AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-01-2008, 15:27   #1
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Exclamation EŞCiNSEL EVLiLiK MÜFRADATA GiRDi ! ! !
İlköğretim 8. sınıflara yönelik ders kitaplarında eşcinsel evlilikler konusu ele alınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8’inci sınıflarda okutulan ‘halk kültürü’ dersinin müfredatına eşcinsel evlilikleri de aldı. Ders programında, eşcinsel evliliğe törelerin izin vermediği belirtilerek, “Yasal düzenleme mümkün değildir” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim 8’inci sınıflar için hazırladığı halk kültürü dersi müfredatında ‘evlilik’ konusu da yer aldı. Dersin halk hukuku ünitesinde töre, gelenek ve göreneklerle teamüllerin anlatılması istendi. Programda halk bilimi uzmanı Öcal Oğuz’un ‘Çağdaş Kentin Hukuku ve Töre Cinayetleri’ adlı makalesine geniş yer verilerek, bu makalenin öğrencilere aktarılması istendi.

Müfredatta halk bilimi uzmanı Oğuz’un makalesinden alıntılar yapılarak, “Son dönemlerde ‘eşcinsel’ evliliklerin kimi ülkelerde gündeme gelmesine, bunun lehine kimi düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen, ülkemizde kamu vicdanı veya ‘töreler’ bunu onaylamadığı için bu konuda bir yasal düzenleme yapılması mümkün değildir” denildi.

Müfredatta halk kültürüne göre kızlar için sorumluluk alma yaşının 14, erkekler içinse 15 olarak algılandığı dile getirilirken “Bunun halk şiirinde ve destanlarda yüzlerce örneği vardır. Yazılı hukuk ise bu yaşı 18 olarak belirlemiştir. Sözlü hukuk da yazılı hukuka çeşitli yaşam biçimi ve kültür değişmeleri sonucu yaklaşmıştır. Bugün kamu vicdanı evlilik için 17-18 yaşı uygun görmektedir” denildi.

Haber5

şeyh şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-01-2008, 15:51   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Eşcinsellerin evliliğinin hemen bir çok ülkede kabul görüldüğü ama bizim ülkemizde törelere adetlere göre bunun yasallaştırlmasının imkansız olduğundan bahsedilmiş kitaplarda.. Bu durumdanda bir anormallik çıkartmak isteyenlere ayıp diyorum.. Anti parantez() Öcal Oğuz değrli ve bu konularda çok ehil bir yazar..Çok iyi tanımasamda bir çok yorum ve kitabı gerçekten okunmaya değer..Okullarda onun makalelerine yer verilmesi güzel bir haber..Şahsen sevindim..;)

Başlığı görenlerde eşcinsel evliliklerin hükümet tarafından yasalaştırlıp onaylandığını sanacak..Muhalefetliğinize tamam da bu kadarda komik olmayınız..Okullarda sadece bizim kültürümüz değil bir çok ülkenin kültür ve tarihleri işleniyor..Eşcinsellikte kısaca anlatılmış,diğer ülkelerde nasıl karşılandığından bahsedilmiş ve bizim ülkemizde bu adetin niçin ters,yasak ve yasalaştırılamaz olduğu anlatılmış..

Bir kere müfredat demek okunması öğretilmesi mecburi dersler demek..Eşcinsellik ayrı bir ders olarak müfredata mı girmişki bu saçma salak başlık kullanılmış anlamadım ben..Sadece halk kültürü dersinde bu konulardanda bahsedilmiş..Ayrı bir ders olrak müfredata konmamış ki.. Bu başlığı yayınlayanlara bir öğretmen olarak gülüyorum.. Önce müfredatı öğrensinler,müfredatta yer alması zorunlu dersleri vs öğresnsinler ondan sonra böyle komik ve cehalet içerikli yayınlar yapsınlar.. Devletin işi yok eşcinselliği müfredata sokacak..Yok artık..:smiley1146:
Alt 10-01-2008, 15:58   #3
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Lut aleyhisselamın kavmiyle mücadelesi Ankebut suresinin 28-35. ayetleri arasında anlatılır.

Lut kavmi cinsi bir sapıklık olan, şimdilerde eşcinsellik ve homoseksüellik diye tabirler kullanarak insanların gözünde hafifletmeye çalıştıkları erkek erkeğe ilişki gibi ağır bir cürüm işliyorlardı.

Kuran-ı Kerim bu cürmü Daha önce dünyada kimsenin yapmadığı iğrençlik olarak tasvir eder. Hz.Lut, kavminden yaptıkları bu iğrenç işi terk etmelerini isteyince onlar da, Eğer senin dediğin doğru ise, biz yanlış yolda isek, haydi başımıza bela gelsin diye karşılık verdiler. Bunun üzerine de Hz. Lut Allah a dua etti ve Lut kavmine bela geldi. Belayı getiren melekler önce Hz. ibrahim'e uğradılar. Hz. ibrahim meleklere mani olmak istediyse de melekler artık hükmün verilmiş olduğunu, Lut kavminden sadece Hz. Lut ve ailesinin (karısı hariç) kurtulacağını ifade ederler.

Sodom ve Gomore olarak tarihin kaydettiği Lut kavmi, iman etmeyen Hz. Lutun hanımı ile beraber helak olur.

helak olmuş bir kavim...ve gerekçede bu...ahlaksız bir konuyu...tam ahlaki evrimini tamamlamak üzere olan çocuklara gösterilebilecek en son ders bence...her ne kadar kınanmak için bile olsa bence
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2008, 16:23   #4
Kullanıcı Adı
çilik
yavvv bu çocuklar birşeyler öğrenmek yerine daha da sapıklaşıyor okullarda...
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2008, 16:27   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
İşin dini boyutunu bizde biliyoruz çok şükür.. Bu konu ders olarak özellikle müfredata alınmış yani başlıktaki gibi başlı başına bir ders falan değil.. Lütfen mantıklı düşünelim..

Okullarda her ülkenin kültürleri,adetleri vs işleniyor..Halk kültürleri dersindede eşcinselliğin diğer ülkelerdeki ve bizim ülkemizdeki konumundan ve ona olan bakış açılarından bahsedilmiş..Çocuklara neden bizim ülkemizde normal karşılanmadığı anlatılmış ne kadar güzel işte..Bu günahmıdır yapmayın Allah aşkına.. Bizim töre ve adetlerimize ve kamu vicdanına ters olduğu için diğer ülkelerdeki gibi yasalaştırılmasının İMKANSIZ olduğu anlatılmış..Bu günahmıdır..? Eşcinsellik övülmemiş,nasıl oluştuğu,ne işe yaradığı anlatılmamış..Sadece diğer bazı ülkelerde bu konu hakkında yapılan yasa ve uygulamalar ile bizim ülkemizdeki konumundan vs bahsedilmiş..

Bunun günahı nedir..? Din derslerinde ona bakılırsa hristiyanlık anlatılıyor..Diğer dinlerin nasıl yaşadığı,kültür ve adetleri analtılıyor..Bizim dinimizinde nasıl oluştuğu,diğer dinlerden farkı anlatılıyor..Bunada karşı duralım o halde.. Bu eşcinsellik olayı sadece müfredatta yer alması zorunlu olan bir dersin içinde kısaca bahsedilmiş bir bilgidir..Müfredat değildir bunu ayırd edin lütfen.. Sırf muhalafet olmak için muhaletlik edilmez..Onunda birm adabı vardır.. Böyle saçma ve gayet doğal bir olayla bakanlığı kötülemekte nasıl bir mantık..?
Alt 10-01-2008, 16:32   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
başımıza taş yağacak bu gidişle...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2008, 16:32   #7
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Türkiye'nn geçmişi ve gelenek görenekleri "eşcinsel evliliğe izin verecek kadar" olgun ve/veya geniş mezhepli olmadığından buna devletin yasal yollarla izin vermesi imkansızdır, diyor kitap ve yazar... Çok doğru bir analiz.

Ancak şu da var ki bu ülkenin geçmişi, gelenekleri görenekleri "başörtüsünü yasaklayacak" kadar da olgun ve/veya geniş mezhepli değildi. Ama devlet başörtüsünü yasal olarak yasakladı.

Ülkenin törelerine bu kadar önem veriliyorsa başörtüsü de bir an önce serbest olmalı; yok mesele ülkenin töreleri değil "her alanda mümkün olan en ileri düzeyde demokrasi" ise çocuklarımıza eşcinsel evlilikten de rahatça bahsedebilmeliyiz ve devlet de her türlü özgürlüğün önünü açmalı...

Türkiye; çelişkiler ülkesi...Türkiye; nabza göre şerbetlerin başkenti!
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2008, 16:35   #8
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
Sırf muhalafet olmak için muhaletlik edilmez..Onunda birm adabı vardır.. Böyle saçma ve gayet doğal bir olayla bakanlığı kötülemekte nasıl bir mantık..?
sırf muhalefet olsun diye karşı çıkmadığımızı anlamamana üzüldüm...en azından kendi adıma...adapsızlık farklı bir konudur duygucum...dini boyutunu her kendini bilen müslüman gibi bilmen tabiki doğal...

zaten benim tepkim...kişiliği tam oturmmaış...gel gitler yaşayan..vede tam inançlı yetiştirilmeyen bir gençlik var elimizde...akıllarının ..öyle veye böyle bu tarz konularla meşgul olması beni rahatsız etti...

bu benim fikrimdir...
Alt 10-01-2008, 16:38   #9
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Hem yetişemeyen gençlikten şikayet ediyorsunuz; hem de onları tek yönlü yetiştirelim diyorsunuz... Bırakın insanlar her şeyi bilsin ve kararlarını kendileri versin, ki ileride büyüdüklerinde "ben neden böyleyim" demesin; Türkiye'deki hemen herkesin yaşadığı "travmalar" gibi travmalar yaşamasın...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2008, 16:47   #10
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
Mu-Alim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hem yetişemeyen gençlikten şikayet ediyorsunuz; hem de onları tek yönlü yetiştirelim diyorsunuz... Bırakın insanlar her şeyi bilsin ve kararlarını kendileri versin, ki ileride büyüdüklerinde "ben neden böyleyim" demesin; Türkiye'deki hemen herkesin yaşadığı "travmalar" gibi travmalar yaşamasın...
oldu o zaman...siz kendi çocuğunuza her türlü genişliği verin..

bu ülkenin bu tarz insanlarada da ihtiyaç var dimi...

ne saçma bir şey dir bu...bir çocuk iyiyi doğruyu ayırt edemez...ne sunarsan onu alır..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)