![]() |
#1 |
![]() ALLAHu Ekber, ALLAHu Ekber! “ALLAHu Ekber, ALLAHu Ekber” sözüyle vicdan, bir hususa uyarılıyor. “Ekber” kelimesi, “En büyük” demektir. Tabii bu, başka büyükler var da, ALLAH onların en büyüğü demek değildir. Bu ifadeye şöyle bir mana vermek mümkündür: Büyük, sadece ve sadece ALLAH’tır. Halledilmeyen problemler ancak O’nun kapısında halledilir; stres, bunalım.. gibi aşılmaz görünen şeyler ancak O’na müracaatla çözülür; çünkü büyük sadece O’dur. Bu yüzden kulluk sadece O’na yapılır. Bu şekilde O’nun büyüklüğüne tanıklık ettikten sonra Eşhedü enlâa ilaâhe illallaaah Eşhedü enlâa ilâahe illallaaah ALLAH’tan başka ilah olmadığına şahadet ederiz. o zaman biliriz herşey bir tarafa namaz bir tarafa. İş, oyun eylence, spor, tv, siyasi parti..vb..bizim ilahımız değil, bizi ahirette kurtaracak da değil bizim İlahımız ALLAH, o zaman ne duruyoruz NAMAZA Ardından ise “Yine şahadet ederim ki Eşhedü enne Muhammeder Rasûlüllaaah Eşhedü enne Muhammeder Rasûlüllaaah Hz. Muhammed (sas), O’nun elçisidir.” deriz. bizim örnek almamız gereken tek lider O'dur(sav). Zira bu mesajı bize O getirmiştir. Sonra da namaza çağrı başlar Hayye ale's-salaaah, Hayye ale's-salaaah "Haydi Namaza". evet Namaz bizim hiç oralı olmadığımız en büyük en önemli KULLUK BORCUMUZ Namaza çağrıdan sonra ikinci bir çağrı vardır. Hayye ale'l-felaaah, Hayye ale'l-felaaah O da felaha, kurtuluşa, huzura çağrıdır. Felah ise, kendisinden başka büyük olmayan ALLAH'ın kapısındadır. ebedi Kurtuluşun Anahtarı NAMAZ dır Daha sonra da “ALLAHu Ekber, ALLAHu Ekber, Lailahe illALLAH” deyip ALLAH’ın büyüklüğüne bir kez daha şahitlik ettikten ve "ALLAH'tan başka İlah yoktur" dedikten sonra bu derinleşmeyle artık NAMAZA hazır hale geliriz. Namaz, Rabb’imizin davetine bir icabet manasını taşır. Günde beş defa minarelerden “ALLAHu Ekber, ALLAHu Ekber” diye ezan-ı Muhammedî okunur ve bütün insanlara bir davetiye çıkarılır. ALLAH, namazla bizi kendi rahmetine davet eder. Tıpkı davet sahibinin, davetlilerini kapının önünde karşılayıp, onlara izzet ve ikramda bulunduğu ve eli boş geriye göndermediği gibi, günde beş defa minarelerin başında yükselen en güzel sesle ki Kur’an-ı Kerim, ezanın büyüklüğünü anlatırken, “ALLAH’a davet eden sözden daha güzel bir söz mü olur?” (Fussılet, 41/33) demektedir.mescitlere davet eden Cenab-ı Hak, oraya gelenleri boş çevirmeyecek; sonsuz ihsan, kerem ve rahmetinden biz kullarının ruh ve kalblerine gıda lütfedecek, bir mirac yapma lütfuyla bizleri şereflendirecektir. ÖLÜ -DELİ- COCUK değilsen NAMAZ dan kaçamazsın ÖMÜR BOŞA GEÇİYOR, SERMAYE BİTİP TÜKENİYOR TOPRAK OLMADAN ÖNCE NAMAZA GEL.!!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() TOPRAK OLMADAN ÖNCE NAMAZA GEL.!!
Rabbim bizleri namazdan mahrum etmesin. Amin. Allah razı olsun Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (07-07-2010 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Allah razi olsun. Namaz nurdur. Namaz dinin diregidir. Unutmamak dilegi ile.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ALLAH razı olsun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Her kelimesinde lâhuti bir iklime bizleri götüren, namazın o coşkun seline bizleri adeta sürükleyen ezanlarımız, dünya varoldukça,her dem devam edegelecek inşaAllah..
Ezanın bize ne dediği aşikarane ortada iken, bizler günde beş defa davet olunan bu çağrıya, inşaAllah layıkıyla icabet edenlerden olabiliriz.. Teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() TOPRAK OLMADAN ÖNCE NAMAZA GEL.!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Amin inşallah ya rabbim cümlemize hidayeti nasip etsin...
Allah razı olsun kardeşim paylaşım için çok güzeldi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|