Fenerbahçe 88 - 75 Panküp Kayseri Şekerspor
Bayanlar Ligi`nin yenilgisiz lideri Fenerbahçemiz, 7.hafta mücadelesinde Panküp Kayseri Şekerspor`u farklı yenerek zirveyi korudu: (88-75). Caferağa Spor Salonu`nda oynanan karşılaşmaya hızlı giren konuk ekip, Pringle ve Smith (3)`in sayılarıyla ilk 2:12 dakikayı 2-5 önde geçti. Powell, Taylor, Nevlin ve Nevriye ile 12-0`lık seri yakalayan Fenerbahçemiz, son 3:53`e 14-5 üstün girdi. Yaklaşık 5 dakika skor bulamayan Kayseri temsilcisi, Esra Ural ile ev sahibinin serisine nokta koydu. Nevriye ve Avajon`dan gelen basketlerle oyunu domine eden ev sahibi ekip, son dakikaya 19-8 önde girdi. Young ve Nevlin`in karşılıklı üçlükleriyle ilk çeyrek Fenerbahçe`mizin lehine 22-11 kapandı.
İkinci çeyreğe Taylor`ın basketiyle giren takımımız, Sutton Brown ve Taylor`un sayılarıyla farkı korurken 12.dakikayı 28-14 önde geçti. Pringle ve Smith`in basketleriyle farkı kapatmaya çalışan konuk ekip, son 5:48`e 32-23 geride girdi. Nevriye`yi boyalı alanda iyi kullanan Fenerbahçemiz, Avajon`un basketleriyle farkı daha da açmayı başardı: (38-25, 14.dk). Avajon, Nevriye ve Esmeral`in başarılı oyunlarıyla fark 17 sayıya tırmandı: (44-27). Takımın tek hücum gücü olan Pringle ile ayakta kalmaya çalışan konuk ekip karşısında Fenerbahçemiz devreyi 47-32 üstün tamamladı.
Maçın ikinci yarısına Young`un sayılarıyla giren Kayseri ekibi, Birsel, Taylor ve Devran`ın da sayılarına engel olamayınca fark 19 sayıya çıktı: (55-36). Takımımızın etkili şutörü Birsel Vardarlı`dan gelen üçlüklerle Fenerbahçemiz son 10 dakikaya 72-55 önde girdi.
Karşılaşmanın son çeyreğine de iyi başlayan ve farkı 20 sayıya çıkaran ev sahibi ekip, Ajavon, Sutton Brown ile hücumda etkili oldu. Kayseri temsilcisisi ise Nihan, Young ve Smith ile skor bulsa da , Fenerbahçemiz Esmeral ve Nevlin`in sayılarıyla sahadan 88-75 galip ayrıldı.
|