AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-11-2013, 23:56   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Eski ANAP'lı Aslan: AK Parti, Askerî Vesayeti Yok Etti
Eski ANAP'lı Aslan: AK Parti, askerî vesayeti yok etti



ANAP Grup Başkanvekilliği yapan Beyhan Aslan, “AK Parti siyasetteki asker baskısını yok etmeyi başardı; çünkü sabırlı ve bize göre akıllı davrandılar.” dedi.

DSP-MHP-ANAP Koalisyonu'nun önemli isimlerinden, 90'lı yılların sonunda ANAP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Beyhan Aslan'dan çarpıcı itiraf… Gazetemize konuşan Aslan, o dönem kendi hazırladığı, Bülent Arınç ve Ahmet İyimaya'nın da imzalarını taşıyan bir kanun teklifi yüzünden partilerinin kapatılma noktasına getirildiğini söyledi. “İmam hatip okullarında kız öğrencilere başörtüsü serbestisi getirmek istedik.” diyen Aslan'ın çarpıcı açıklamaları özetle şöyle: Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu ve hemen ardından da Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı aradı. ANAP'ı kapattırmakla tehdit etmişler. Yılmaz, teklifin geri çekilmesini istedi; ancak sonra tavır değiştirdi. Bu konudaki tartışmada Kıvrıkoğlu, 'sen güvenilmez adamsın' diye bağırmış. Yılmaz içerlemiş ve teklifin geçirilmesi kararı vermiş. Teklif karşı blokun oylarıyla reddedildi.

Direndik ama başörtüsü sorununu çözemedik. AK Parti, askerî vesayetin kırılması ve demokratikleşmede çok daha başarılı oldu. Onlar daha iyi şartta tek başlarına hükümete geldiler; ama buna rağmen sabırlı davrandılar. Zamanın ruhunu çözmüşlerdi. Kapatma tehlikesi yaşadılar, yılmadılar. Ve adım adım askerin siyasetteki hâkimiyetini yok ettiler. CHP'nin bile çizgisini değiştirdiler.”

Kaynak

Türkiye 08.12.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-12-2013, 05:22   #2
Kullanıcı Adı
Fihi Ma-Fih
Standart
Yıllarca kullandıkları askeri-bürokratik vesayet ellerinden gitti, darbeler yargılanıyor, yargı bağımsızlaşıyor.CHP çaresizlikten kıvranıyor
Fihi Ma-Fih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adaletvekalkınmapartisi, ak parti, askerî vesayeti, beyhan aslan, eski anaplı, yok etti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi