AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-16-2009, 07:26   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Thumbs up Fehmi Koru ! Darbeci Medya Gidecek


Fehmi Koru darbeci medya gidecek
Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru 27 Mayıs darbesinin ardından oluşturulan medya düzeninin değişeceğini belirterek, bu durumun bir tasfiye getirip getirmeyeceğini anlattı.








Haber Merkezi / TIMETURK

TVNET’te Ali Bayramoğlu’nun sunduğu Dün ve Bugün programına katılan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru 27 Mayıs darbesinin ardından oluşturulan medya düzeninin bugün hala etkili olduğunu söyledi. Bu düzenin mutlaka gideceğini söyleyen Koru, Bunun yandaş medyacılık olmadığını belirtti.

Fehmi Koru şunları söyledi. “Benim aslında çok basit bir tezim var. Türkiye’de bugünkü medya düzeni aslında 1960’ta 27 Mayıs’ın hemen ardından kurulan bir düzendir. O dönemde askerlere şak şak tutan insanlar, onların eliyle kurdurulmuş olan bir gazetede buluştular ve ardından onlar bugün bile arada tabi ömürleri devem etmeyerek hayatını kaybedenler oldu. Ama bugün hala sağ ve hayatta olanların önemli bir bölümü gazetelerde televizyonlarda hep kilit noktalarda bulunuyorlar. Şimdi tabi onların yaşları kemale erdi. O bakımdan belki kendileri doğrudan bu konularda muhatap olarak görmüyor olabilirler. Bir de önemli bir şey var. Onların el verdiği insanlar bu medyada tekrar önemli yerlere gelebiliyorlar. O bakımdan o düzen bugün hala geçerli dediğim zaman birileri kalkıp diyorlar ki vay bunlar tasfiye de istiyorlar. Bu düzen elbette gidecek. Yani bu düzenin kendisini hala askeri bir anlayışı kırk yıl boyunca yansıtmış olan bir düzen bugün demin konuştuğumuz demokrasinin bütün kurallarının işlediği bütün kanallarının açık olduğu özgürlüklerin insanlar tarafından her türlü boyutuyla kullanmak istediği bir ortama ayak uydurması mümkün mü? Bu insanların zihniyetinin hakim olduğu medyanın. Bir şekilde bu düzen değişecek.”

Bu durumun bir tasfiye de gerektirmediğini belirten Koru “ Yani illa birileri gidecek onların yerine birileri gelecek anlamına gelmiyor. Bu sisteme bu yeni gelene ayak uydurması lazım. Şimdi bu ayak uydurma siyasi iktidarın yandaşı olmak anlamına gelmiyor. Bütün gazetelerin hemen bütün köşelerin bütün televizyonların orada yapılan yorumların iktidar yanlısı olduğu bir ülkede yaşamak istemem. Herkes fikirlerini özgürce savunmalı. Ama yani şimdi özgürlüklere her defasında karşı çıkmış 27 mayıstan başlayarak öncesinde ve sonrasında bütün darbeleri hem hazırlamış zihniyetiyle yazdıklarıyla hem de sonrasında darbe olunca alkış tutmuş olan insanlar. Yeni bugünün yine etkin kalemleri olmaya nasıl devam edebilirler? Böyle bir şey zaten düşünülemeyecek bir şey" dedi.

TIMETURK

 

rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım