AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-18-2009, 15:19   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Esad: Türkiyesiz bir Ortadoğu düşünülemez
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüştü. Esad, Türkiye'siz bir Ortadoğu sürecinin düşünülemeyeceğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile Suriye'nin ekonomik ilişkilerinin giderek geliştiğini belirtirken, ekonomik ilişkilerin de çok iyi seviyede olan siyasi ilişkilerin düzeyine ulaşmasını temenni ettiklerini söyledi.
Esad, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e de Türkiye'siz bir Ortadoğu sürecinin düşünülemeyeceğini ve barış sürecinin sonuçlandırılamayacağını belirtti.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, beraberindeki geldiği heyet ile Suriye'deki temaslarının son gününde sırasıyla Suriye Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah El Dardari, Suriye Başbakanı Naci El Itri ile görüştü.
Daha sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Bakan Tüzmen'i makamında kabul etti.
Kabulün basına açık bölümünde Suriye Devlet Başkanı Esad, Türk heyetinin Suriye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasındaki sorunların birer birer çözüldüğünü söyledi. Türkiye ile Suriye'nin ekonomik ilişkilerinin giderek geliştiğine işaret eden Esad, iki ülke arasında siyasi ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu, ekonomik ilişkilerin de bu düzeye ulaşmasını temenni ettiklerini ifade etti.
Esad, Gazze konusuna da değinerek, ''Türkiye-Suriye ilişkilerinin en önemli noktası Gazze'deki olaylarla birlikte Sayın Sarkozy harekete geçti. Suriye-Fransa görüşmesi oldu burada bir Türk müsteşarı da vardı, konuşmaları duydu, buradaki konuşmaları Başbakanınıza iletin dedim'' diye konuştu.
Tüzmen de görüşmede Esad'ın 2004 yılında Türkiye ziyaretinden sonra ekonomik ilişkilerde önemli gelişmeler sağlandığını ifade ederken, kendilerinin de bu noktada Suriye'ye verilen tüm sözleri tuttuğunu söyledi.
Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.
''ORTADOĞU'DA BARIŞ SÜRECİNİN EN ÖNEMLİ ÜLKESİ TÜRKİYE''
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Tüzmen, Esad ile son derece samimi ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Tüzmen, görüşmede, Devlet Başkanı Esad'ın Ortadoğu'daki barış sürecinin önemini vurgulayarak, şunları söylediğini bildirdi:
''Sayın Esad şunu söyledi özet olarak, (Türkiye'siz bir Ortadoğu süreci düşünülemez, barış süreci sonuçlandırılamaz). Bence bu son derece önemli. Çünkü bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda özellikle 2003 sonrasında Türkiye'nin aktif rol oynaması ve bölgede yaptığı çalışmalarla bugüne kadar sözüne güvenilen riayet edilen ve dediğini yapan bir ülke olarak kendisini bütün dünyaya göstermesi artık Türkiye'siz Ortadoğu'da bir barış sürecinin sonuçlandırılamayacağının açık bir göstergesi olmuştur. Baktığınız zaman başka ülkeler devreye girebilir, başka çalışmalar yapılabilir ama burada en önemli unsurun Türkiye olduğunu ve Türkiye'nin çalışması sonucunda bugünlere gelindiğini) kendisi bize söyledi.
Tabii özellikle Sayın Başbakanımızın son dönemde yaptığı girişimler sonucunda böylesi bütün bölge ülkelerinin hepsini kucaklayan ve samimi bir huzuru bölgede arayan gerçek bir ülke olarak Türkiye'yi tüm dünya platformuna taşıdı.''
Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini Esad'ın nasıl karşıladığını sormaları üzerine, Tüzmen, gittikleri bütün ülkelerde bütün ziyaretlerde, her kademede bunun olumlu karşılandığını söyledi.
Tüzmen, ''Sayın Cumhurbaşkanı Beşşar Esad da aynı ifadeleri kullandı (böylesi bir çıkış hakikaten Türkiye'nin onurlu duruşunu, Türk milletine yakışan bir davranışı ve bütün bölge ülkelerinin böylesine bir zulme karşı ne yapması gerektiğini açıkça ifade etmiştir) dedi'' şeklinde konuştu.
Bakan Tüzmen, Esad'ın Ortadoğu'da barış sürecinin en önemli ülkesinin tekrar tekrar Türkiye olduğunu vurguladığını belirtirken, bu doğrultuda Türkiye'ye yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
''YATIRIM VE TİCARİ FAALİYETLER BÜYÜK HIZLA DEVAM EDECEK''
Türkiye-Suriye ilişkilerinin bu güne gelmesinde Devlet Başkanı Esad'ın çok önemli katkıları olduğuna işaret eden Tüzmen, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi ve önümüzdeki 3 sene içinde 5 milyar dolarlık bir ticaret hedefinde üst düzey ziyaretlerin çok önemli olduğunu kaydetti.
Esad'ın 2004 yılında yaptığı ziyaretin de kendilerinin daha önce hazırladığı ticari altyapıyı tetiklediğini anlatan Tüzmen, şimdi daha büyük bir vizyonla önümüzdeki dönemde ulaştırmadan turizme kadar bütün sektörlerin içerisinde olduğu ciddi bir çalışma dönemine girdiklerini belirtti.
Bunun da yatırımların artırılması ve iki ülke arasındaki ortak ekonomik alanın geliştirilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Tüzmen, ''burada Sayın Cumhurbaşkanımız Gül'ün ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılıklı olarak yaptığı ziyaretler ve en son bu iki gün içinde Sayın Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yaptığı ziyaretlerin de siyasi ortamın ve ticari ortamın geliştirilmesi için noktasından virgülüne kadar en güzel platformu sağlamış bir dizi oldu. Bu çalışmalar içinde biz de elimizden gelen gayreti göstererek yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu.
Bu kapsamda ticari ve yatırım faaliyetlerinin çok büyük bir hızla devam edeceğini bildiren Tüzmen, gerek kara taşımacılığında olsun, gerek ulaştırma sektöründe olsun gerekse diğer alanlarda büyük kolaylıklar sağlandığını ve bu ziyaretin de önemli bir açılım olduğunu kaydetti.
''ABD VE AB'NİN YAPAMADIĞINI TÜRKİYE YAPTI''
Öte yandan görüşmeye katılan yetkililerden edinilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Esad, Tüzmen'e Ortadoğu'da ABD ve AB'nin yapamadığını Türkiye'nin yaptığını söyledi.
Bazı Arap ülkelerinin Filistinlilerle uzlaşmak için girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Esad, bu uzlaşma görüşmelerinin İstanbul'da yapılmasını önerdi.
Türkiye ile ulaştırma, enerji ve turizm konusunda daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Esad, Türkiye ile Suriye ilişkilerin bölgesel bir model içinde ele alınması gerektiğini ifade etti.
Türkiye ile rekabetten ziyade işbirliği yapılması gerektiğini belirten Esad, Irak'ta da Türkiye ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi.
Suriye'deki borsa konusunda Türkiye'den destek isteyen Esad, Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerinin yeni bir aşamaya girmesinden sonra kendilerinin Türkiye'den herhangi bir yanlış görmediklerini ifade etti.
Esad ayrıca Suriye'nin kuzeyindeki yapılacak projelerde en büyük payı Türkiye'nin almasını istediklerini kaydetti.


aa

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-18-2009, 16:07   #2
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Standart
Helal sana Esad işi biliyorsun... Doğru söylüyorsun. Ortadoğunun ezeli ve ebedi lideri Türkiye'dir. Dünya bunuda sayın başbakanımız sayesinde öğrenmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım