AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-01-2013, 19:42   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart ershaneler 2010a Kadar Her Ay Fişlenmiş!
DERSHANELER 2010'A KADAR HER AY FİŞLENMİŞ!





Derinhaber - 01 Aralık 2013 08:53
Başbakanlık Müsteşarı Dinçer’e bağlı Başbakanlık Takip Koordinasyon Kurulu, MGK’dan sonra dershaneleri, yurtları, okulları, dernekleri fişlemiş.

Taraf, “Yok hükmünde” denen MGK kararlarının, Aralık 2004’te uygulamaya konduğunu ve 2010’a kadar devam eden belgelere göre, cemaatin okul ve dershanelerinin, “irticai gruplarla ilişkili” diye her ay fişlendiğini yazdı.

İşte, Taraf'ın o haberi:
Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK), 2004 yılının Ağustos ayında, Fethullah Gülen Cemaati’ni bitirme kararlarının imzalandığını gösteren belgeler, kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. MGK’da imzalanan belgede, Fethullah Gülen Cemaati’nin faaliyetlerinin Başbakanlık Uygulamayı Takip Koordinasyon Kurulu koordinesinde, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı ile diğer kurumlar tarafından denetlenmesi kararlaştırılmıştı. Belgede, Cemaat’in özel okullarının, öğrenci evlerinin, vakıf dernek ve yurtlarının, yurtiçi ile yurtdışı faaliyetlerinin, Abant toplantılarının yakın takibe alınması ve bunlarla ilgili eylem planları yapılması istenmişti.

BAŞBAKAN HÂLÂ SUSKUN
Taraf’ın bu belgeleri ortaya çıkarmasının ardından hükümet kanadından bir dizi açıklama geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise dört gündür konu hakkındaki sessizliğini koruyor. Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı ve AKP Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, “Kararlar yok hükmünde kabul edildi, hiçbir işlem yapılmadı” derken, Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç da “Tavsiyeydi, uygulanmadı, bir tek adım atmadık” dediler.


Hükümet kanadından bu açıklamalar yapılmasına rağmen, Taraf dün MGK kararının hemen ardından konuyla ilgili görevlendirilen dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in yazışmaları ve fişleme belgelerini yayımladı. MGK’da alınan kararlar yok hükmünde olmayıp, hayata geçirilmişti. Taraf ’ın dün söz konusu belgeleri yayımlamasından sonra hükümet yetkilileri bu kez de “Ömer Dinçer’in emriyle uygulamaya konan belgeler cemaatle ilgili değil, İrticayla Mücadele kapsamında hazırlanan çalışmalardı” açıklamasında bulundular.


GEREKÇE: İRTİCAYLA İLİŞKİ
Taraf, hükümet yetkililerinin bu açıklamalarını yalanlayan yeni bilgi ve belgelere ulaştı. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’e bağlı Başbakanlık Takip Koordinasyon Kurulu, Ağustos MGK’sından hemen sonra cemaatin dershaneleri, yurtları, okulları, dernekleri dahil tüm kurumlarını fişlemiş. Gerekçe ise “İrticacı gruplarla ilişkilerinin olması.”

Ömer Dinçer’in emriyle, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının hazırladığı fişleme raporları, “gizli” damgasıyla Başbakanlığa gönderilmiş. Listeler yapılmış. Taraf ’ın elindeki belgelere göre, kurul her ay ayrı bir fişleme raporu oluşturmuş. Elimizdeki son fişleme belgesinin tarihi ise 2010.


Taraf

 

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım