|
![]() |
#1 |
![]() DOSTUN ONLARSA, DOSTUM OLAMAZSIN!
- Lütfü Bey, Fethullah Gülen Hocaefendi, Filistinlilere insani yardım götürmek isteyen Mavi Marmara gemisindekiler için “Onlar bile bile ölüme gittiler. Yaptıkları otoriteye başkaldırmak, İsrail'i kışkırtmaktı” demişti. Oysa geçenlerde yayınlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Mavi Marmara'dakilerin kışkırtıcı olmadıkları, aksine İsrail'in gemiye yaptığı saldırının “kabul edilemez gaddarlık, kasti cinayet” olduğu belirtildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? - Bu konudaki değerlendirmemin daha iyi anlaşılması için şunu anlatmalıyım. Ben, Fethullah Gülen'le, cemaatinin bir kuruluşu olan Gazeteciler-Yazarlar Vakfı'nın beş yıldızlı otellerde düzenlediği iftar davetlerinin ilki olan Polat Oteli'ndeki iftarında tanıştırıldım. Bu davete katılanlar arasında pek çok gazetenin, televizyonun yöneticileri, ünlü köşe yazarları, ünlü sanatçılar, tanınmış profesörler ve büyük işadamları ile bugün ülkemizin en üst düzey yöneticileri olan politikacılar da vardı. İşte böylesine yüzlerce davetli içinde Fethullah Gülen, beni kendi masasında ağırlamış, yanına oturtmuş, ayrıcalıklı davranmıştı. Peki kişisel anlamda bana böylesine yakınlık göstermesine karşılık, fikirsel anlamda ben kendisine niye yakınlık duyamadım? Çünkü onun ABD emperyalizmine, Siyonist zulmüne karşı duyarsızlığına hep kuşkuyla baktım. Onlara hoşgörüyle bakmasına hiç sıcak bakmadım. Hele yaşlı ve felçli olan Filistinli Şeyh Ahmed Yasin'in, İsrail askerlerince tekerlekli sandalyesinde katledilmesi üzerine, katilleri suçlayacağına katledileni suçlaması karşısında çileden çıktım. Onunla fikirsel anlamda dost olamayacağımızı iyice anladım. Fethullah Gülen'in, Mavi Marmara saldırısında da, saldırıyı yapan İsrail'i değil, saldırıya uğrayanları suçlaması da yine çileden çıkartmıştı beni. Şimdi Birleşmiş Milletler, Mavi Marmara olayında İsrail'in savunduğu fikirlere katılmayıp İsrail'i suçladığına göre, Fethullah Gülen'in bu konuda bir özeleştiri yapması gerekmez mi? Ve de fikirsel anlamda kimlerle dostluk yaptığını gözden geçirmesi gerekmez mi? İslamigündem Vakit gazetesi-lütfi oflaza sohbet köşesinden bir bölüm...
![]() |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bazıları sadece yazar o kadar...
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kadir Mısırlıoğlu ne demişti?Onun sözlerini duyanlar...
o zamanda bazıları sadece konuşur diyecekler.. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Âyinesi iştir kisinin lafa bakillmaz der.kimin neler yaptığına bakarız....
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Fethullah Gülen fikirleri gizli kapaklı olan bir insan değildir. Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu öğrenmek isteyen o yazar açsın Fethullah Gülen'in onlarca kitabını okusun ve onun kitaplarını okuduktan sonra Fethullah Gülen'in kiminle dost olduğunu anlasın. Fethullah Gülen, Ehl-i Sünnet itikadında olan değerli bir İslam âlimidir. Fethullah Gülen, Müslümanların dostudur.
Konu Cihannur tarafından (10-10-2010 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Silsile-i Şerif 1. Hazret-i Muhammed Mustafâ SAS 2. Hazret-i Ebû Bekir-i Sıddîk RA 3. Hazret-i Selmân-ı Fârisî RA 4. Hazret-i Kâsım İbn-i Muhammed Rh.A Hazretleri 5. Câfer-i Sâdık Rh.A Hazretleri 6. Bâyezîd-i Bistâmî Rh.A Hazretleri 7. Ebu’l-Hasan-ı Harkânî Rh.A Hazretleri 8. Ebû Aliyyini'l Fârmedî Rh.A Hazretleri 9. Yûsuf Hemedânî Rh.A Hazretleri 10. Abdülhâlık-ı Gucdüvânî Rh.A Hazretleri 11. Ârif-i Revgirî Rh.A Hazretleri 12. Mahmûd İncir-i Fağnevî Rh.A Hazretleri 13. Ali-i Râmitenî Rh.A Hazretleri 14. Muhammed Baba es-Semmâsî Rh.A Hazretleri 15. Emir Külâl Rh.A Hazretleri 16. Şâh-ı Nakşibend Muhammed Behâeddîn-i Buhârî Rh.A Hazretleri 17. Alâeddîn Attâr Rh.A Hazretleri 18. Yâkûb-u Çerhî Rh.A Hazretleri 19. Ubeydullah-ı Ahrâr Rh.A Hazretleri 20. Muhammed Zâhid Parsâ Rh.A Hazretleri 21. Muhammed Derviş Rh.A Hazretleri 22. Hâcegî Muhammed Emkenekî Rh.A Hazretleri 23. Muhammed Bâki Billah Rh.A Hazretleri 24. İmâm-ı Rabbânî Ahmed Fâruk Serhendî Rh.A Hazretleri 25. Muhammed Ma’sûm Serhendî Rh.A Hazretleri 26. Muhammed Seyfüddîn-i Serhendî Rh.A Hazretleri 27. Nur Muhammed Bedvânî Rh.A Hazretleri 28. Şemseddin Cân-ı Cânân Mazhâr Rh.A Hazretleri 29. Abdullah ed-Dehlevî Rh.A Hazretleri 30. Mevlânâ Hàlid-i Bağdâdî Rh.A Hazretleri 31. Ahmed İbn-i Süleyman el-Ervâdî Rh.A Hazretleri 32. Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhânevî Rh.A Hazretleri 33. Kastamonu'lu Hasan Hilmi Rh.A Hazretleri 34. Safranbolulu İsmâil Necâti Rh.A Hazretleri 35. Ömer Ziyâüddîn-i Dağıstânî Rh.A Hazretleri 36. Tekirdağlı Mustafa Feyzi Rh.A Hazretleri 37. Hacı Hasib Efendi Rh.A Hazretleri 38. Abdülaziz Bekkine Rh.A Hazretleri 39. Mehmed Zâhid Kotku Rh.A Hazretleri 40. Mahmûd Es'ad Coşan Rh.A Hazretleri Silsile-i aliyye büyüklerinin isimleri 1- Peygamber Efendimiz 2- Ebubekr-i Sıddık 3- Selman-ı Farisi 4- Kasım bin Muhammed 5- Cafer-i Sadık 6- Bayezid-i Bistami 7- Ebul Hasan Harkani 8- Ebu Ali Farmedi 9- Yusuf-i Hemedani 10- Abdülhalık-i Goncdüvani 11- Arif-i Rivegeri 12- Mahmud-i Encirfagnevi 13- Ali Ramiteni 14- Muhammed Bâbâ Semmasi 15- Seyyid Emir Gilâl 16- Seyyid Muhammed Behaeddin Buhari 17- Alâüddin-i Attâr 18- Yakub-i Çerhi 19- Ubeydullah-i Ahrâr 20- Kâdi Muhammed Zâhid 21- Derviş Muhammed 22- Hâcegi Muhammed Emkenegi 23- Muhammed Bakibillah 24- İmam-ı Ahmed Rabbani 25- Muhammed Masum Faruki 26- Seyfeddin Faruki 27- Seyyid Nur Muhammed 28- Seyyid Mazhar-ı Can-ı Canan 29- Seyyid Abdullah Dehlevi 30- Mevlana Halid-i Bağdâdi 31- Seyyid Abdullah Şemdini 32- Seyyid Tâhâ-yı Hakkâri 33- Seyyid Muhammed Sâlih 34- Seyyid Sıbgatullah-i Hizâni 35- Seyyid Fehim-i Arvâsi 36- Seyyid Abdülhakim-i Arvâsi 37- Hüseyin Hilmi Işık Efendi SİLSİLE-İ SAADAT Silsile-i Zeheb / Altun Silsile 1. Ebu Bekri’s-Sıddiyk (r.a.) 2. Selman-ı Farisi (r.a.) 3. Kasım bin Muhammed (k.s.) 4. Cafer-i Sadık (k.s.) 5. Bayezid-i Bestami (k.s.) 6. Ebu’l-Hasan Harkani (k.s.) 7. Ebu Ali Farimidi (k.s.) 8. Yusuf Hemedani (k.s.) 9. Abdu’l-Halık Gucdüvani (k.s.) 10. Hace Arif Rivgiri (k.s.) 11. Mahmud İncir Fag’nevi (k.s.) 12. Hace Arif Ramitini (k.s.) 13. Muhammed Baba Semasi (k.s.) 14. Seyyid Emir Kilal (k.s.) 15. Muhammed Bahaüddin Nakşibend (k.s.) 16. Hace Alaaddin-i Attar (k.s.) 17. Yakub Çerhi (k.s.) 18. Hace Ubeydullah Ahrar (k.s.) 19. Hace Muhammed Zahid (k.s.) 20. Derviş Mehmed (k.s.) 21. Muhammed Hacegi Emkengi (k.s.) 22. Hace Muhammed Bakibillah (k.s.) 23. İmam-ı Rabbani Ahmed-i Faruk-i Serhendi (k.s.) 24. Hace Muhammed Masum (k.s.) 25. Şeyh Seyfüddin Arif (k.s.) 26. Muhammed Nurü’l-Bedvani (k.s.) 27. Şemsüddin Habibullah İbn-i Mirza Can (k.s.) 28. Abdullah-ı Dehlevi (k.s.) 29. Hafız Ebu Said Sahib (k.s.) 30. Habibullah Can-ı Canan (k.s.) 31. Muhammed Mazhar İş’an Can-ı Canan (k.s.) 32. Selahüddin İbn-i Mevlana Siracüddin (k.s.) 33. Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (k.s.) Menzil cemaati Hz. Muhammed (sas) Hz. Ebubekr Sıddık (ra) Selman-ı Farisi Hz. (ra) Ebu Muhammed Kasım Hz. (ra) İmam Cafer-i Sadık Hz. (ra) Bayezid-i Bistami Hz. (ks) Ebu Hasen Harakani Hz. (ks) Ebu Ali Farmedi Hz. (ks) Hace Yusuf Hemedani Hz. (ks)i Abdülhalık Gücdevani Hz. (ks) Hace Arif-i Rivegeri Hz. (ks) Hace Mahmud İnciri Fağnevi Hz. (ks) Hace Ali Ramiteni Hz. (ks) Muhammed Baba Semmasi Hz. (ks) Seyyid Emir Külal Hz. (ks) Şah-ı Nakşibend Hz. (ks) Alaeddin Attar Hz. (ks) Yakub-i Çerhi Hz. (ks) Ubeydullah Ahrar Hz. (ks) Mevlana Muhammed Zahid Hz. (ks) Mevlana Derviş Muhammed Hz. (ks) Hace Muhammed Emkeneki Hz. (ks) Muhammed Baki Billah Hz. (ks) İmam-ı Rabbani Hz. (ks) Muhammed Ma’sum Hz. (ks) Mevlana Muhammed Seyfeddin Faruki Hz. (ks) Seyyid Nur Muhammed Bedauni Hz. (ks) Mirza Mazhar Can-ı Canan Hz. (ks) Şeyh Abdullah-ı Dıhlevi Hz. (ks) Şeyh Mevlana Halid-i Bağdadi Hz. (ks) Şeyh Mevlana Seyyid Abdullah Hakkari Hz. (ks) Şeyh Seyyid Taha Hakkari Hz. (ks) Gavsi_Hizani Şeyh Seyyid Sıbgatullah Arvasi Hz. (ks) Şeyh Abdurrahman Tahi Hz. (ks) Şeyh Fethullah Verkanisi Hz. (ks) Şeyh Muhammed Diyaeddin Nurşini Hz. (ks) Şahı_Hazne Şeyh Ahmed Haznevi Hz. (ks) Gavsı_Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Bilvanisi Hz. (ks) Şeyh Sultan Seyyid Muhammed Raşid el-Hüseyni (ks) Gavs-ı Sani Şeyh Sultan Seyyid Abdulbaki el-Hüseyni (ks) Nur cemaatinin silsilesi nedir ? |
||
![]() |
![]() |
#10 |
![]() yine aynı konu yine aynı tartışmalar...artık girmiyorum ben böyle tartışmalara..zaten üstten de uyarı geldi bu tartışmalarla ilgili...bu tartışmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor ve sonucu hep aynı oluyor zaten..
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|