06-06-2010, 20:32 | #1 |
Fethullah Gülen aslında ne dedi? [FEHMİ KORU]
FEHMİ KORU YENİ ŞAFAK Fethullah Gülen aslında ne dedi? Fethullah Gülen'in, yakınlarının verdiği bilgiye göre, bir fotoğraf çekimi sırasında ağzını yoklayan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi muhabirine birkaç cümleden ibaret açıklamasının bizim medyada nasıl değerlendirildiğini görüp de şaşırmamak elde mi? En çarpıcı cümle şu: "Yardım malzemesi taşıyan gemiler için İsrail'den izin alınması gerekirdi; otoriteye meydan okumak yanlıştır." Şimdiye kadar Fethullah Gülen ve hareketi için en galiz ifadeleri kullanmaktan çekinmeyen, kendisini ülkemiz için 'tehlike' gören, hayatının en değerli yıllarını 'gurbet cehennemi'nde geçirmesine sebep olan kalemler, kendilerini haklı çıkarmak için, bu tek cümleyi sakız gibi çiğneyip duruyorlar. Lâfı fazla uzatmadan söyleyelim: Gülen Hareketi her çeşit fikrin meşheri olan İslâm Dünyası'nda en 'ılımlı' görüşü temsil ediyor. Aşırılıktan uzak, günümüzün şartlarını göz önünde bulunduran, inançlıların 'demokratik bir hukuk devleti' çatısı altında güven ve huzur içerisinde yaşayabileceğini savunan bir görüş bu. 'Ulu'l emre itaat' ilkesini hep gözönünde bulunduran bu anlayışın, ülkemizdeki yönetimler tarafından 'aşırılık' ile suçlanıp neredeyse 'el-Kaide' muamelesi yapılmasının vebali, WSJ mülâkatına can kurtaran simidi gibi yapışan medyanındır. Kendisine ve yakınlarına 'vebalı' muamelesi yapıp huzurlarını kaçıran tipler şimdi Hocaefendi'yi övme yarışında... Oysa Fethullah Gülen'in WSJ'a söyledikleri hareketin yıllardan beri savunageldiği çizgiye uyuyor. İçinde yaşadıkları toplumla uyumlu, 'demokratik' ve 'hukukun üstünlüğüne inanan' her devletin kurallarına ters düşmeyen insanlar yetiştirmeyi hedef almış bir hareketi, geçmişte, bağlamından kopartılmış iki cümleyle mahkum etmeye kalkışıyorlardı, şimdi de iki cümleyle başlarının üzerine yerleştirme girişimini başlattılar. Amaç mı? Amaç, kendi yanlış tezlerine destek arayışı olduğu kadar, Gülen Cemaati ile o hareket içinde yer alanlara saygı duyanların arasına 'kuşku' tohumları ekmek... Söyledikleri temelde yanlış değil Fethullah Gülen'in; bir ülkenin uluslararası hukuka uygun olarak 'karasuları' ilân ettiği bölgeye izinsiz girerek sorunlara yol açmak, kan dökülmesine sebep olmak elbette yanlıştır... Gazze'ye insani yardım götüren gemiler bunu yapmadı zaten; uluslararası karasularında İsrail'in izin vermesini beklediler... İsrail izin verseydi, ya da silâhsız gönüllülere saldırıp kan dökmek yerine yüklerini Gazze'ye ulaştırma sözüyle gemileri bir limana yöneltseydi, 'çirkin manzaralar' olmayacaktı. İsrail bildiğimiz anlamda bir 'demokrasi' olmadığı gibi uluslararası hukukun geçerliliği konusunda duyarlılığı da yok; kendi bildiğini okuyan politikacılar ve insan canının kutsiyetini önemsemeyen bir ordu, mağduriyet ve mazlumiyet iddiasıyla kurulmuş bir ülkeyi, kendisine hoşgörüyle bakmaya hazır dünyanın gözünde itibarsızlaştırmayı becerdi. Helikopterlerden ellerinde canlı kurşun kusmaya hazır makinalı tüfek bulunan komandolar indirmeyip "İsrail karasularına girmeyin" uyarısı yapsa ve kendi sınırına çekilseydi İsrail ordusu, sorun kansız çözülebilecekti. Gemiler Gazze ablukasının vahametini dünyaya hatırlatmış, İsrail de 'çağdaş normlarda bir ülke' görüntüsünü kaybetmemiş olurdu. Bir üst otoriteye meydan okuyan kim oluyor bu durumda? Yüzyılların deneyimiyle oluşmuş 'uluslararası hukuk'a ve ona dayalı Birleşmiş Milletler sistemine meydan okuyan İsrail değil mi? Fethullah Gülen'in ağzından çıkan cümledeki ilke doğru, ancak o ilkenin masumları kast eder biçimde yorumlanması yanlış... Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlış yanlıştır. 'Ilımlı' bir çizgiyi 'aşırı' diye mahkum edip ülkede barınamaz hale getirdikten sonra 'ılımlı' olduğunu yeniden keşfedip arkasında saf tutmak nasıl bir duygu acaba? YENİŞAFAK
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-06-2010, 20:42 | #2 |
Çırpının belki düzeltirsiniz.F.GÜLEN umrunda değil,tekzip etmedi,birileri yağdanlık yapıp avukatlığını yapıyor.Bu olay ALLAH CC SETTAR İsmini kaldırmasıdır.Saflar netleşiyor.
Başbakan RECEP TAYYİP ERDOĞAN..''Bugün birileri kalkmış TEL-AVİV'VİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR'' |
|
06-06-2010, 20:46 | #3 | |
Alıntı:
bu arada Hocaefendinin sözleri beni hayal kırıklığına uğrattı. ne olursa olsun o sözü kullanmamalıydı. |
||
06-06-2010, 20:46 | #4 | |
Alıntı:
|
||
06-06-2010, 20:49 | #5 |
[QUOTE=M--U--R--A--T;749767]erdoğan bunu dedi mi? dediyse gerçekten Gülen için mi dedi? son 2 gündür gündemi pek takip edemiyorum da bilgilendirirsen sevinirim..
bu arada Hocaefendinin sözleri beni hayal kırıklığına uğrattı. ne olursa olsun o sözü kullanmamalıydı. Muallakta bir söz Murat kardeşim,sözcülük yapan herkes üzerine alabilir. |
|
06-06-2010, 20:51 | #6 |
ERDOĞAN O SÖZÜ KILIÇDAROĞLU İÇİN SÖYLEDİ,KEŞAN DEDİ,BÜLENT ARINÇ YORUM YAPTI SÖZLERLE İLGİLİ ,HOCAEFENDİ DOĞRU SÖYLÜYOR DEDİ
|
|
06-06-2010, 20:57 | #7 |
Hocaefendi her zamanki gibi doğruyu söylüyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan saldırıyla ilgili görüşlerine destek verdi. Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreninde konuşan Arınç, "Hocaefendi'nin konuşmasının ne anlama geldiğini bana soruyorlar. Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor." dedi. VİDEO Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 8. Türkçe Olim-piyatları'nın ödül töreninde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarına destek verdi. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'ndaki programda Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ödül vermek için çıktığı kürsüde, gazetecilerin sormak istediği soruya başta cevap vereceğini belirterek, "Hocaefendi'nin bir konuşmasının ne anlama geldiğini bana soruyorlar. Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor." dedi. Türkiye'nin başını çektiği yardımsever bir grubun Gazze'ye insani yardım için yola çıktığını, gemilerinde ise ilaç, mama, gıda olduğunu hatırlatan Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Sadece insani yardım amacını taşıyordu. Müspet hareket eden kazanır, bu gemi yolcularıyla birlikte müspet hareket etti. Kazanan haksızlığa karşı yardım götürenlerdir, kaybeden zalimlerdir, zorbalardır, cinayeti işleyenlerdir." Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazze ile ilgili sözlerinin ne anlama geldiğinin medya tarafından kendisine sorulduğunu aktaran Bülent Arınç, "Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz, bunun imkânlarını araştırmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama hiçbir zaman zalim olmayacağız. Adına enstitüler açılan ve bu öğretiler için parlamentolarını, üniversitelerini tahsis eden dünyada yüzlerce ülke var. Ne diyor bu insan? İnsanlara ne söylemek istiyor? Hangi metodu takip ediyor. Açıyorlar, bakıyorlar, inceliyorlar altından barış, sevgi ve müspet hareket çıkıyor. O yüzden bütün dünyanın takip ettiği bu sistemi elbette biz de takip edeceğiz. Ve bunun takipçisi olacağız ki insanlar bizim iyi niyetimize güvensinler, samimiyetimize güvensinler." dedi. Hocaefendi'nin 12 senedir Türkiye'nin dışında olduğunu ve haksız bir şekilde hicrete mecbur edildiğini anlatan Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Hakkında yapılmadık iftira kalmadı. Medyası, siyasetçileri, birtakım çıkar odakları, Türkiye'nin karışmasında fayda umanlar Hocaefendi'yi hep kötüledi. Hep şüphe ile baktılar, bağlantılarını araştırdılar. O da 12 senedir hüzünlü gurbeti tercih etti. Arkadaşlar, bu kişi hakkında onlarca beraat kararı var ve Türkiye'ye gelmesinde hiçbir engel de yok. Ama bakın o ne yapıyor? 'Benim Türkiye'ye gelmemde hiçbir engel yok. Ama ola ki birileri, benim bu gelmemle Türkiye'yi karıştırmak isteyebilir. İşte ben müspet hareket ediyorum. Türkiye'nin karışmasındansa, insanların yalana yanlışa sapmasındansa, çok sevdiğim vatanımdan uzakta kalmayı tercih ediyorum.' diyor. Bu okullara nasıl şüphe ile bakıldıysa. Nasıl ajanlar konulduysa. Sonunda 'Sadakna. Bunlar güzel insanlar. Bunlar doğru insanlar. Bunlardan zarar gelmez. Bunlar ancak ülkemize yarar sağlar' diye düşünülmüşse. İşte aynen Hocaefendi de yarın uçağa binip geldiğinde Türkiye'ye havaalanında çiçeklerle karşılayacak olanlar hakkında binbir türlü iftira yapanlar olacak. Türkiye bu noktaya gelmiştir emin olun. Ağızlarını her açtıklarında Hocaefendi'ye iftira atanlar şimdi kendilerine destek bulmak için onu referans göstermeye başladı. Çiçekleri de hazırlamaya başlasınlar artık." ZAMAN |
|
06-06-2010, 21:03 | #8 |
bülent arınç'ı çok seviyordum. Şehitlerimize "ölü" deyince gözümden düştü. abdullah gül, erdoğan, davutoğlu kurban olurum bu 3 lüye. hepsi de "şehit" dedi, harika açıklamalar yaptılar.
müspet olmasına müspet olalım da. bu müspetliğin "türkiye israil'den izin almalıydı" sözüyle ne alakası var? bu müspetlik değil, israile hak vermektir. eğer denseydi "israil zulüm yapmış olabilir, biz bu zulme karşı müspet davranalım, şiddetlerine şiddetle karşılık vermeyelim" deseydi o zaman "müspetlikten" bahsedilirdi. sanırım bülent arınç "müspet" ifadesinin anlamını bilmiyor. |
|
06-06-2010, 21:04 | #9 |
[QUOTE=zilzal;749765]Çırpının belki düzeltirsiniz.F.GÜLEN umrunda değil,tekzip etmedi,birileri yağdanlık yapıp avukatlığını yapıyor.Bu olay ALLAH CC SETTAR İsmini kaldırmasıdır.Saflar netleşiyor.
Başbakan RECEP TAYYİP ERDOĞAN..''Bugün birileri kalkmış TEL-AVİV'VİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR''[/QUOTE sığ görüş sığ düşünce alakasız laf olsun torba dolsun mantığı.... |
|
06-06-2010, 21:21 | #10 |
[QUOTE=Adem Etyemez;749786][QUOTE=zilzal;749765]Çırpının belki düzeltirsiniz.F.GÜLEN umrunda değil,tekzip etmedi,birileri yağdanlık yapıp avukatlığını yapıyor.Bu olay ALLAH CC SETTAR İsmini kaldırmasıdır.Saflar netleşiyor.
Başbakan RECEP TAYYİP ERDOĞAN..''Bugün birileri kalkmış TEL-AVİV'VİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR''[/QUOTE sığ görüş sığ düşünce alakasız laf olsun torba dolsun mantığı... nedenmiş? |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|