AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK PARTİ Yerel Seçim Ak Parti Yerel Seçimle ilgili haber, anket, ve diğer paylaşımlar bu bölümde.

Stil
Seçenekler

Alt 01-22-2009, 16:03   #1
Kullanıcı Adı
Gokturk
Standart Esenlerden Selamlar
Sayın İl Başkanım ve Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeleri

Sayın partimizin kuruldugu zamandan beri elimizden geldiğince partimize ve dolayısı ile memleketimize ve bu memlekette yaşayan bizlere destek vermeye çalıştım. Sürekli her platformda Gazeteler, internet sosyal çevremde bu konuda çalışmalar yürüttüm. 2004 Yılında İl Teşkilatınızda verilen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisine katıldım ve mezun oldum. Hatta Akademi adına Sayın Başbakanımıza ve İl başkanımıza sertifika töreninde konuşma yaptım. Bunları en başta yazma nedenim kurulduğu günden beri bu davaya yürekten destek veren biri olduğumu size düşmanlık besleyen bir gruptan olmadığımı ve aşağıda yapacağım tüm eleştirilerin düşmanca bir yaklaşım olarak algılanmaması için belirtiyorum.

Adalet Ve Kalkınma Partisi bize öğretildiği gibi Hak, Liyakat temelleri üzerinde görev verir anlayışını görmek umudu ile bunca yıldır bekliyoruz.

Fakat en başta ( daha önce genel merkezede yazmıştım ) ilçe teşkilatları kurulurken yapılan hatalar ( halkın gözünde iyi bir görüntüye sahip eczacılar, avukatlar gibi meslek sahipleri ) siyasi ve liyakat yeterliliğine bakılmaksızın atandırlar. Sonra bu atananlar kendi yönetim kadroları birlikte kendi delegelerini sectiler. Sectikleri bu delegelerde kendilerini Atanmışlıktan secilmişliğe giden yolda onayladılar ve Seçilmiş başkan oldular.

Daha önce kirada oturan dükkanının kirasını bile ödemekten aciz olan bu sayın başkanlar ilçe başkanı olduktan sonra birden ( herhalde ilçe başkanlıgında yüksek maaş veriyorlar ) altlarında jeepler, daire , dükkan bir çok şeye anında sahip oldular. Sonra yerel seçimlerde kalkıp belediye başkan adayı oldular.

Genel merkezde atanmışlıktan secilmişliğe giden yolda kendi alt kadrosunu kuran bu arkadaşlar için teşkilatta temeyül yoklaması yaptılar ve ne hikmet ise bunlar birinci cıktılar. Bunun yanında hak anketleri yapılacak denildi ve ben bugune kadar hiç rastlamadım rastayan bir arkadaşıma da rastlamadım henüz. Bu anketler nerede nasıl kimler tarafından yapılıyorsa demekki bana ve cevremdekilere hiç rast gelmedi.

Bir ilçe düşünün 3 dönem aynı başkana mahkum edilmiş. Aynı ilçeyi düşünün halkın cogunlugunun istediği başkan ( Osman Demir ) yerine kimse tarafından tanınmayan esenlerde ikamet eden bir arçelik bayisi olan bir kişi aday yapılarak halka 3 dönem zorla bir başkana mahkum eden ve secmenlerin ne olursa olsun Partiye oy verdiğinin farkındalığı ile rahat davranan bir parti merkezi.

Şimdi Esenler de durum nedir diye bakarsanız göreceğiniz 2 ayrı dünya var bir partinin kendisine olan güveninden dolayı umursamadığı bir dış dünya birde kendilerine ait kendilerince yeterli gördükleri bir dünya...

İlçe başkanını seçtiremeyen teşiklat karışmış bir durumda
Bu partiye gönül vermiş ama bu sefer doğru dişiyi seçeceklerinden emin olan ama hayal kırıklığı yaşayan partililer ( Osman Demiri destekleyenler )
3 dönemdir bu haşka yaptıkları eziyetin yetmediğine inanan ve seçilemediklerinden dolayı kızgın olan ve onlara bağlı kızgınlar.

Evet bu seçimde genel merkez Esenleri ciddi bir riske atmıştır. Kendilerine olan güvenleri bu seçimlerde diğer partilerden cok az bir farkla almalarına yada kaybetmelerine neden olacak bir hata yapmışlardır.

Şuna tüm kalbimle inanıyorum eğer ciddi bir genel anket yapılırsa ( bunun için 1 anket masası dörtyol merkeze, 1 anket masası sondurak merkeze, 1 masa atışalanına ,1 masa yüzyıla, 1 masa dereye ,1 masa Üçyüzlü meydana konulursa ) işte o zaman gerçek nedir görülür.

Yaptığımız tüm görüşmelerde ( ilçe teşkilatına ve belediyeye yakın olmayanlar ) asıl cogunlugu oluşturan partililer hayal kırıklığı ve kızgınlık içindeler. Çoğunlugun dilinde Saadet Partisi var.

Merkez her söyleminde merkezi yönetimlerin yerel yönetimlere yetki vermesini ele almasına rağmen yerel seçimlerde kalkıp merkezi yönetim kararını bu halka uygulaması onlara inanan bu halka eziyettir, bu halka zulumdur bu halka haksızlıktır....

Daha yol yakın iken İstanbul ilinin ESENLER ilçesinin Başkan adayının yeniden gözden geçirilmesi Sayın partimizin yararınadır.

Saygılarımla

Gokturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-22-2009, 16:27   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Aleykümselam,aramıza hoşgeldiniz öncelikle.Samimi ve kalbi duygular taşıyarak bu yazıyı kaleme aldığınızı düşünüyorum.Genel olarak şunu belirtmek isterim ki dava gönüldaşlığı ile çalışmak ayrı,menfi çıkarları doğrultusunda pusulasına yön vermek ayrı..!Bu durumlar kişilerin karakter ve görüşünün ürünü olarak ortaya çıkmaktadır.Bunlar AK parti misyon ve vizyonunu bir noktaya kadar bağlamaz..!Lakin milletimizin emanetine ısrarla hıyanet içerisinde devam edenlerin yeri AK PARTİ olamaz..!Bu yüzden bence siz Başbakanımızın dediği gibi müsterih olunuz,çünkü kazanan dava sahibi olacaktır,bunu hiçbir zaman kalbinizden söküp atmayınız.Özel ve önemli bir konu hakında kısa bir giriş yaptım,ayrıntılı olarak zamanla devam edebiliriz inşALLAH.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2009, 17:30   #3
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Bir Esenlerli olaraktan aramıza hoşgeldiniz diyorum. Paylaşımlarınızın daimi olması ümidi ile..
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2009, 17:39   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
AY IŞIĞI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir Esenlerli olaraktan aramıza hoşgeldiniz diyorum. Paylaşımlarınızın daimi olması ümidi ile..
Sende bir esenli olarak ne diyorsun kardeşimizin düşünceleri için..?
Alt 01-22-2009, 18:56   #5
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sende bir esenli olarak ne diyorsun kardeşimizin düşünceleri için..?
Beni siyasi olayların içine hiç atmasanız olmazmı
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2009, 19:09   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
AY IŞIĞI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Beni siyasi olayların içine hiç atmasanız olmazmı
Karar sizindir...Esenlerde oturmanızdan ötürü bilginiz vardır diye..!
Alt 01-22-2009, 20:47   #7
Kullanıcı Adı
Polaris
Neyi var Tevfik Göksunun
belediye başkanlığı bekliyorum diyemi üye oldunuz veya çalıştınız partide
bence aday iyi güven veriyor çevresindekilere
Polaris isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2009, 15:00   #8
Kullanıcı Adı
Gokturk
Selam Yeniden

Öncelikle hiç bir adayın listesinde değilim ve olmak gibi bir gayretim yok yani bir beklentim yok. Bizler müsterihiz ama müsterih olmak bazı konularda hak aramamıza engel oldugunu veya olması gerektiğini düşünmüyorum.

Genel seçimlerde ve Büyükşehir secimlerinde kesinlikle merkez in istekleri bizim iin her zaman önemli olmuştur. Diğer tüm istekleri gibi. Ama yerel seçimlerde konu daha çok o yörenin sürekli yüz yüze bakacagı dogrudan hizmet alacagı ve o secilecek kişinin o yöerede tanınması ve o yöreyi tanıması ile doğrudan alakalı bir konum olduguna inanıyorum.

Ahmet Tevfik bey kötüdür diye bir kelime ettiğimi hatırlamıyorum yukarıda bir arkadaş nesi var demiş. Ben sadece yerel seçimlerde Liyaket ve tecrübenin önemli oldugunu vurgulamak ve Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi halkın sesine kulak verilmesi konusuna vurgu yaptım.

Ve siyaset akademesinde bize öğretilen öğretileri görmek arzusunu ortaya koydum ve bundan sonrada her platformda koymaya devam edeceğim.

Saygı ve sevgi ile kalın...
Alt 01-23-2009, 15:27   #9
Kullanıcı Adı
enterasan
Alıntı:
Gokturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın İl Başkanım ve Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeleri

Sayın partimizin kuruldugu zamandan beri elimizden geldiğince partimize ve dolayısı ile memleketimize ve bu memlekette yaşayan bizlere destek vermeye çalıştım. Sürekli her platformda Gazeteler, internet sosyal çevremde bu konuda çalışmalar yürüttüm. 2004 Yılında İl Teşkilatınızda verilen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisine katıldım ve mezun oldum. Hatta Akademi adına Sayın Başbakanımıza ve İl başkanımıza sertifika töreninde konuşma yaptım. Bunları en başta yazma nedenim kurulduğu günden beri bu davaya yürekten destek veren biri olduğumu size düşmanlık besleyen bir gruptan olmadığımı ve aşağıda yapacağım tüm eleştirilerin düşmanca bir yaklaşım olarak algılanmaması için belirtiyorum.

Adalet Ve Kalkınma Partisi bize öğretildiği gibi Hak, Liyakat temelleri üzerinde görev verir anlayışını görmek umudu ile bunca yıldır bekliyoruz.

Fakat en başta ( daha önce genel merkezede yazmıştım ) ilçe teşkilatları kurulurken yapılan hatalar ( halkın gözünde iyi bir görüntüye sahip eczacılar, avukatlar gibi meslek sahipleri ) siyasi ve liyakat yeterliliğine bakılmaksızın atandırlar. Sonra bu atananlar kendi yönetim kadroları birlikte kendi delegelerini sectiler. Sectikleri bu delegelerde kendilerini Atanmışlıktan secilmişliğe giden yolda onayladılar ve Seçilmiş başkan oldular.

Daha önce kirada oturan dükkanının kirasını bile ödemekten aciz olan bu sayın başkanlar ilçe başkanı olduktan sonra birden ( herhalde ilçe başkanlıgında yüksek maaş veriyorlar ) altlarında jeepler, daire , dükkan bir çok şeye anında sahip oldular. Sonra yerel seçimlerde kalkıp belediye başkan adayı oldular.

Genel merkezde atanmışlıktan secilmişliğe giden yolda kendi alt kadrosunu kuran bu arkadaşlar için teşkilatta temeyül yoklaması yaptılar ve ne hikmet ise bunlar birinci cıktılar. Bunun yanında hak anketleri yapılacak denildi ve ben bugune kadar hiç rastlamadım rastayan bir arkadaşıma da rastlamadım henüz. Bu anketler nerede nasıl kimler tarafından yapılıyorsa demekki bana ve cevremdekilere hiç rast gelmedi.

Bir ilçe düşünün 3 dönem aynı başkana mahkum edilmiş. Aynı ilçeyi düşünün halkın cogunlugunun istediği başkan ( Osman Demir ) yerine kimse tarafından tanınmayan esenlerde ikamet eden bir arçelik bayisi olan bir kişi aday yapılarak halka 3 dönem zorla bir başkana mahkum eden ve secmenlerin ne olursa olsun Partiye oy verdiğinin farkındalığı ile rahat davranan bir parti merkezi.

Şimdi Esenler de durum nedir diye bakarsanız göreceğiniz 2 ayrı dünya var bir partinin kendisine olan güveninden dolayı umursamadığı bir dış dünya birde kendilerine ait kendilerince yeterli gördükleri bir dünya...

İlçe başkanını seçtiremeyen teşiklat karışmış bir durumda
Bu partiye gönül vermiş ama bu sefer doğru dişiyi seçeceklerinden emin olan ama hayal kırıklığı yaşayan partililer ( Osman Demiri destekleyenler )
3 dönemdir bu haşka yaptıkları eziyetin yetmediğine inanan ve seçilemediklerinden dolayı kızgın olan ve onlara bağlı kızgınlar.

Evet bu seçimde genel merkez Esenleri ciddi bir riske atmıştır. Kendilerine olan güvenleri bu seçimlerde diğer partilerden cok az bir farkla almalarına yada kaybetmelerine neden olacak bir hata yapmışlardır.

Şuna tüm kalbimle inanıyorum eğer ciddi bir genel anket yapılırsa ( bunun için 1 anket masası dörtyol merkeze, 1 anket masası sondurak merkeze, 1 masa atışalanına ,1 masa yüzyıla, 1 masa dereye ,1 masa Üçyüzlü meydana konulursa ) işte o zaman gerçek nedir görülür.

Yaptığımız tüm görüşmelerde ( ilçe teşkilatına ve belediyeye yakın olmayanlar ) asıl cogunlugu oluşturan partililer hayal kırıklığı ve kızgınlık içindeler. Çoğunlugun dilinde Saadet Partisi var.

Merkez her söyleminde merkezi yönetimlerin yerel yönetimlere yetki vermesini ele almasına rağmen yerel seçimlerde kalkıp merkezi yönetim kararını bu halka uygulaması onlara inanan bu halka eziyettir, bu halka zulumdur bu halka haksızlıktır....

Daha yol yakın iken İstanbul ilinin ESENLER ilçesinin Başkan adayının yeniden gözden geçirilmesi Sayın partimizin yararınadır.

Saygılarımla

Bence bu tip bir yazı gerçekleri tam olarak göstermiyor...Neden mi...AKP esenler ilçe teşkilatı Osman demir'i belediye başkanı olarak istemiyordu...Temayül yoklamasında AKP esenler eski İlçe Başkanı Y.Selim Tuncer çıkmıştı...Ve AKP istanbul sitesinde sabah saatlerinde y.selim tuncel sonra uğur tayfur sonra tekrar'dan y.selim tunel in adı yazıldı...Sonra Başbakan Tevfik göksuyu açıkladı...Yani Osman demir'in ismi filan ortada yok...
enterasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2009, 18:50   #10
Kullanıcı Adı
Gokturk
Temayulde zaten cıktıgnıı iddia etmedim ki.

Temayul yoklamalarının aslında cok anlamsız oldugnu ilçe başkanlarının adaylıklarının ilçe teşkilatları tarafından aksini söylemesinin cok ender görüleceğini ifade ediyorum. BU yazıyı nasıl okuyup anladığınız konusu enteresan.

Ben temayul yoklamaların gerceği yansıtmayacagını gercek ise dediğim ana merkezlerde kurulacak anket masalarında ortaya cıkacagını düşünüyorum ve inannıyorum.

Bu arada en üstte birinci paragrafta belirtilen geneldir ne esenleri nede başka bir ilçeyi anlatmamaktadır.

O anlamda sizin yukarıda saydıgın tüm isimler esenlerde saygın kişilerdir.

Benim burada net bir şekilde yapılanların eksik olduğpunu ifade etmekten başka bir amac taşımamaktadır.

Gerçekler kişilerin bakışlarına göre değl görebildikleri kadardır....

Konu Gokturk tarafından (01-23-2009 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)