06-27-2009, 10:57 | #1 |
Fanatik-Fenerbahçe gündemi(27/06/2009)
Deivid kibarca geri çevirdi
1999-2001 ve 2004-2005 sezonları arasında formasını giydiği Brezilya ekibinin yöneticileri tarafından iletilen teklifi kibarca geri çeviren 30 yaşındaki oyuncunun, “Fenerbahçe ile olan sözleşmemi daha yeni uzattım. Orada mutlu olmasaydım zaten başka arayışlara girerdim. Yine de beni istediğiniz için teşekkür ederim” dediği belirtildi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-27-2009, 10:59 | #2 |
Bu zincir kırılmalı
Yolu iki ya da üç büyük kulüpten de geçen yıldız futbolculara göre artık buna alışmalıyız Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, ezeli rakip Galatasaray’ın Başkanı Adnan Polat’tan Arda Turan’ı istemesi gündeme bomba gibi düşerken, tartışmalar da birbirini kovaladı. Üç büyük kulübün eski başkanları Ali Şen, Faruk Süren ve Serdar Bilgili’nin artık bu yolun açılması gerektiği yönündeki yaklaşımlarından sonra, iki ya da üç kulüpte de forma giymiş eski yıldız futbolcular da benzer düşünceleri dile getirdi. Üç büyükler arasında gerçekleştirilecek yıldız transferlerin Türk futboluna renk ve heyecan getireceği görüşünde birleşen futbol adamları, yine de ortam ve şartların, özellikle de taraftarların en iyi bir şekilde hazırlanması gerektiğinin de altını çizdiler. Aslında ilk düşünüldüğünde pek az futbolcu akla geliyor ama, ‘büyükler’ diye anılan kulüplerimizi dolaşmış o kadar fazla sayıda futbolcu var ki, okuyunca sizler de şaşıracaksınız! ‘Para kazandırmak hizmet değil mi’ “Bir futbolcuyu altyapıdan yetiştiriyorsunuz. Peki ne için yetiştiriyorsunuz... Takımına hizmet etsin diye yetiştiriyorsunuz. Arda Turan altyapıda oynadı. Şimdi Galatasaray’ın 1 numaralı futbolcusu. Peki şu anda hizmet etmiyor mu takımına... Diyelim ki, satıldı. Eski takımına para kazandırmak hizmet değil de, nedir? Bu işlere sıcak bakıyorum. Biz geçmişte yaptık. Artık bu mantık değişmeli. Bir futbolcunun doğduğu yer değil, doyduğu yer önemlidir. Ve bir futbolcu yeni formasını giydikten sonra, ‘Ben doğuştan buralıydım’ dememeli eğer derse, insanlar o futbolcuların yöneticiler tarafından konuşturulduğunu düşünmeli.” Raşit Çetiner ‘Futbolcunun takım tutma lüksü yoktur’ “Bir futbolcunun takım tutma lüksü yoktur. Önemli olan iz bırakmaktır. Ben bunu Beşiktaş’ta başardım. Profesyonellik gereği hem Fenerbahçe’de hem de Trabzonspor’da oynadım. Önemli olan futbol ahlakına sahip olmaktır. Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz daha önce çıkıp tuttukları takımı deklare ettiler. Herkes onları, takımları ile özdeşleştirdi. Ancak başka takımların formalarını giymek zorunda kaldılar. Roberto Baggio, pek çok takımın formasını giydi, ancak Juventus’a olan bağlılığını söküp atamadılar. Türkiye’de her futbolcu her takıma gidip oynamalı, taraftarlar da bunu kabul etmeli.” Oktay Derelioğlu ‘Futbolcu kulübüne dürüst davranmalı’ “Büyük takımlar arası transferleri normal buluyorum, ama bir şartla. Oyuncu dürüst olmalı, önce kendi kulübü ile konuşmalı. Kulübü ile anlaşamazsa diğer teklifleri değerlendirmeli. Artık profesyonelliğin ve futbolun gereği budur. Ama yine söylüyorum, futbolcu kendi takımına karşı dürüst olmalı... Diğer taraftan ise kendi geleceği için de doğru kararı verebilmeli. Okan Buruk ‘Ben gittim neyim eksildi’ Futbol adamlığına teknik direktör olarak devam eden Erdoğan Arıca, “Ben yıllar evvel bu değişimi yaptım. Neyim eksildi? Türk futbolu artık buna hazır olmalı... Arda Turan Fenerbahçe’ye de gidebilir... Alex de Souza ya da Daniel Güiza da aynı şekilde Galatasaray’a... Futbol bir şovdur. Böyle bir girişim olursa, taraftarlar da canlanır. Ama herkesin mantıklı düşünmesi lazım. Kimse doğuştan o takımlı ya da bu takımlı değildir. Eğer bu mantık Türkiye’ye yerleşirse, futbolcular birkaç yerde doğmak zorunda kalır. Doğuştan takımlı olmak ve bunları söylemek bana göre yanlıştır. Galatasaray Arda Turan’ı satabilmeli. Galatasaray Alex’i isterse, Fenerbahçe de satabilmelidir” görüşünü dile getirdi. Erdoğan Arıca ‘Herkesin bir bedeli vardır’ Bir zamanlar Türk futbolunun en büyük golcüsü olan, şu an futbol yorumculuğu yapan Tanju Çolak, Türk insanının bazı şeylere alışması gerektiğini söyledi. Çolak, “Ben yıllarca Galatasaray’da oynadım, daha sonra Fenerbahçe’de ter döktüm. Biz hata mı ettik, hayır. Türk futboluna hizmet ettik. Gelelim Arda’ya... Galatasaray’a mal olmuş bir futbolcu. Ama geçmişte benim de bedelim vardı, bugün Arda’nın da bedeli var. Bana göre bu sene değişimi başlatmak şart. Ama alışverişi yapacak tarafların beyinlerinin hazır olması gerekir. Bir beyin hazır olup da öbürü olmazsa, o kulüp de kaybeder, Türk futbolu da... Bu işin bir bedeli vardır, ödeyen istediği futbolcuyu alabilmeli” dedi. Tanju Çolak |
|
06-27-2009, 11:00 | #3 |
ÜÇ BÜYÜKLERİ DOLAŞANLAR
Mehmet Yozgatlı (GS-FB-BJK) Ahmet Yıldırım (FB-GS-BJK) Saffet Sancaklı (GS-FB-BJK) Emre Aşık (GS-BJK-FB) Sergen Yalçın (BJK-GS-FB) Refik Osman Top (BJK-FB-GS) İKİ BÜYÜK DOLAŞANLAR Gökhan Zan (BJK-GS) Ayhan Akman (BJK-GS) Tümer Metin (BJK-FB) Oktay Derelioğlu (FB-BJK) Ali Güneş (FB-BJK) Murat Şahin (FB-BJK) Fahri Tatan (FB-BJK) Burak Yılmaz (BJK-FB) Fatih Akyel (GS-FB) Emre Belözoğlu (GS-FB) Rüştü Reçber (FB-BJK) Tayfun Korkut (FB-BJK) Mustafa Doğan (FB-BJK) Alpay Özalan (BJK-FB) Feyyaz Uçar (BJK-FB) Tayfur Havutçu (FB-BJK) Engin İpekoğlu (BJK-FB) Elvir Boliç (FB-GS) Elvir Baliç (FB-GS) Servet Çetin (FB-GS) Abdullah Ercan (FB-GS) Hasan Vezir (FB-GS) Engin Verel (GS-FB) Tanju Çolak (GS-FB) Semih Yuvakuran (GS-FB) Raşit Çetiner (FB-GS) Erhan Önal (FB-GS) Ali Kemal Denizci (FB-BJK) Marcio Nobre (FB-BJK) Stjepan Tomas (FB-GS) Haim Revivo (FB-GS) Saadet Tokcan (BJK-FB) Taci Eke (BJK-FB) Halil Köksalan (BJK-FB) Özcan Arkoç (BJK-FB) Ali Soydan (BJK-FB-GS) Mustafa Güven (BJK-FB) Gürcan Berk (FB-BJK) Güray Erdemir (BJK-FB) Selim Soydan (BJK-FB) Şenol Birol (BJK-FB) Birol Pekel (BJK-FB) Adem İbrahimoğlu (FB-BJK) Fuat Hüsnü Kayacan (GS-FB) Galip Kulaksızoğlu (GS-FB) Hikmet Topuz (GS-FB) Dalaklı Hüseyin (GS-FB) Hasan Kamil Sporel (GS-FB) Rebii Erkal (GS-FB) Bekir Rafet Teker (GS-FB) İsmet Uluğ (GS-FB) Suat Subay (GS-FB) Yılmaz Gündüz (GS-FB) Rafih Ninkari (GS-FB) Bülent Varol (GS-FB) İsmail Kurt (GS-FB) Kadri Aytaç (GS-FB) Şevki Şenlen (GS-FB) Mehmet Oğuz (GS-FB) Güngör Tekin (GS-FB) Erdoğan Arıca (GS-FB) Sedat Balkanlı (GS-FB) Benhur Babaoğlu (GS-FB) Horace Armigate (FB-GS) Necip Şahin (FB-GS) Haydar Aşan (FB-GS) Ekrem Mahmut (FB-GS) Süleyman Tekim (FB-GS) Orhan Canbolat (FB-GS) Necdet Erdem (FB-GS) Niyazi Tamakan (FB-GS) Hilmi Atakul (FB-GS) Selçuk Hergül (FB-GS) Naci Erdem (FB-GS) Ruhi Karaduman (FB-GS) Arif Kocabıyık (FB-GS) İlyas Tüfekçi (FB-GS) Selçuk Yula (FB-GS) |
|
06-27-2009, 11:01 | #4 |
Fener'de Poulsen rüzgârı
Sarı-Lacivertli ekibin Christian Poulsen atağında mutlu sona iyice yaklaşıldığı belirtildi. Juventus’un kendisinden habersiz transferiyle ilgili görüşmeler yaptığı ve Fenerbahçe Kulübü ile prensip anlaşmasına vardığı için kırgın olan, bu nedenle de ayrılmamak için adeta inat eden Danimarkalı yıldız, yöneticiler Ali Koç ve Ali Yıldırım’ın yoğun çabaları karşısında yumuşatıldı. Sızan haberlere göre, yeni evlenen Poulsen balayı dönüşünde Sarı-Lacivertli ekiple sözleşme imzalayacak. Bu arada Tuttosport gazetesi de, Poulsen’in, “Fenerbahçe’nin teklifi beni gururlandırdı. 4 milyon Euro az para değil” sözlerine yer vererek, Danimarkalı’nın kalmak istediğini, ama Juventus’un bu transferden gelecek 7,5 milyon Euro’yu düşündüğünü yazdı. Temaslar sürüyor Bu arada daha önce el sıkışılmasına karşın daha sonra maddi anlamda çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle yarıda kalan Sercan Yıldırım transferinde de Fenerbahçe ile Bursasporlu yöneticilerin temasları sürüyor. Sercan’a Manchester City’in de talip olduğu, ancak en iyi teklifin Fenerbahçe’den geldiği ifade edildi. |
|
06-27-2009, 11:01 | #5 |
Güiza'dan Zenit'e ret
Önce Sarı-Lacivertli yönetimin 10 milyon Euro artı Fatih Tekke’yi istemesi bu transferi kilitledi. Konfederasyon Kupası için Güney Afrika’da bulunan İspanyol golcü de, bu konudaki son noktayı koydu: “Ne İspanya ne İngiltere ne de Rusya’ya gidiyorum. Tatilden sonra Türkiye’ye döneceğim. Fenerbahçe Yönetimi benim için çok büyük fedakârlık yapıp büyük paralar ödedi. Trabzonspor maçı sonrası başkanımızla bir araya geldik. Bana ‘Gelecek sezon senden çok şey bekliyorum, var mısın’ diye sordu. Başkan’a çok farklı bir Güiza olacağım konusunda söz verdim. Çok az dinleneceğim, ama sabırsızlıkla takıma katılacağım günü bekliyorum.” |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|