10-24-2011, 10:44 | #1 |
Faşist'likte sınır tanımayanlara yazıklar olsun!
Dünden beri şoktayım. Deprem bölgesi doğu diye, depremzedeler kürt diye; ırkçılık yapıp, bu olayı dahi türk-kürt meselesine getirip ''Onlar kürt, onlar pkk'lı, ölsünler kimin umrunda'' diye yapılan yorumlara rastladım birçok yerde ve hayretle okudum bu yazılanları.
Allah aşkına bu kadar seviyesizlik bu kadar aptallık olur mu? Biz insanlığımızı çoktan kaybetmişiz de haberimiz yokmuş meğer. Yazıklar olsun o düşüncede olanlara. Yazıklar olsun bugün depreme maruz kalanlar kürt diye sevinip göbek atanlara. Ne diyor Hadis-i şerifte: ''Kardeşinin uğradığı felaketi sevinçle karşılama.! Allah onu rahmetiyle, o felaketten kurtarır da seni derde uğratır'' Bugün bir başkasının başına gelen felaketlerin yarın senin başına ya da en yakınının başına gelemeyeceğinden emin misin ki , bugün bu zor durumda olanlara acımayıp aksine hallerinden memnun oluyorsun? Ki zaten Hadis'te de belirtildiği gibi, bu dünyada kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Rabbime şükürler olsun ki ''ilahi adalet'' var. En azından bu yüzden içim rahat. Şuan bu yazıyı görüp, bu hadisi şerifi okuyup, ırkçılığa hala devam edecek olanlar olur mu bilemem ama olmazsa kendileri için çok daha hayırlı olur. Fakat bunlara rağmen dinimizin yasakladığı ırkçılığı devam ettirecek olanlar varsa aramızda, onların da CANI CEHENNEME. O insanları tek kelime ile lanetliyorum. Çünkü gerçekten bu kez hadlerin fena aştılar. Kınamak yetmez bunları, lanetlemek lazım artık.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-24-2011, 11:01 | #2 |
Arkadaşlar, bunu yapan insanlar (!) sayılıdır. Belki bunu yapanlar Türk bile değildir. Bölge hassas. Pkk zaten sürekli sorun çıkartmak için bahane arıyor. Bu sayılı kişinin yaptığı adice söylemleri dillendirirsek, duyan da doğuya yardım etmiyoruz sanacak. Yani Türkiye psikolojik olarak bölünme sürecine sokulacak.
Aman diyeyim bu oyuna gelmeyelim. Belki de o adice söylemleri ortaya atanlar, pkklılardır. Çünkü tarihinde bu millet, yardıma muhtaç yahudiye dahi sırt çevirmemiştir. Kendi milletine mi sırt çevirecek? |
|
10-24-2011, 11:04 | #3 |
Ben devlet yardım etmiyor demedim Eşref. Başbakanımızdan da yardım eden herkesten de Allah razı olsun. Muhteşem bir yardım ve ilgi var oralara.
Sözüm başkalarına. Burda bir genelleme sözkonusu değil zaten. Böyle bir hata yapmaktan da Rabbime sığınırım. Ancak dünden beri o kadar fazla bu tür yorumları okudum ki; herkesin bir an önce aklını başına alması gerektiğini düşünüp, bu konuyu açmaya karar verdim. Şimdi herkesin bu konudan üstüne düşüni alması lazım. |
|
10-24-2011, 11:17 | #4 |
Kemalist ideolojinin duvarlarına hapsolmuş şahsiyetlerde birde milliyetcilik ile ırkcılık arasına sıkışmış sözde vatanseverlerin ruh halinde acı söylemler yer ediniyor. Mevlam afetsin.
|
|
10-24-2011, 11:48 | #5 | |
Alıntı:
Devletimizin herşeyi yaptığı muhakkak. Ben de zaten milleti kastederek söyledim. Burada bir genelleme söz konusu değil. Bunu biliyorum. Belki 3-5 soysuzun yaptığı adice bir durum söz konusu. Benim demek istediğim, bahane arayan pkk'nın bu 3-5 kişiyi genellemesi durumu. Bölgedeki insanlara, sırf bu 3-5 kişi yüzünden; "Bakın batıdakiler, sizin hakkınızda böyle böyle düşünüyor" demesi. |
||
10-24-2011, 13:43 | #6 |
ne pkklisi esref taniyoruz insanlari facebokta bizim sayfalarimizda bile donuyor muhabbet...
insanliktan cikmis kemalist ulusalcilar ve fasist zihniyet soyluyor bunu... dun bize gelen misafirin teki dedi ayni lafi kapiyi vurup ciktim ... |
|
10-24-2011, 13:55 | #7 |
Ah ahh hiç sorma evimdede aynı hadise var.Ben hastanede karıştım sanrıım :S
Şu garibime gidiyor,kimileri diyor ''ilahi adalet,şehitlerin milletin ahı bu'',bunu diyen mallara '''gölcük depremin kimin ahı ? İlahi adalet neden gerçekleştirdi? '' diyince sus pus kesiliyorlar,sebebi verilecek cevabın olmamasından ziyade akli dengelerinin yerinde olmaması. Ha çıkıp denilebilir ''şu derneğe yardım verme bu derneğe yardım verme pkkya aktarabilirler'',bu ayrı bilinmedik derneklere zaten yardım etmez insanımız,bellidir kızılay var İHH var can suyu,kimse yok mu vs. Ama bu ile o tür söylemler arasında dünya kadar fark var. 3 aylık bebek enkaz altında babası ağlıyor tv önünde canı kalmış enkaz altında can çekişiyor,'ilahi adalet' diyen maloz beyinler aslında burada küfre düşüyor bana göre,Allah'ın işi gücü yok deprem yapacak,hatta ıskalıcak 3 aylık bebek deprem altında kalacak ? İnsanı günaha sokarlar kendileri gibi. İlahi adalet bekliyorlarsa kandilin tozla buz olması için dua etsinler.Kafa çok beyinler boş.Allah'ın gazabından korkmak varken böyle düşünce içine düşenlere harbi şaşıyorum.Ha eline silah alıp dağa çıkmışsın ha bunları söylemişsin zerre fark yok.Terör illa ki kan akıtmak değil,kan akmasına sebep olmakta terördür. Konu Hüdaverdi tarafından (10-24-2011 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-24-2011, 14:03 | #8 |
İlahi adalet deniyor ya hani..
Belki, bizler bir imtihan içerisindeyiz. Belki bizler bu durum içerisinde sınanıyoruz. Bakalım, din kardeşleri için böyle bir durumu bahane etmeden (terör olaylarını vs) nasıl bir yaklaşım içerisinde olacağımız sınanıyor, kimbilebilir ki O'ndan gayrı.. Bakış açımızı değiştirsek belki daha farklı boyuttan bakacağız olaya.. Rabbim en iyisini bilendir.. Konu Feride tarafından (10-24-2011 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-24-2011, 14:13 | #9 |
Bu tür hadiseler aslında , kürt kimliğine karşı düşmanlıkları deşifre ediyor. Pkk 'ya karşı lanetler yağdırılırken açık acık kürtlere karşı lanet okuyamamanın dışa vurumu.
|
|
10-24-2011, 14:22 | #10 |
dünden beri bende facebook ta bir cok kisiyyle tartistim.. bu nasil bir kafadir,nasil bir anlayistir anlamakta zorlaniyorum..
aciya sevinen, bunu ilahi adalet gören muptezellere sormadan edemeyecegim diger depremler, sel felaketleri, yanginlar, kazalar neyin ilahi adaletiydi.. acikcasi böyle insanlari en az pkk kadar zararli görüyor, Rabbim onlara aman vermesin diyorum.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|