AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-20-2012, 18:32   #1
Kullanıcı Adı
werret
Standart Esad'a Karşı Blok Arayışı

Esad'a Karşı Blok Arayışı



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine karşı baskı oluşturmak için girişimlerini sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önce G-20 Zirvesi'nde, ardından da Tunus'ta toplanacak olan Suriye'nin Dostları Grubu toplantısında, "Daha fazla sessiz kalamayız" mesajı verecek. Rusya'nın vetosu nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'nde yeni tasarının yeniden ne zaman sunulacağı da Meksika ve Tunus'taki toplantıların ardından belli olacak.


Uluslararası meşruiyet arayışını sürdüren Davutoğlu, Esad rejimini ikna etmek için, "Ne yapacaksak, hep beraber yapalım" mesajını hem Meksika'da hem de Tunus'ta tekrarlayacak. Uluslararası toplumun sürece daha fazla sessiz kalamayacağını belirtecek olan Davutoğlu, başta Batı olmak üzere destek arayışını da sürdürecek.


Ankara, özellikle Batı'nın Suriye'ye yönelik girişim için harekete geçmemesinden de rahatsız. Libya'da, Fransa ve İngiltere'nin hızla harekete geçtiğini belirten üst düzey bir yetkili, "Batının ekonomik ve seçim kaygısı nedeniyle müdahale etmeye niyeti yok. Tabii Suriye'de doğru dürüst petrol de yok" değerlendirmesini yaptı. Batı için bir diğer kaygının da Suriye'deki Hıristiyan azınlık olduğuna işaret edildi.


Türkiye, Rusya üzerinde de, 'veto etme' baskısını artırırken, 24 Şubat'ta Tunus'ta yapılacak toplantıda insani yardım koridorunun nasıl oluşturulacağının da belirlenmesi bekleniyor. Şam'a yönelik kritik toplantılar öncesinde SABAH'a konuşan üste düzey bir yetkili, "Henüz insani yardımın nasıl yapılacağı net değil. Biz Akdeniz'den şekillenmesini isteriz. Önemli olan baskı ne kadar büyük olursa, uluslararası toplum o kadar güçlü harekete geçebilir. Bunun için de G-20, Arap Ligi, İKT, AB'de aynı anda baskı olmalı" dedi.

Duygu Güvenç - 20.02.2012

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/...i-blok-arayisi

 


Konu werret tarafından (02-20-2012 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-20-2012, 18:38   #2
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
Batı için bir diğer kaygının da Suriye'deki Hıristiyan azınlık olduğuna işaret edildi.

Bu çok önemli ve dikkate alınması gereken bir detaydır naçizane...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2012, 00:24   #3
Kullanıcı Adı
werret
Standart
Alıntı:
Batı için bir diğer kaygının da Suriye'deki Hıristiyan azınlık olduğuna işaret edildi.
Suriye Hristiyanlarında İslami rejim korkusu

The İndependent gazetesi, Suriye'de nüfusun yaklaşık yüzde 10'una denk düşen 2 milyon Hristiyan arasında çok sayıda kişinin, Beşar Esad karşıtı protesto gösterilerine şüpheyle baktıklarını aktardı.


05 Eylül 2011 Pazartesi - 10:41


İngiliz The İndependent gazetesi, Suriye'de nüfusun yaklaşık yüzde 10'una denk düşen 2 milyon Hristiyan arasında çok sayıda kişinin, Beşar Esad karşıtı protesto gösterilerine şüpheyle baktıklarını aktardı.


Indepedent'a göre Suriyeli Hristiyanları endişelendiren, Beşar Esad düşerse yerine kimin geçeceği konusunda düğümleniyor.
Gazete, Hristiyan toplumun Beşar Esad'dan özel bir fayda görmediğini ve rejimin zalim olduğunu, ama iktidardan inmesi durumunda laik rejimin de sona ermesinden endişe ettiklerini belirtiyor.

Independent'a konuşan Şamlı bir Hristiyan, ''Halihazırda, Paskalya bayramını kutlayan, istediği gibi giyinip kuşanan, güvenlik içinde kilisesinde ibadet eden, isterse alkol içen bir Hristiyan toplum var.'' diyor.


Independent, Esad'ın düşmesi durumunda daha İslamcı bir rejimin iktidara geçmesinden kaygı duyan Suriyeli Hristiyanların, bütün bu haklarını kaybetmekten korktukları görüşüne yer veriyor.


BBC


http://www.timeturk.com/tr/2011/09/0...m-korkusu.html

Alıntı:
Ankara, özellikle Batı'nın Suriye'ye yönelik girişim için harekete geçmemesinden de rahatsız. Libya'da, Fransa ve İngiltere'nin hızla harekete geçtiğini belirten üst düzey bir yetkili, "Batının ekonomik ve seçim kaygısı nedeniyle müdahale etmeye niyeti yok. Tabii Suriye'de doğru dürüst petrol de yok" değerlendirmesini yaptı.
'Suriyeliler de en az Libyalılar kadar insan'

18.11.2011

Atlantik Konseyi Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu 2011 toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batılı ülkelerin İslâm dünyasına yönelik çifte standartlarını sert bir dille eleştirerek, Libya'ya yönelik askeri müdahalenin demokrasinin yerleşmesi için değil, petrole rahatça ulaşmak için yapıldığını kaydetti.


"Ne yazık ki kriz sürecinde birileri Libya'ya baktıklarında sadece petrol kuyularını gördüler. Maalesef Libya'da insan unsuru göz ardı edildi. Libya'da yaşanan acılar görmezden gelindi"
diyen Erdoğan, şimdi de benzeri durumun Suriye'de yaşandığını kaydederek,"Yeterince petrole sahip olmadığı için Suriye Libya kadar yankı uyandırmıyor olabilir. Ama bilmenizi isterim ki, Libya'da öldürülenler ne kadar insansa, ne kadar cansa, Suriye'de öldürülenler de o kadar insandır, o kadar candır. Libya için iştahını kabartanların, Suriye'deki katliamlar için sessiz ve tepkisiz kalması, insanlık vicdanında tamiri zor yaralar açmaktadır" dedi. Erdoğan, "Dolayısıyla, bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek ve akan kanın durması için acilen tedbir almak zorundayız" diye konuştu.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2011/1...ar-kadar-insan



Konu werret tarafından (02-21-2012 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2012, 00:52   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
Batı için bir diğer kaygının da Suriye'deki Hıristiyan azınlık olduğuna işaret edildi.
Alıntı:
Bu çok önemli ve dikkate alınması gereken bir detaydır naçizane...!


Büyük İsrail Projesi içinde Afrika ile Ortadoğudaki ''Bizler'' Şia-Sünni ekseni derken Pentagonun ikna etmeye çalıştığı Hristiyan Ekseni'ni KAST ETTİM !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2012, 01:02   #5
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Kaddafi için ölüm fetvası veren Kardavi hocamızdan Esed içinde aynı fetvayı bekliyoruz...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-23-2012, 04:57   #6
Kullanıcı Adı
werret
Standart

Karadavi: Emevi Camii'nde hutbe okuyacağım


İslam dünyasının tanınmış alimlerinden Prof. Dr. Yusuf El Karadavi, 'Yakında Şam'daki Emevi Camii'nde okuyacağım hutbede Suriye halkını tebrik edeceğim' dedi.

Esad rejimin düşmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten El Karadavi, Suriye'deki zalim ve diktatör rejime silah ve asker desteği veren tüm ülkelerin bölgedeki çıkarlarını kaybedeceğini söyledi.

Esad rejiminin yıllardır batılı emperyalistler adına Müslüman halkı katlettiğini belirten Yusuf El Karadavi, Müslüman Suriye halkını bu zalim ve diktatör rejime karşı direnmeye davet etti.

Çok yakında Suriye'ye gideceğini söyleyen Yusuf El Karadavi, Esad rejimini çökerten Suriyelileri tebrik için Şam'daki tarihi Emevi Camii'nde hutbe vereceğini bildirdi.

http://www.timeturk.com/tr/2012/02/1...kuyacagim.html

  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-23-2012, 08:55   #7
Kullanıcı Adı
Uzun
Standart
Arkadaşlar Lütfen kışkırtmalara kanmayınız. Suriye halkı ve devleti arasında bir savas yok. Suriyeli bir arkadaşımla konuştum. Tüm suriye halkı basar esatın yanındadır dedi. Sizde nasıl teröristler varsa, o teröristler şimdide bizim halkımıza saldırmaktadır dedi.

Kanıt istiyenler için bir veideo buldum, umarım sıkılmayıp izlersiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=cjDFI...layer_embedded

Saygılarımla..
Uzun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-23-2012, 16:06   #8
Kullanıcı Adı
werret
Standart

''Uzun'' nickli üye o Ulusal Kanal videosuyla burada birilerini kandıracağını mı sanıyorsun?

Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan mücahidlere terorist dediğine göre, senin İsrail uşağı adi bir terorist olmandan şüphe edilir!..

Suriye'de şuan yaşananlar Suriye'nin çoğunluğunun , Suriye rejimini elinde tutan küçük bir azınlığa karşı ayaklanmasıdır.

Suriye'de şuan yaşananlar; Suriye'li müslümanların kafirlere , zalimlere ve hainlere karşı ayaklanmasıdır.

Suriye'nin büyük çoğunluğu sünni olmasına rağmen Suriye'de senelerdir azınlık Nusayri-Baas rejimi iktidardadır ve bu azgın , azınlık , İslam düşmanı Baas rejimi senelerdir Suriye'li müslümanlara eziyet ve işkence yapmaktadır.

Mesela Kürt'ler Türkiye'de azınlık değil mi ? ve Bu kürtlerin içerisinde PKK'ya destek veren kürtler daha da küçük bir azınlıktır.

PKK da tıpkı Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimi gibi İslam düşmanı bir örgüttür.

Şimdi, Türkiye'de yaşayan azınlık PKK sempatizanları , BDP'liler -tıpkı Suriye'de Baasçıların seneler önce yaptıkları gibi- bir şekilde darbe yapıp askeriyeyi , Türkiye Cumhuriyeti'nin kontrolünü yani Türkiye'nin rejimini ele geçirseler ne olur ?

Hadi diyelim böyle bir şey oldu , senin bu olaya tepkin ne olur ?

Böyle bir durumda mutemelen birçok insan -tıpkı şuan Suriye'de Suriye'li müslümanların İslam düşmanı Baas rejimine ayaklandıkları gibi- böyle bir rejime karşı er ya da geç ayaklanır.

Türkiye'de azınlık olan PKK sempatizanlarının böyle bir rejimine Türkiye'de yaşayan bir çok müslüman türk ve müslüman kürt ayaklansa, ve böyle bir şeye başka ülkelerde (özellikle müslüman ülkelerde) yaşayan bazı insanlar: ''bölücüler , fitneciler , Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, ABD ve İsrail'in adamları Türkiye'deki PKK rejimine karşı ayaklanıyorlar'' falan filan deseler sen ne düşünürsün ?

not: müslüman kürtler benim kardeşlerimdir.

Ha bu arada PKK'lı teroristler de, Beşar Esad'a destek veriyorlar..


İşte Suriye’deki Kandil!

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haber/525420/iste_suriye%E2%80%99deki_kandil_.aspx





http://haksozhaber.net/suriye-diktatorune-pkkdan-destek...-25293h.htm

Konu werret tarafından (02-23-2012 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-23-2012, 16:06   #9
Kullanıcı Adı
werret
Standart

''Uzun'' nickli üye o Ulusal Kanal videosuyla burada birilerini kandıracağını mı sanıyorsun?

Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan mücahidlere terorist dediğine göre, senin İsrail uşağı adi bir terorist olmandan şüphe edilir!..

Suriye'de şuan yaşananlar Suriye'nin çoğunluğunun , Suriye rejimini elinde tutan küçük bir azınlığa karşı ayaklanmasıdır.

Suriye'de şuan yaşananlar; Suriye'li müslümanların kafirlere , zalimlere ve hainlere karşı ayaklanmasıdır.

Suriye'nin büyük çoğunluğu sünni olmasına rağmen Suriye'de senelerdir azınlık Nusayri-Baas rejimi iktidardadır ve bu azgın , azınlık , İslam düşmanı Baas rejimi senelerdir Suriye'li müslümanlara eziyet ve işkence yapmaktadır.

Mesela Kürt'ler Türkiye'de azınlık değil mi ? ve Bu kürtlerin içerisinde PKK'ya destek veren kürtler daha da küçük bir azınlıktır.

PKK da tıpkı Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimi gibi İslam düşmanı bir örgüttür.

Şimdi, Türkiye'de yaşayan azınlık PKK sempatizanları , BDP'liler -tıpkı Suriye'de Baasçıların seneler önce yaptıkları gibi- bir şekilde darbe yapıp askeriyeyi , Türkiye Cumhuriyeti'nin kontrolünü yani Türkiye'nin rejimini ele geçirseler ne olur ?

Hadi diyelim böyle bir şey oldu , senin bu olaya tepkin ne olur ?

Böyle bir durumda mutemelen birçok insan -tıpkı şuan Suriye'de Suriye'li müslümanların İslam düşmanı Baas rejimine ayaklandıkları gibi- böyle bir rejime karşı er ya da geç ayaklanır.

Türkiye'de azınlık olan PKK sempatizanlarının böyle bir rejimine Türkiye'de yaşayan bir çok müslüman türk ve müslüman kürt ayaklansa, ve böyle bir şeye başka ülkelerde (özellikle müslüman ülkelerde) yaşayan bazı insanlar: ''bölücüler , fitneciler , Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, ABD ve İsrail'in adamları Türkiye'deki PKK rejimine karşı ayaklanıyorlar'' falan filan deseler sen ne düşünürsün ?

not: müslüman kürtler benim kardeşlerimdir.

Ha bu arada PKK'lı teroristler de, Beşar Esad'a destek veriyorlar..


İşte Suriye’deki Kandil!

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haber/525420/iste_suriye%E2%80%99deki_kandil_.aspx





http://haksozhaber.net/suriye-diktatorune-pkkdan-destek...-25293h.htm

Konu werret tarafından (02-23-2012 Saat 16:26 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2012, 18:01   #10
Kullanıcı Adı
Uzun
Standart
werret arkadaşa cevaplar ...

------ Ulusal Kanal videosuyla burada birilerini kandıracağını mı sanıyorsun?

Sen içeriğe değil isme takılmış gibi görünüyorsun.

------ Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimine karşı ayaklanan mücahidlere terorist dediğine göre, senin İsrail uşağı adi bir terorist olmandan şüphe edilir!..

Sanırım sizin okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz var. Size okuduklarınızı yavaş yavaş okumanızı tavsiye ederim. Belki o zaman kelime anlamlarını anlıyabilirsiniz.

'' Suriyeli bir arkadaşımla konuştum. Tüm suriye halkı basar esatın yanındadır dedi. Sizde nasıl teröristler varsa, o teröristler şimdide bizim halkımıza saldırmaktadır dedi. ''

Bu cümleyi okuyarak beni İsrail uşağı adi bir terörist yaptınız. Sizin akıl sağlınızdan şüphe duymaktayım. Sanırım öğrendiğiniz 3 - 5 cümle ile propoganda yapmaya çalışmışsınız.

------ Suriye'de şuan yaşananlar Suriye'nin çoğunluğunun , Suriye rejimini elinde tutan küçük bir azınlığa karşı ayaklanmasıdır. Suriye'de şuan yaşananlar; Suriye'li müslümanların kafirlere , zalimlere ve hainlere karşı ayaklanmasıdır. Suriye'nin büyük çoğunluğu sünni olmasına rağmen Suriye'de senelerdir azınlık Nusayri-Baas rejimi iktidardadır ve bu azgın , azınlık , İslam düşmanı Baas rejimi senelerdir Suriye'li müslümanlara eziyet ve işkence yapmaktadır.

- Zaten gönderdiğim video yu izlediğinizde söylediklerinizin ne kadar gereksiz olduğunun bi nebzede olsa farkına varabilirsiniz. Bence başlarının size söyledikleri herşeyin doğru olmadığını farketmenizi temenni etmekteyim.

------ Mesela Kürt'ler Türkiye'de azınlık değil mi ? ve Bu kürtlerin içerisinde PKK'ya destek veren kürtler daha da küçük bir azınlıktır. PKK da tıpkı Suriye'deki İslam düşmanı Baas rejimi gibi İslam düşmanı bir örgüttür. Şimdi, Türkiye'de yaşayan azınlık PKK sempatizanları , BDP'liler -tıpkı Suriye'de Baasçıların seneler önce yaptıkları gibi- bir şekilde darbe yapıp askeriyeyi , Türkiye Cumhuriyeti'nin kontrolünü yani Türkiye'nin rejimini ele geçirseler ne olur ?Hadi diyelim böyle bir şey oldu , senin bu olaya tepkin ne olur ?
Böyle bir durumda mutemelen birçok insan -tıpkı şuan Suriye'de Suriye'li müslümanların İslam düşmanı Baas rejimine ayaklandıkları gibi- böyle bir rejime karşı er ya da geç ayaklanır. Türkiye'de azınlık olan PKK sempatizanlarının böyle bir rejimine Türkiye'de yaşayan bir çok müslüman türk ve müslüman kürt ayaklansa, ve böyle bir şeye başka ülkelerde (özellikle müslüman ülkelerde) yaşayan bazı insanlar: ''bölücüler , fitneciler , Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, ABD ve İsrail'in adamları Türkiye'deki PKK rejimine karşı ayaklanıyorlar'' falan filan deseler sen ne düşünürsün ?

- Malesef olayları algılamanız çok yanlış bir biçimde gerçekleşmektedir. Verdiğiniz örnekle suriye örneğinin hiçbir alakası bulunmamaktadır. Bence olayları daha inceden inceye araştırın. Gördüğünüz haberlere inanıpta yanlış bilgilerin peşinden gitmeyin. Eğer ki çok gaza geldiyseniz size '' illuminati '' konusunu iyice araştırmanızı öneririm. Eğerki daha fazla ileri gitmek ve herçek hayata dair 3 - 5 fikir daha edinmek isterseniz '' Zeitgeist '' belgeselini izleyin, aydınlanmanız açısından size daha yararlı olacağını tavsiye ederim.

Suriye olayları Mısırdan çok ama çok farklı. Suriyeli arkadaşımda öğrendiğim kadarıyla suriyedeki halk kendi rejimlerinden mutlu.

Not : Müslüman olsun olmasın, her zaman doğruyu söyliyen ve doğru yolda ilerleyen tüm kürtler benim kardeşlerimdir.


------ Ha bu arada PKK'lı teroristler de, Beşar Esat'a destek veriyorlar..

Malesef bu bilgide çok yanlış. PKK'lı teröristler Esat rejimini hiç sevmemektedirler. Eğer birazçık geçmişi araştırma zahmetine girerseniz. Esat rejiminin Türkiye'ye teröristlerle savaş anlamında ne kadar yardım ettiğini görürsünüz.
Uzun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi