AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-18-2012, 09:37   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Fatih Altaylı hala aynı şerefsiz...

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu"na 28 Şubat post-modern darbesine ilişkin bilgi veren gazeteci Fatih Altaylı türbanlı kızlara ettiği hakareti bir adım ileri taşıdı.

Meclis Darbe Muhtıraları Araştırma Komisyonu-28 Şubat Alt Komisyonu, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'yı dinledi.

O dönemde Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarı olan ve Radyo D'de program yapan Fatih Altaylı'ya sorulan sorulardan birisi de başörtülü öğrencilere ağır hakaretler içeren (Fahişe, şerefsiz, satanist) sözlerdi.

İşte Fatih Altaylı ile Komisyon üyesi AKP'li Kıyık arasında geçen sözler;

KIYIKLIK: 1999 yılında Radyo D'deydiniz. 7.4...

ALTAYLI: 7.4'ü söyleyeceksiniz...

KIYIKLIK: Bir ara Marmara Üniversitesi İlahiyat öğrencileri için. Normal olarak bir kızcağız Anadolu'dan gelmiş, hiçbir kötülüğü de henüz tanıyamamış, tanımamış, sadece inandıkları bir şey var; bunun gibi yaşamak istiyoruz. Bunun için de protestolar yapan öğrenciler için ağza alınamayacak bir laf ettiniz.

ALTAYLI: Ettim evet. Ama o 28 Şubat değil, çok sonrası. 1999 sonu.

KIYIKLIK: Ama 28 Şubat devam ediyor. Kendi adınıza bir yerlerde konuşmanız hiçir şey ifade etmez ama bunu bir gazeteci olarak klozet imalatçılarına yönelik...Bu olaylardan büyük pişmanlık hissetiniz mi? Topluma neler getirip götürdüğünü düşünebildiniz mi..? Şeriatın hemen gelip sizin kellenizi götüreceğini mi düşündünüz?

ALTAYLI: Öyle bir şey düşünmedim. Kellemi öyle kolay kolay teslim etmem. Sizin almayacağınızı da biliyorum... Klozet kapağı ağır olabilir ama ben ağır laflarıyla bilinen bir gazeteciyim. Kibarlık ve nezaket kumkuması ne yazık ki değilim. Ben kız öğrencilere böyle bir şey demedim. Ne başı örtülü, ne açık, ne bir tarafı açık, böyle bir laf demem ben. Bu lafı 99'ın sohbaharında söyledim. Türkiye'de ne vardı?

BAŞ: Deprem sonrası..Tamamını okuyalım mı? Bizde var deşifresi.

ALTAYLI: “7. 4 yetmedi mi?” pankartı... Benim akşam evimde misafir olan, sizin talebeniz olan arkadaşımla yemek yedik. Sabah erken işim var. Erken gideyim otelde yatarım, diyerek Adapazarı'na gidip... Orada ölmüş bir arkadaşım var. Depremden bir kaç sonra bölgeye gittim, yaşananları gördüm. 30 bin belki 40 bin kişinin öldüğü bir şeyde ölenler arasında dincisi, dinlisi, muhafazakarı var... Bence Türkiye'nin en muhazakar bölgesinde olmuş bir deprem, bu işlerle bir alakası varsa eğer, diye düşünenler için söylüyorum... 7.4 yetmedi mi..? Yani beni tehdit ediyor. Size bir deprem daha gelecek. Bir 30 bin daha. Bunu kim yapabilir ya? Bunu söylemek masumane bir şey mi hocam? ‘7. 4 yetmedi mi' diyerek 30 bin canın üzerinden kendi davanı istediğin gibi savun. Hiçbir şey diyemem ama benim Kanal D'de çalışan mesai arkadaşımın annesi babası depremde ölmüş. En yakın arkadaşlarımdan birisi otelin altında kalmış, birisi kalkacak ‘7.4 yetmedi mi?' diyecek. Benim yanımda dese döverim onu... Sen hakkını savun, ‘Beni serbest bırakın, bana izin verin' de. Ne dersen de... Bir gün bir şey demiş miyim? ‘7. 4 yetmedi mi?' hakikaten çıldırttı.

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Radyo D'de yaptığı Bab-ı Ali Yokuşu isimli programda gazete haberlerini okuyan Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinin manşetini okuduğu sırada Marmara Üniversitesi önünde bekleyen başörtülü öğrencilerle ilgili, "Bir kadın var orada (Hürriyet gazetesinin manşetinde yeralan başörtülü öğrenciyi kasdederek) kadın olduğunu da hiç zannetmiyorum. Bu büyük ihtimalle bir fa.... Bir pankart açmış, öğrenci değil o, buraya getirilmiş bir fa.... Üniversite önünde eylem yapanların arasında bakıyorum da öğrenci yoktur. Belki bir iki tane. Bunlar kevaşe kevaşe. Toplanmışlar oraya ellerinde '7.4 yetmedi mi?' pankartı. Bunlar şeytana tapanlar. Satanistler ve şeytanla işbirliği halinde oraya toplanmışlar.Bunları odunla döveceksin. Zaman zaman kimi askerlerin gereksiz çıkışlar yaptıklarını düşünürdüm ama bunlar hiç gereksiz değilmiş. Bu aşağılık köpek sürüsüne az bile yaptıkları. Bunlara daha örgütlü çıkışlar yapmak lazım. Bunlara balans ayarı lazım; balans ayarı. Bunları takacaksınız rot balans makinesine döndüre döndüre balans yapacaksınız; fahişeler, şerefsizler, satanistler" ifadelerini kullanmıştı.

Habervaktim

 


Konu Necip Fazıl tarafından (10-18-2012 Saat 10:42 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi