11-14-2008, 15:07 | #1 |
Fehmi koru %100 yanlış yapmıştır.
Gazetenin özgürlük anlayışı mı değişti yoksa gazete yönetiminde “Fehmi Koru ile baş edemeyiz” korkusu mu var?
Bilemiyoruz. O dönemde Ahmet Taşgetiren, toplumun geneli tarafından fazla da yadırganmayan ölçülü bir eleştiri getirmişti Başbakan’ın politikalarına karşı… Konuyla ilgili şu an yaygın olan genel kanaat “Köprünün altından çok sular aktı ve Başbakan, bugün tekrar Ahmet Taşgetiren’le paralellik arz eden bir noktaya geldi bile.” Burada benim vicdanımı rahatsız eden esas mesele; şu ya da bu şekilde gazete yönetiminin Koru’ya gösterdiği toleransın binde birini, taa kuruluşundan beri gazetenin başyazarlığını yapan Taşgetiren’e göstermemesi. Bunun nedenini sorguladığımızda karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor: Efendim gazete yönetimi şöyle düşünmüştür. “Ahmet Taşgetiren garibandır. Ölçülüdür, sesini fazla yükseltemez. Köşesine çekilir. Çirkeflik yapmaz. Onu pek savunan da çıkmaz. Savunsa savunsa sadece Vakit gazetesi savunur. Bir de Ahmet Taşgetiren mütevekkil bir adamdır, kaderine razı olur, sineye çeker. Oysa Fehmi Koru öyle mi? Elinden gelen her şeyi yapar, gürültü çıkartır. Ahmet Taşgetiren gibi tevekkül etmez. Özel ilişkilerini devreye sokar. Bilderbergciler’le bile aralarına katılana kadar mücadele etmişti. Onun için Koru’yla uğraşmaya gelmez!” Tablo bu. Şimdi dönelim Koru’nun mukayesesine: Koru’nun eleştirisi, Taşgetiren’in eleştirisine göre orantısız, çok daha ağır ve çok çirkindi. Yenilir yutulur tarafı yoktu. Koru, Başbakan’a, “Obama gibi geldiler Bush gibi oldular” ithamında bulundu. Obama daha başa gelmemişken, Fehmi Koru nasıl böyle bir yargıda bulunabilir, anlamak mümkün değil. Neyse, kronolojik hatayı görmezden gelelim. Ağzından çıkanı kulağı duymazcasına insafsız izansız bir eleştiri yaptı… Nasıl mı? O Bush ki; Afganistan’da kadın, çocuk, yaşlı, erkek demeden binlerce Müslüman’ı katlettirdi, namusları kirlettirdi ve zulme hâlâ devam ediyor. Irak’ta 1 milyondan fazla insan öldürttü, 3 milyon insanı da göç ettirdi. Ölen ve göç eden sayısı da her geçen gün artıyor. Somali’de istikrarlı bir düzen kuran Müslümanların üzerine Etiyopya’yı saldı ve asker göndererek, oradaki masum halkı ve haneyi tarumar etti. İsrail’e sınırsız destek vererek, daha çok Filistinli katlettirdi, hâlen de katlettiriyor. Komutanları, Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirdi. Her gün ‘İran’a vuracağım’ tehditleriyle, dünyanın psikolojisini bozdu. Türkiye’nin baş belası olan PKK’nın askerlerimize ve vatandaşlarımıza kurşun sıkmasına örtülü destek verdi... Ha bu arada Koru, Obama’yı ne kadar tanıyor ki! Daha bugün Habervaktim Dış Haberler Müdürü Nedim Aslan, Prof. Noam Chomsky’e Obama’nın ne olduğunu sormuş, ki Chomsky Bush’u da Obama’yı da çok daha iyi tanıyor. Obama’nın, Koru’nun pek de öyle algıladığı gibi bir isim olmadığını söylüyor Chomsky. Ne diyor peki: “Obama’yı destekleyenler, bugünkü finans krizinin sorumlularıdır. Obama’nın Beyaz Saray Sekreteri Yahudi Rahm Emanuel İsrail ve savaş yanlısıdır ama Obama da en az onun kadar İsrail yanlısıdır. Obama’nın etrafındakiler Demokrat Parti’nin sağ kanadını temsil ediyor.” Fehmi Koru’nun Başbakan’a getirdiği eleştiriyi şimdi nasıl okumalı? Elbette, bir yazarın, düşüncesini gazete yönetiminden bağımsız bir şekilde ifade etmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ancak, Başbakan’a bu eleştiriyi başka bir Yeni Şafak yazarı yapsaydı, acaba gazete yönetimi nasıl davranırdı? Ahmet Taşgetiren’in akıbetine uğrar mıydı? Varın bunun hesabını siz yapın! Adaletin bu mu medya!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-14-2008, 15:31 | #2 |
Son soru tam oturmuş yerine;
Başbakan’a bu eleştiriyi başka bir Yeni Şafak yazarı yapsaydı, acaba gazete yönetimi nasıl davranırdı? Ahmet Taşgetiren’in akıbetine uğrar mıydı? |
|
11-14-2008, 15:50 | #3 |
aklıma ZAMAN gazetesinin o muhteşem reklamı geldi. hani uzun saçından dolayı adama hemen 'satanist' damgası yapıştırıyoruz. lüks bir otomobilden inen, takım elbiseli adama 'hortumcu' deyiveriyoruz. toplu bi yerde konuşan birinin söylediklerine itirazı olan birine 'düşman, bölücü' deyiveriyoruz. fehmi koru meselesi de aynı buna döndü. adam kendi görüşlerini söyledi. kendisi büyük bir gazetecidir üslubu, düşüncesi gerçekten bir gazeteci için oldukça kalitelidir. televizyonlarda tartışma programlarının aranılan yüzüdür. yıllardır partimize toz kondurmayan biridir. bir kez eleştirdi diye adamı 'nankör' yaptık. 'dönek' yaptık. 'kalleş' yaptık. her şeyi hatalıdır dedik. insanlıktan çıkardık. çok fazla abarttık!
|
|
11-14-2008, 16:05 | #4 |
Kendi etti,kendi buldu.Benim tek tasvip etmediğim ve bukadar kızmama neden olan sebep,ateşin içinden çıkmaya çalıştığımız döneme denk gelmesi.Yoksa müsait bir zamanda yapsaydı eleştirisini kale bile almazdım.
|
|
11-14-2008, 18:34 | #5 |
bu güne kadar hiçbir eleştirisini görmedik belki ama bu da çok fazla,göz ardı edilemeyecek bir yakıştırma lemanın bile diline düşmüş başbakan femi koru'nun bu sözünden sonra...asla kabul edilemez bir eleştiridir bence!
|
|
11-14-2008, 20:20 | #6 | |
Alıntı:
ahmet taşgetiren böyle söyledi diye işin aslı böyle değildir.. burada başbakanım hızını alamadı ve konuşayım shov yapayım trübünleri coşturayım derken ağzından kaçtı..ben fehmı korunun sözlerinin bu kadar abartılmasının tek sebebi aydın doğan basınıdır.bu basına bizimkilerde istemeden katılmış oldular.. fehmı korunun sözleri yanlışta olsa..! bu kadar shov yaptıracak ve yerden yere vurulacak seviyeye düşürülmemeliydi.. bır fıncan kahvenın kırk yıl hatırı var..fehmi korunun bizler üzerinde başbakanım ve partim üzerinde çok hakkı vardır...bunu unutmayalım ve bu konuyu abartmayalım ve bu konuyu sürdürmek muhaliflerin işine gelir.. ishak sende bu konuyu fazla takıldın bence...! o mesele kendi içimizdede kapandı..başbakanım eğer o konuyu bu kadar düşünseydi her yerde bahsederdi..! sadece başbakanım hızını alamadı.. aydın doğan gurubuyla karıştırdı.. |
||
11-15-2008, 15:12 | #7 |
Ben Fehmi Koru'nun eleştirisini içerik bakımından değil ama genel mana itibariyle yadırgamadım. Mesela dün akşam Fox'taki Boks maçında 4 sene cezaevinde kalmış ve bu süreçte müslüman olmuş Amerikalı zencinin antrenörünün kolundaki Obama bandı çok şey anlatıyordu. Obama, Amerikan statükosuna karşı, ezilmiş halk kitlelerini temsil ediyor Amerika'da.. Bakmayın siz yukarıdaki yazıda bilmem kimin ne dediğine, ona bakarsan AK Parti de "Amerikancı" görünmüyor mu?.. Fehmi Koru'nun "Obama gibi geldiler Bush gibi oldular" sözüyle Bush'un zulmunü kastetmediği bellidir. Fehmi Koru son dönemde partimizin çizgisinde meydana gelen zikzakları kastediyor. Aktütün Karakolumuza yapılan saldırıyı ve güvenlik zaafını sorgulamak yerine İlker Başbuğ'un "herkesi doğru yerde durmaya davet ediyorum" sözüne ithafen "biz doğru yerde duruyoruz" deyip olayın üstüne örtmek sizin vicdanınızı yaralamadı mı arkadaşlar?..
|
|
11-15-2008, 15:45 | #8 |
yeni bir ahmet hakanmı yoksa
|
|
11-15-2008, 16:13 | #9 |
tebrikler ümmü seleme.Fakat bu biraz acımasızca olur kendisine.Fehmi koru az çok doğru düşünebilen birisi.Öyle büyük bir yanlışa düşebilecek kadar akılsız değildir.
|
|
11-15-2008, 16:17 | #10 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|