AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Seçenekler
 
Alt 06-13-2014, 01:02   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Etro Kemal'in Cumhurbaşkanı Adayı Profili: Laik ve Sağdan Oy Alacak Aday
Laik ve sağdan oy alacak aday



3 parti genel başkanıyla görüşen CHP lideri, “Her kesimin oy vereceği bir aday arayışını sürdürüyoruz.” derken, üzerinde mutabakat sağlanan ismi önümüzdeki hafta açıklamayı düşündüklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; BBP, İP ile ÖDP genel başkanlarıyla Cumhurbaşkanlığı turu kapsamında yaptığı görüşmelerde, “En geniş mutabakatı oluşturmak için çaba harcıyoruz. Her kesimin oy vereceği bir aday arayışını sürdürüyoruz. Önümüzdeki hafta bu mutabakatın adayını açıklamayı düşünüyoruz.” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, dün beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Bülent Tezcan, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile birlikte sırasıyla BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Cumhurbaşkanlığı turu kapsamında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, görüşmelerde kendi Cumhurbaşkanı adayı profilini, “laik, demokratik, sağdan da oy alabilecek, fazla siyasi nitelikleri olmayan” biri olarak tanımladı.

ÖDP’den “sağ” eleştirisi

ÖDP’li Taş’ın, “Sembolik değil, politik bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biz parti olarak kamucu, gerçek laiklikten yana, ekolojist, cinsiyetçi olmayan, Kürt sorunu konusunda hassas bir Cumhurbaşkanı adayı olmasını bekliyoruz.” mesajını verdiği belirtildi. Taş, “Kürt halkının demokratik taleplerini savunan sol eksenli bir aday bekliyoruz.” dedi.

Perinçek’in ise görüşmede, “Cumhuriyeti ve Türkiye’nin toprak bütünlüğünü savunan, çağdaş Türkiye özlemlerini temsil eden, Atatürk’ün Çankayasına yakışan bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi gerekiyor. MHP’yi de içeren, kitle örgütlerini de barındıracak bir seçim kampanyası kurgulanmalı.” mesajını verdiği belirtildi.

BBP’den anket

Destici ise görüşmede Kılıçdaroğlu’na bir anket sundu. Ankette halkın % 26,7’si tarafsız, % 17’si muhafazakâr geleneklere bağlı, % 21’i ise sosyal demokrat, Atatürkçü ve laik, % 13’ü milliyetçi, % 8’i sağ bir Cumhurbaşkanı adayı istediği bilgisi CHP ile de paylaşıldı.

Kaynak


Milliyet 12.06.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-13-2014, 22:30   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
hem laik olacak hemde sağdan oy alacak

laik olan adama oy verecek adamın aklına şaşarım.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi