AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 16:42   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Ferda Paksüt bunu da yapmış!
KAPATMA DAVASI İÇİN YEMEĞİNE İDDİAYA GİRMİŞ


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecinden beri tartışmaların odağında.

Aile boyu adının geçtiği ve kuşkuları yargı üzerine çeken hadiseler hafızalardaki tazeliğini koruyor. Kamuoyuna en son yansıyan dokümanlar ise kimyasını bozmuş gibi. 'En iyi savunma hücumdur' mantığıyla sesini yükseltip hedefe savcıları koyması bundan.

Ergenekon belgelerinin, kötü bir huyu var; umulmadık anda dikiliveriyor insanın karşısına. 99 numaralı klasör de öyle. Buradaki belgelere göre, Paksüt'ün öğretmen emeklisi eşi telefon görüşmeleri yapıyor; gazetecilerle haber konusu bilgiler paylaşıyor. Mahkeme üyeleri Dubai'de mi, maçta mı, kiminle yemek yiyor; üyelerin lojmanlardaki evine kim geldi; menfaat dek-dedikodularında son durum ne?.. Hepsinden haberdar. Osman Paksüt de konuşmalara şahitlik ediyor; yeri geldiğinde telefonu alıyor.

Yine, kapatma davasının peşinde koşturması değil, ifadesi sırasında muhatap kaldığı soruların terlettiği anlaşılıyor Ferda Paksüt'ü. Cevaplarında ise hatırlamadıkları kadar itirafları da var: "Dava ile ilgilenmemin sebebi benim şahsi meselem...Telefonda sehven kullandığım cümlelerdir... Arkadaşım(gazeteci) E.B.'ye sohbetlerde belki dikkatsizlikle, dalgınlıkla mahkeme üyelerinin ne yaptıklarını, nereye gittiklerini anlatmış olabilirim."

Şüphesiz, en tuhafı, mahkeme üyesi eşinin oy kullanacağı bir dava konusunda iddiaya girmesi olmalı. "Arkadaşım E.B. ile kapatma davası sonucuyla ilgili yemek iddiasına girmiştim" diyor savunmasının bir yerinde.

Gelinen noktada, Anayasa Mahkemesi, savcıların gönderdiği dosya üzerine Osman Paksüt hakkında hukuki işlem başlattı. Kendisi, yasadışı dinleme suçlamasıyla savcılara işlem yapılmasını istedi. Eşi, zaten Ergenekon sanığı. Üç durumda da, son sözü yargı söyleyecek. Ancak, işin bir de toplum vicdanı ve Yüce Mahkeme'nin saygınlığını ilgilendiren yönü var. Çünkü, ortalığa dökülenler(belki yenileri eklenecek), mahkeme üyesini, etik sorumlulukla baş başa bırakacak mahiyette.

Aslında, 'Beyefendi' de, tablonun farkında ama yüzleşmeye yanaşmıyor. Eşi, "Osman diyor ki, başın belada!" sözlerini sarf ederken, oturduğu köşesinden "Saçma sapan konuşuyorsun, girer. Delil yok, sonra insanları suçluyorsun" diyen kendisiydi oysa.

ZAMAN

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-08-2009, 16:46   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Ferda Paksüt girdiği iddiayı kazanmak için eşine Ak Parti aleyhine oy kullanacaksın diye baskı yaptı mı?
:::Birazdan:::
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım