AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-07-2012, 19:53   #1
Kullanıcı Adı
werret
Standart Fatih Tezcan Suriye'den Yazdı !

Kısa yazabiliyorum.

3 gün Kuzeydeyken basta Azaz olmak üzere; Türkiye sınırındaki tüm Direnişçiler Mucahidun-u Simal yani Kuzey Mücahidleri adı altında toplandılar ve ben de kuruluş toplantısındaydım. Her şeyi görüştük, çektim. İnşaallah gelirsem yayınlarım.

Şu anda ise Suriye Ordusundan ayrılan Genellerden (burada General demek istemiş galiba) birisinin yanındayım.

Belki bugünlerde bu generalin, Türkiye’de bir kanala bağlanmasını sağlayabilirim.

O ve yanındaki diğer yüzbaşılarla da; bakkalla, esnafla, öğretmenle de her şeyi konuşma imkanı bulduk. Durumları zor, kafaları karışık. Allah’a dayanmışlar, gerisini boşlamışlar.

İki kere çatışmaya doğru yola çıktık ama olmadı. 5 dakikada hayat ters yüz oluyor burada. Hafif silahlarla koca orduya kafa tutuyorlar.

Halk tam anlamıyla korku içinde yaşıyor. Elektrik, su, mazot vs her şey mahrumiyette...

İğrenç haberler alıyorlar bazen ve çok öfkeleniyorlar. Mesela Şebbiha bir yerdeki kadınları; elbisesiz, sokaklarda yürüttüğünde yanımdaki General, o köyü arayarak bunu yapanları mümkünse sağ istediğini söyledi...

Bizim uydu telefonundan başka dünyayla iletişimleri yok.

İslam ve Hürriyet ve itibardan başka bir dertleri de yok. İtidal üzereler...

NATO gelmesin ama Türkiye bize yardim etsin gibi bir görüşleri var.

Nusayrileri Alevileri öldürmekten bahsedecek birileri, Ceyşi Hür yani "Özgür Ordunun arasında barınamaz." sözünü, Kuzeydeki ve ortadaki tüm liderlerden duyuyorum zira Esed'in ve destekçilerinin iç savaş çıkartmak istediklerini net idrak etmişler.

Her halukarda şunu net söyleyebilirim ki Türkiye'de, Suriye üzerinden iki yüzlü bir yalan fırtınası dönüyor. Hassasiye ve korku ve tarafsızlık adı altında, insani değerleri alaşağı eden bir propaganda biçimi düzenleniyor.

Eğer hiçbir şey gerçek değilse benim uydu telefonuma girmek neden, benden önceki bulabildikleri tüm BAĞIMSIZ gazetecileri öldürmek neden! Onların oldukları yerlere özel saldırılar neden ve saire...

Eğer sıhhatle çıkabilirsek gelince anlatırız izlenimlerimizi nasipse.

Fatih Tezcan / İdlib- Suriye

http://analizmerkezi.com/yazar/fatih...zdi-24070.html

Konu werret tarafından (03-07-2012 Saat 20:04 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-07-2012, 21:39   #2
Kullanıcı Adı
werret

Suriye Büyükelçiliği gazetecileri uyardı

Suriye Büyükelçiliği ve Suriye Dışişleri Bakanlığı, gazetecileri ülkeye yasadışı yollarla girmekten kaçınmaları konusunda uyardı.

http://www.haber7.com/haber/20120307...eri-uyardi.php

Yaptıkları katliamların ortaya çıkmaması için nasıl da uğraşıyorlar!..
Alt 03-08-2012, 03:19   #3
Kullanıcı Adı
serdar53
son care yi nato yapmak icin ugrasiyorlar diye dusunuyorum. Acil mudahale yapmamiz lazım yoksa natonun suriye ye girmesi kacınılmaz son olacak libya dan da beter olacagını düşünuyorum
serdar53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2012, 04:20   #4
Kullanıcı Adı
werret

Fatih Tezcan Canlı Yayında Suriye'den Bildirdi! VİDEO

http://analizmerkezi.com/haber/fatih...deo-28091.html

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)