AK Gençliğin Buluşma Noktası
Fenerbahçe (FB) AK Parti Forum Fenerbahçeliler !

Stil
Seçenekler

Alt 05-23-2009, 16:37   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Talking Fenerbahçe'ye bayan başkan adayı!
Fenerbahçe'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel Kurul'da konuşan Sibel Pala, aday olduğunu açıkladı...

23 Mayıs 2009 15:14
Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu, 2008 yılı ve 2009 yılının ilk 4 ayındaki faaliyetleri için ibra edildi.

Kongre Divan Başkanlığı'nın yaptığı oylamayla yönetim kurulu oy birliği ile aklandı.

Tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesi hesapları da oy çokluğu ile ibra edildi.

2008 yılı denetleme kurulu raporları da oy birliği ile kabul gördü.

-2009 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ-

Yönetim kurulunun 2009 yılı için hazırladığı 310 milyon TL'lik bütçe tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi.

2009 yılı bütçesinde kulüplere ödenecek transfer gideri için 46 milyon TL, futbolculara ödenecek transfer gideri için de 56 milyon 500 bin TL ayrıldığı görüldü.

Sarı-lacivertli kulüp, 2009 yılında VIP kombine kartların satışından 47 milyon TL, localardan 10 milyon TL gelir bekliyor.

Bu arada, Futbol Federasyonu delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda, kulüp için gerekli görülen gayrimenkul yatırımlarının yapılması, şirketlerin ve gayrimenkul yatırım ortaklarının kurulması amacıyla gayrimenkul satın alınması, satın alma için her türlü kredinin temini, işlemlerin ifası, ipotek ve diğer ayni hak tesisi hususlarında yönetim kuruluna yapılan oylama sonucu yetki verildi.

Öte yandan, tüzüğün 66/A maddesi kapsamında geçici ihraç cezası alan Yalçın Türk'ün, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulu tarafından görüşülmesine dair talebi oy çokluğu ile kabul edilmedi.

SİBEL PALA, ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında konuşan kongre üyesi Funda Sibel Pala, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda konuşan Trakya Üniversitesi Tıbbı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Pala, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığını açıkladığı toplantıda, çok adaylı ve demokratik bir kongre olmasını arzu ettiğini belirttiğini ifade ederek, ''Kişilerin cesarete ihtiyacı varsa ben adaylığımı açıklayarak bu cesareti gösteriyorum'' derken, üyeler tarafından alkışlandı.

Kürsüde olmasının nedeninin sokaktaki Fenerbahçe taraftarının kongrede oturan kişilere büyük sorumluluk yüklemesinden kaynaklandığını ifade eden Funda Sibel Pala, şunları söyledi:

''Fenerbahçe kongre üyesinin elini taşının altına koyması lazım. 2007-08 sezonu hayatımda yaşadığım en harika sezondu. Bu sezonda beni en çok şaşırtan şey, istikrardan bahseden sayın başkanımızın 73 yaşındaki Aragones'i gelecek olarak görmesidir. Aragones'i hiçbirimiz tartışamayız ama takımla kimyası tutmadı.

Bir sezon önce sadece 2 gol yemiş Chelsea karşısında Zico 'ileri ileri' diye bağırıyordu ve 1-0'dan 2-1 öne geçtiğimizde tribünde herkes gözyaşı içindeydi. O andan bu ana nasıl geldiğimizi analiz etmeliyiz. Fenerbahçe ruhu takımdan kaybolmuştur. Bu sezon alttaki takımların hepsine yenilen bir Fenerbahçe gördük.''

Pala, Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste takımı şampiyon yapacağını iddia ettiğine dikkati çekerek, ''10 yıla baktığımızda sadece bir yıl buna çok yaklaştığımızı görüyoruz. Sayın başkanım formülünüz varsa bunu açıklayın'' dedi.

''70 milyonun önünde Fenrebahçe başkanına hakaret etmeye hiçbirimizin hakkı yok'' diyen Pala'nın, ''Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü olursa Fenerbahçeliliğimi askıya alacağımı ilan ediyorum'' sözleri üyelerce alkışlandı.

Birkaç arkadaşının kendisinden habersiz, kendisini aday gösterdiğini kaydeden Pala, ''Bu bir harekettir. Tek dileğim, bundan sonraki seçimde elinde projeleri olan dinamik genç ekiplerin olması. Ayrıca bir sonraki dönemde de seçime birkaç gün kala tırnaklarımızı yiyerek 'Acaba Sayın Yıldırım aday olacak mı' diye beklemek istemiyorum'' dedi.

Funda Sibel Pala'nın konuşmasının ardından kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve genel kurul üyeler Pala'yı ayakta alkışladı. Başkan Yıldırım, yerinden kalkıp yanına kadar giderek Pala'yı tebrik etti. Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Pala'ya teşekkür etti.

Bu arada, başkanlığa aday olan Funda Sibel Pala, yönetim kurulu aday listesinin özellikle olmadığını açıkladı.

BİLAL KUTLUALP'İN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı sürerken, başkan adayı Şadan Kalkavan'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan Hakan Bilal Kutlualp, ''Fenerbahçe ailesinin büyük başarılara layık olduğu bilinciyle göreve talibiz'' dedi.

Kongrede söz alan Kutlualp, yaptığı konuşmada şeffaflık, yöneticilerin kulüple ticari ilişkileri, sportif başarının gerekliliği ve gelirleri attırma ve de transfer politikaları üzerinde durarak, seçildikleri takdirde mevcut durumdan daha iyisini yapacaklarının sözünü verdi.

-''ŞEFFAF OLMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ''-

Verdikleri sözlerin arkasında duracaklarını kaydeden Kutlualp, her adımda şeffaf olacaklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe'nin parasının bizlere emanet verildiğini, bu emaneti harcarken bu paranın sahibi olan büyük Fenerbahçe taraftarının, bu paranın nerede ve nasıl kullanılmış olursa olsun isabetli verimli ve adil harcandığına emin olmasını sağlayacağız'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün bütün hesaplarını ve harcamalarını bağımsız uluslararası kabul görmüş şirketlere denetlettirip, müdahale etmeden üyelerin bilgilerine sunacaklarını anlatan Kultualp, ''Transferlerin, nasıl, kaç liraya, hangi kulüple, hangi menajerle, hangi avukatla yapıldığını, tamamen şeffaf bir şekilde bizden duyacaksınız. Hiçbir zaman için basında, sağda solda o transferle ilgili sonradan ortaya çıkan gizli kapaklı belgeler göremeyeceksiniz. Bir kristal gibi şeffaf olmayı ve yapılan her işin Fenerbahçe'nin geleneklerine etik ve moral değerlerine uyum içinde olacağını sizlere taahhüt ediyoruz'' şeklinde konuştu.

-''KULÜPLE TİCARİ İLİŞKİYE GİRMEYECEĞİZ''-

Kutlualp, seçildikleri takdirde hiçbir yönetim kurulu üyesinin kulüple ticari ilişkiye girmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçeli eski yönetici, ''Fakat bir adım ileri gidip şunları söylemek istiyorum. Hiçbir yöneticimizi Fenerbahçe ile bir ticari ilişkiye girdiğini göremeyeceksiniz, hiçbir yöneticimizin Fenerbahçe'nin adını kullanarak ihale ve benzeri ticari menfaat sağlamayacağını sizlere taahhüt ediyorum. Yönetim kurulumuzda birbiriyle ortak ve akraba kimse yoktur. Bu bizim için karar alma mekanizmalarının daha sağlıklı ve objektif olması açısından en önemli kriterdir'' diye konuştu.

-''TESİSLEŞMEYİ SPORTİF BAŞARININ ALTERNATİFİ OLARAK GÖRMEYECEĞİZ''-

Tesisleşmedeki konseptlerinin sportif başarıya katkıda bulunma ve gelir getirme olarak şekilleneceğini anlatan Hakan Bilal Kutlualp, ''Fenerbahçe taraftarı için sportif başarının hazzı, mutluluğu ve gururu çok önemlidir. Tesisleşmeyi sportif başarının alternatifi olarak görmeyeceğiz'' dedi.

25 milyon taraftardan bahsedilen bir camiada 160 bin taraftar kart sahibi taraftarın bulunmasının çok yetersiz olduğuna dikkati çeken Kutlualp, taraftar kartı daha işlevsel hale getirmek için çalışmalar yapacaklarını, ''25 milyonun yaptığı her alışverişten Fenerbahçe'ye bir damla düşerse bunun bir göl olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Sportif başarının reytingi artıracağını, kombine kart, yayın, reklam ve ürün satışından gelecek gelirleri arttıracağının bilincinde olduklarını anlatan Kutlualp, ''Sonuç olarak gelirleri artırmanın en önemli yolunun Fenerbahçe'nin sportif başarılarını arttırmaktan geçtiği tezini ısrarla savunmaktayız'' dedi.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde güzel işler de yapıldığını anlatan Kutlualp, amatör branşlarda müthiş bir başarı yakalandığını ifade etti.

-''TRANSFER İZLEME KOMİTELERİ KURACAĞIZ''-

Futbol takımı için transfer çalışmalarının 12 ay boyunca yapılması gerektiği düşüncesiyle izleme komiteleri kuracaklarını anlatan Kutlualp, seçildikleri takdirde ilk olarak Güney Amerika'da Brezilya ve Arjantin, Avrupa'da Almanya ve Güney Afrika bağlantısı nedeniyle Fransa'da 4 ekip kuracaklarını, ikinci yıl bu ekiplerin sayısını 6'ya çıkaracaklarını kaydetti.

Takıma ısınmaya ve parlamaya devam edecek yıldızları transfer edeceklerini ifade eden Kutlualp, futbol şubesinin maalesef arzu edilen yerde olmadığını anlatarak, özetle şöyle devam etti:

''Aldığımız yıldızlar satıldığı zaman Fenerbahçe'ye para kazandıracak özelliklere sahip olması bizim için önemli bir kriterdir. Genç yeteneklerde ise uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet etmesi, Fenerbahçe'de yıldız olma potansiyeline sahip olması ve Fenerbahçe değerlerine saygılı olması önemli birer kriter olacaktır. Emekli ve gereksiz pahalı futbolcu almayacağız. Kendi altyapımıza büyük önem vereceğiz.''

Kutlualp, seçildikleri takdirde Tezcan Yaramancı'nın kulübün üst düzey yöneticisi (CEO) olarak görev yapacağını da sözlerine ekledi.

KONGRE ÜYESİ EROL YÜCEL'İN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında söz alan kongre üyesi Erol Yücel, muhalefet adına konuştuğunu ifade ederek, 11 yılda sportif başarısızlığın ortada olduğunu, gelir artışından bahsedilirken, giderlerden bahsedilmediğini söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda söz alan Yücel, Yıldırım döneminde ortaya sadece Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın getirildiğini kaydederek, ''Fenerbahçe'nin stat dışında bugün sahibi olduğu gayrimenkul varlığına baktığınızda ballandıra ballandıra anlatılan tesislerin değeri 35 milyon dolardır'' dedi.

Erol Yücel, Aziz Yıldırım'ın kendi ismini bireysel marka olarak kurumsal markanın önünde kullandığını iddia ederek, ''Aziz Yıldırım, televizyonlardaki konuşmalarında 11 yıl dışında, 90 yılda Fenerbahçe'de başkanlık yapan değerli büyüklerimizin neredeyse hiçbir şey yapmadığını ima etmektedir. Eski başkanlarımızda günün koşullarına göre Fenerbahçe'ye hizmet etmişlerdir'' diye konuştu.

Stadın değerinin 50 milyon dolar olduğunu savunan Yücel, şöyle devam etti:

''Son zamanlarda her ortamda Fenerbahçe Kulübü'nün mali durumu tartışılıyor. Borcuyla ilgili olarak çeşitli rakamlar konuşuluyor. Şadan Kalkavan ve ekibiyle Fenerbahçe her türlü güçlüğün üstesinden gelebilecektir. Aziz Yıldırım'ın dünkü televizyon kanallarındaki konuşmasında, gerçeği yansıtmayan bazı unsurlar var. Sokakta yankılanan 'Bankalar hoşgörü göstermese Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda maça bile çıkılamaz' sözleri bizleri derinden yaralamaktadır. Kulübün borcu, 130 milyonu sadece banka borcu olmak üzere, toplam 300 milyon TL'yi aşmıştır. Bankalara teminat olarak neler verilmiştir, bilmiyoruz. 11 yıllık dönemde gelirler 7 kat artmış, borçlar ise 59 kat artmıştır. Varlıkların bir katı büyüklüğünde borç yükü Fenerbahçe'nin sırtına yüklenmiştir.''

-''MALİ TABLOLAR GERÇEĞİ GÖSTERMİYOR''-

Erol Yücel, bahsedildiği gibi uluslararası denetim şirketinin denetimi yaptığını belirterek, mali tabloların gerçeği göstermediğini ileri sürdü.

Uluslararası denetim şirketinin, raporlarda harcamaların doğruluğu ve yerindeliği için bir şey söylemediğini vurgulayan Yücel, şunları kaydetti:

''Banka faizlerinin hesaplanamadığı için kayıtlarda bulunmadığı, kredilerinin ödeme planlarının olmadığı, gelir ve gider kayıtlarının ayrıntılı olarak incelenecek nitelikte olmadığı ve raporun şartlanarak çekince konularak imzalandığı görünmektedir. Raporun şartlanması, inceleyen denetçinin her hususun doğruluğundan emin olmadığının göstergesidir.

Kulüp bir yılda yaptığı transferler kadar faiz ödemektedir. Dile getirdiğim hususlar bizlere gönderilen 2008 yılı faaliyet raporu kitapçığındaki hesap cetvelleri ve açıklamalardan alınmıştır.''

Erol Yücel'in konuşması sırasında sık sık sataşmalar olurken, konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi. Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da üyeleri sık sık uyararak, ''Kürsüye çıkanı konuşturmazsak, demokrasiden söz edemeyiz'' dedi.

Kulüp üyesi olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, Fenerbahçe Kulübü'nün Türkiye'de önder olduğunu belirterek, ''Kar yağdığında yollar kapandığında önde bir yol açıcı vardır. İşte Fenerbahçe, Türk sporunda böyle bir vazife görüyor'' dedi.

Üye Rıdvan Özdin ise Aziz Yıldırım'ın diğer kulüplere örnek olduğunu, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın da Yıldırım'ı örnek aldığını savundu.

KONGRE'DEN NOTLAR

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde iki gün sürecek kongrede, adaylıklarını açıklayan, mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Şadan Kalkavan başkanlık için yarışacak.

Kongrenin açılışında, ilk olarak kongre divan başkanlığı seçimi yapıldı. Talat Yılmaz başkanlığındaki heyetin seçiminin ardından kongre başladı.

Kongreye genel kurul üyeleri yoğun ilgi gösterirken, yaklaşık 2 bin üye kongrenin ilk gününde salona geldi.

Genel kurulun ilk gününde 2008 yılı hesapları değerlendirilip, 2009 yılı için hazırlanan bütçe tasarısı oylamaya sunulacak. Başkan ve yönetim kurulu seçimi ise yarın yapılacak.

-FOTO MUHABİRİ VE KAMERALARA YASAK-

Foto muhabirleri ve televizyon kameraları, yer olmadığı gerekçesiyle kongre salonuna alınmadı.

Olağan genel kurul için sabah erken saatlerde Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'ne gelen gazeteciler, salona sokulmadı. Daha sonra yapılan açıklamada muhabirlerin salona alınacağı, kamera ve foto muhabirlerinin alınmayacağı ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, salonun girişindeki balkona çıkarak kameralara doğru, salonda yer olmadığı için alamadıklarını açıkladı. Yıldırım, bir kameramanı salondaki durumu gözlemlemesi için içeriye davet etti.

Kongre ile ilgili görüntülerin FB TV, fotoğrafların da ''www.fenerbahce.org''dan servis edileceği açıklandı.

Bu arada, Fenerbahçe Burnu'na gelişteki köprü üzerinde bulunan, kulübün görevlendirdiği bazı kişiler kamera ve foto muhabirleri salona alınmayacağı için basın araçlarını geri çevirmeye çalıştı.

Haber7

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-23-2009, 17:01   #2
Kullanıcı Adı
Gökmen
O bayanı başkan yapmazlar ki çok kilolu, sonra sevindiklerinde havaya attıklarında ezilirler, olan Fener taraftarıda onun altında can verir, sonra taraftar kalmaz
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2009, 17:06   #3
Kullanıcı Adı
nazLI
tamam takım tutuyoruz hatta biraz fanatik bile olabiliyoruz bazen

ama başkan .... olmaz orada olmaz ıı ıhhh
nazLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2009, 13:36   #4
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Ben Aziz Yıldırımı destekliyorum Allah onu fenerden ayırmasınn
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)