07-28-2008, 02:18 | #1 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Okulda defterime, sırama ağaçlara yazarım adını, okunmuş yapraklara, bembeyaz sayfalara yazarım adını, yaldızlı imgelere, toplara tüfeklere, kıralların tâcına, en güzel gecelere, günün ak ekmeğine yazarım adını, tarlalara ve ufka, kuşların kanadına, gölgede değirmene yazarım, uyanmış patikaya, serilip giden yola, hıncahınç meydanlara adını, EY ÖZGÜRLÜK! Kapımın eşiğine, kabıma kacağıma, içimdeki aleve, camların oyununa, uyanık dudaklara yazarım adını, yıkılmış evlerime, sönmüş fenerlerime, derdimin duvarına, arzu duymaz yokluğa, çırçıplak yalnızlığa yazarım adını, geri gelen sağlığa, geçen her tehlikeye yazarım ben adını, yazarım. Bir sözün coşkusuyla dönüyorum hayata, senin için haykırmaya, EY ÖZGÜRLÜK! EY ÖZGÜRLÜK! EY ÖZGÜRLÜK! EY ÖZGÜRLÜK! ________________________________ Paul ÉLUARD Çeviri : Melih Cevdet ANDAY - Orhan Veli KANIK video: http://video.google.com/videosearch?...k&sitesearch=#
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-28-2008, 02:22 | #2 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
|
|
07-28-2008, 02:26 | #3 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Cumhuriyet mitinglerinde edip Akbayram'ın ağzından bunun şarkısını söylemişlerdi.
|
|
07-28-2008, 02:26 | #4 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Allah Razı olsun Kardeşim çok güzelmiş, ve Ben bu cümlelere şöyle bir beyitle cevap vermek istiyorum..
Zalim güçlü olsada, Örtü'ne dil uzatsada, Zafer senindir Bacım, Sabırlı OOLLLLLLLLL.... |
|
07-28-2008, 02:27 | #5 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Artık Tarihe yazma zamanı ... ;)
|
|
07-28-2008, 02:30 | #6 |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Size özgürlük yok siz bu ülkenin zencilerisiniz
Suçunuz çok,siz bu ülkede dindar yaşamak istiyorsunuz. Bu büyük bir suç! Adalet bu yargı bu bir parti bile kapanır Velevki Siyasi dediği için Başörtüsü adam öldürmekten bile ağır suç Hırsızlıktan,dolandırıcılıktan bile... Ellerinde olsa gırtlağınızı sıkarlar Bir gün sizin de Malcolm unuz gelecek ve size yardım edecek. Ama o günü görür müyüm bilemiyorum |
|
07-28-2008, 02:30 | #7 | |
EY ÖZGÜRLÜK!!!
Alıntı:
Teşekkürler herkese |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|