir. tarih bunu hep gösterdi, insanlarla sorunumuz yok devlet politikaları bunu gerektiriyor. arkadaşlar bu ermeni açılımı beni oldukça rahatsız ediyor. kesinlikle ermeniler için bir çıkar doğrultusunda dahi olsa bir işbirliğinin söz konusu olmaması gerekir. bu durumun iyi niyet ya da evrensel ahlakla alakası yok arkadaşlar. her ülke kendi çıkarını düşünür ama, Türkiye Azeri leri kaybedecek. Azeri kardeşlerimize çok büyük ayıp olur bu açılım. ki Azeri lerin gözünde bir teminat olan ülkemiz , ki burum çoğu Türk ve Müslüman ülke için geçerli gitgide büyük kayıplara uğruyor. Azeriler yalnız kaldıklarını düşünüyor ki rusya ya bile yanaşmaya başladılar. utanç verici bir durumdur. hocalı katliamı daha dün gibi... lütfen o kapılar açılmasın, obama amerikadan bi kapı açsın onlara bizi karıştırmasın. ben bu yükümlülüğün altına girmek istemiyorum. verdiğim oy'un karşılığı bu olmamalı. lütfen tabanımızın rahatsızlığını başbakanımıza duyuralım arkadaşlar.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kesinlikle tartışmaya açık bir konu. Ama ülkeler arasında problemleri çözmek için bazı adımlar atmak gereklidir. Sonuçta barış yoluyla çözülmeyen sorunlar ileride tam bir kangrene dönüşebilir.
Tamam, Ermenileri sevmiyor olabiliriz. Hocalı katliamını unutmuş da değiliz. Ya da Ermenilerin geçmişte atalarımıza yaptıklarını da unutmadık ama bu böyle sürüp gidemez, gitmemeli. Bu sorunlara sen veren, büyüklüğünü göstermiş olur. Azerilerin de bu durumda biraz daha anlayışlı olmaları gerekmektedir. Öncelikle bu bizim dış politikamız ve bu sebeple bizi yargılayamazlar. Kendileri Kuzey Kıbrıs'ı tanımıyor diye biz de onlara pekala rest çekebiliriz. Ama aynı milletin torunlarıyız, kardeşiz biz. Birbirimize destek olmalıyız. Şu durumda "düşmanımın dostu düşmanımdır" gibi düşünüp eğer ki Ermeni açılımı nedeniyle Türkiye'ye küserlerse, hem onlar için, hem de bütün Türk dünyası için iyi sonuçlar ortaya çıkmaz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Acıkcası cok önemli bir konu Türkiyenin menfaati olabilir bilmiyorum ama bende şahsen rahatsızım bu konudan.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() arkadaşlar komşunuzla ne kadar küs durabilirsiniz
![]() hangi dünyada yaşıyoruz...hatırlayan varmı bundan 10 sene önce suriyeyle ilişkilerimiz nasıldı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() aynı konu değil arkadaşım. KKTC yi tanımak bir kağıda imza atmaktan öte bişi diğil. ki birleşmiş milletlere konu olmuş bir ülke zaten tanınmıştır. azeriler pkk ya kıyak çekse ne düşünürsün?? ermeniler de azeriler için bir pkk dır ve biz onlara kıyak çekip kapıları açacağız. bunun sorumluluğun altına verdiğim oy la giremem.. siz de girmeyin. başbakan o kapıyı zannetmiyorum ki açsın. ama açarsa verdiğim oy' a üzülmekten ziyade duyacağım kininde sorumlusu değilim..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Azerbaycanın ve Türkiyenin çıkarlarına göre bir adım atarsak açılabilir. Aksi Takdirde yazıklar olsun derim..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() konu ermenilerse sonsuza kadar küs durabiliriz. bu millete ipin ucunu verirsen gerisi de gelir. bu millet henüz nisan 2008 de "resmi soykırım anmaları" düzenliyor. ve o anmalarda 10 binlerce kişi Türk bayrağı yakıp, çiğniyor. peki biz ne yaptık?? kapı açıyoruz. peki daha önce söz vermedik mi açmamak için. evet verdik ermeniler işgal ettiği azerbaycan topraklarını terketmediği sürece kapıları açmayacağız dedik. kapıyı evrensel ahlak ilkeleri var kardeşim diyerek açılmasını hoş görmek boylu boyunca bir fiyasko, dünya da diplomasi böyle yürümüyor. bizi savaşa sokacak bir durum olursa , arkadan vuracak ilk devlet ermenistan dır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() fark yok birini yapan terörist bir devlet, diğerini yapan terörist bir grup... Türk bayrağını çiğneme-yakma günü düzenleyen bir milletle, gözünü Türk topraklarına dikmiş bir devletle anlaşma yapıp sınır açarak onların ekonomisine katkıda bulunmakne demek yahu..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Arkadaşlar önemli meseleleri tartışırken çok dikatli ve liyakatli bir söylem arz etmemiz gerekiyor.Monoton tabir ile; laf olsun torba dolsun mantığı gütmemek gerek..Önce bunun bilincinde olmamız konulara objektif temas etmemizi sağlar.Şuan ermeni meselesi ile ilgili azerililerin ve içimizdeki bazılarının felaket tellalığı yaptıklarını salim bir akılla düşünen herkes görebilmektedir.Herkes bilmelidir ki hiçbirimizin bu meselelerdeki hassasiyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın hasassiyeti kadar olamaz! Sayın Başbakanımızın ve AK Parti hükümetlerinin başarılı ve taviz vermez Dış İlişkiler politikalarını hepimiz çok iyi bilir,gördükde..! Türkiye artık içte demiyorum dışta itibarı ve dinlenirliği en üst düzeyde olan bir ülke!Her geçen gün devletler arası ilişkilerimiz gelişmekte,arz ve talepler gündeme gelmektedir! Bu durum böyle iken siz kalkıp astığım astık,kestiğim kestik diyemezsiniz!!! Ülke ve millet menfaatlerinizi gözeterek her türlü adımı atmak gerek,çünkü konsensüs bunu gerektiriyor! Konuların temelinde yattan ve bizlerinde dinlendirdiği husus Dış politikalarda yabancılaşmadan Öz be ÖZ Türkiye evladı gibi davranarak sorunları çözmeye gayret göstermektir! Ne mutlu ki Tayyip Erdoğan ve AK Parti bunun bilincinde!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|