AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kişisel Gelişim Kişisel gelişim, kariyer, çocuk eğitimi, başarı merdiveni.

Stil
Seçenekler

Alt 01-26-2008, 14:30   #1
Kullanıcı Adı
özlem
Standart evlenecek gençlerin dikkatine
EVLENECEK
GENCLERIN DIKKATINE!
Her genc hayaller kurarak evlenir.Kimi ´´kalbine mukabil bir kalb´´bularak mutlulugu yakalar,kimi
yakalayamaz.Hayat arkadasina ´´iyiki evlendim´´.diyenler oldugu gibi;´´Ah keske evlenmeseydim..´´diye feryad ü figan edenlerde vardir...Yeni evlenecek olan gencler sonradan ´´keske´´ demek istemiyorlarsa su noktalar dikkat etmelidirler:

1)KENDINIZI TANIYIN
Einizi tanimadan once kendinizi taniyin.Evlilikten ne bekliyorsunuz?Evlilik sizin icin ne ifade ediyor?Neden evleniyorsunuz?
Evlili bir fantezi mi?Yoksa hayat arkadasligi mi?

2)RUHEN OLGUNLASIN
Belirli bir ruhi olgunluga gelmeden evlilige yanasmayin.Cünkü evlilik ,evcilik oyunudegil.´´Biraz oynar usanirsam esyalarimi alip eve donerim.´´diyemezsiniz.Evlenirken her zorluga ve fedekarliga katlanmayi goze alin.

3)EGITIMINIZI TAMAMLAYIN
Mesleki egitiminizi yada kariyerinizi tamamlamaya özen gösterin.

4)REALIST OLUN
Gözunuzdeki pembe gozlugu bir tarafa birakip,realist olmaya calisin.Cünku hayal uzerine kurulan evlilik.ilk hayal kirikligiyla yikilabilir.

5)´DEGISTIRIRIM´ DIYE DUSUNMEYIN
Bazi seyleri icime katlarim ,begenmedigim huylarini degistiririm diye dusunmeyin.O zaman evliliginiz birseyleri savasina donusur.Sürekli ´´Neden öyle yaptin?Niye böyle yapmiyorsun ?Ben sundan hoslanmiyorum.Ama sen yapmaya devam ediyorsun .Su huyundan vazgec .´´demekle gecer.

6)INANCLARINIZA UYGUN OLANI SECIN
Kendi dini inaclariniza uygun birisini tercih edin.Kadin namaz kilar kocasi icki masasi hazirlatirsa,yada erkek namaz kilarken esi tersini yaparsa mutluluk orani o ölcüdae azalir.Esler surekli´´sen yanlis yapiyorsun ,ben dogru yapiyorum ´´tartismasi yapar.

7)HUY,AHLAK VE MIZACA DIKKAT
Huy ,ahlak ,mizac ve hatta zevklerde bile uyum icinde olan kisileri tercih etmek evlilikte mutluluga bir adim atmis olmak demektir.

8)SEVGI ONEMLI
Asik olmadan evlenmem demek nekadar yanlissa ;
sevginin sifir oldugu bir evliligide mantik evliligi yapiyorum diye yapmak yanlistir.Sevmediginiz,icinizin isinmadigi komsunuzla bilie yapamazken hayat arkadasiyla hic yapamazsiniz.

9)AILENIZIN GORUSUNE ÖNEM VERIN
Sonradan ´´Ben nerede yanlis yaptim?´´dememek icin ilk anda yanlis yapmayin .cünkü kimi gencler ailelerin denk gormedigi eslerle evleniyorlar.O an hisleri mantiklarini örtüp aileyi dinlemiyorlar .

özlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-26-2008, 14:35   #2
Kullanıcı Adı
azize
eyvAllah..güzel konu...
azize isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2008, 15:40   #3
Kullanıcı Adı
yolcu44
Boşanmaların oldukça fazla olduğu çağlardayız.
Çocukluktan kurtulup büyümek ve olgunlaşmak gerek diye düşünüyorum.

Bilgi akışı için teşekkürler +1

Kadim sevgilerle..
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2008, 15:49   #4
Kullanıcı Adı
özlem
evet hukuk burosunda çalışan bırı olarak şunu samımıyetle söyleyebilirim ki, boşanmalar çokça arttı.
çok üzücü belkı ama öyle.
özlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2008, 19:16   #5
Kullanıcı Adı
Nazende
Dikkate alınması gereken bir konu,
yararlı bilgiler var, evlilik zor bir müessese denir ama bence evliliği zorlaştıran iyi bir seçim yapamamış ve sadece o anki duygularıyla haraket etmiş bireylerdir..
(+)
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)