AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-03-2012, 02:06   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Fatih Altaylı - Çok Önemli Bir Kefalet
Fatih Altaylı



Çok önemli bir kefalet

11 yıl önce Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi, Yasin El Kadı isimli Arap işadamını “İslami teröre finans sağlamak” suçlamasıyla dünya çapında “yasaklı” hale getirdi. El Kadı’nın Türkiye dahil tüm dünyadaki mal varlıkları donduruldu, işleri bloke edildi, şirketleri iş yapamaz hale getirildi, eli ayağı, kolu kanadı koparıldı. Yasin El Kadı o gün mücadeleye başladı ve terörle bağlantısı olmadığını kanıtlamak için dünyanın en büyük hukuk bürolarını harekete geçirdi. Tüm şirketlerini bağımsız denetime açtı, bütün parasal hareketlerini hiçbir şirketin yapmayacağı kadar ortaya koydu. Ancak hiç kimse Yasin El Kadı’ya inanmadı. Bütün dünyanın gözünde o bir “terör destekçisi”ydi. Kendi ülkesinde bile şüpheli durumuna düştü. İşini gücünü, milyarlarca dolarını kaybetti. Tüm bunları birkaç hafta önce yazdım zaten. O dönemde bir tek kişi, “Ben Yasin El Kadı’ya kefilim” diye ortaya çıktı. Herkes, “Böyle birine nasıl kefil olabilirsin” dedi. Biz gazeteciler, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörden suçlu bulduğu bir kişiye nasıl kefil olabilirsiniz” dedik.



Rakip partiler ve liderler, “Teröriste mi kefil oluyorsun?” diye kıyameti koparttılar. O tek kişi, “Ben kefilim” dedi ve tüm eleştirilere rağmen geri adım atmadı. Sonuna kadar kefaletini korudu. O kişi, o günlerde henüz daha Başbakan bile olmayan Recep Tayyip Erdoğan’dı. Yeni kurulmuş bir partinin lideriydi. Seçim kaygıları vardı. Buna rağmen El Kadı’ya kefildi. Aradan 11 yıla yakın zaman geçti. Aynı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 yıl önce terörist ilan ettiği, tüm dünyada rezil ettiği, işini gücünü batırdığı Yasin El Kadı’yı bu kez akladı. 11 yıl sonra, “Kusura bakmayın, biz yanılmışız. Yasin El Kadı’nın bu işlerle alakası yokmuş. Bize bunu kanıtladı” diyerek Yasin El Kadı hakkındaki tüm suçlamalarını geri çekti. Bunu da açık bir deklarasyonla duyurdu. Yasin El Kadı kendini aklamak için 200 milyon dolar harcadı. BM Güvenlik Konseyi kararından ötürü kaybettiği itibarın ve kaybettiği işlerin parasal miktarını ise hesaplamak mümkün değil. Şimdi ABD hükümeti, El Kadı’ya Birleşmiş Milletler’i dava etmemesi için baskı yapıyor. Eder mi, etmez mi bilmiyorum. Ama şunu biliyorum. Bazen haksız bir suçlanmadan aklanmak yıllar sürebiliyor. O yıllar boyunca ileriyi gören bir kişinin bile size “inanması” her şeyden daha önemli, daha değerli. Tayyip Erdoğan’ı ise herhalde kutlamak lazım. Böylesine riskli bir kefaleti 11 yıl boyunca göğüslemek kolay değil. Sonunda haklı çıkmaksa büyük keyif olmalı.

Kaynak

Habertürk 04.11.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-03-2012, 02:15   #2
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart
işte asrın getirdiği dünya düzeni ama müslümanlardan götürdüğü yok olan eritilen bir dava yazıklar olsun...
hadi ödeyin adamın kaybettiklerini....
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2012, 03:50   #3
Kullanıcı Adı
rizzelli
Standart
Eee o zamanlar medyada ipler elinizdeydi. Hakki haykiranlarin sesleri ciliz cikiyordu. ideolojiniz geregi dogruyu arastirmak ,gazetecilik yapmak degildi blok halinde ezberletilmis yalanlara koro halinde kalemsorluk yapmakti
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta