AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ordu Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Ordu'nun Kültürü ve Özellikleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-04-2008, 11:26   #1
Kullanıcı Adı
semerkand52
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)





 

semerkand52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-04-2008, 11:28   #2
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Sen bilmiyormusun en iyi finduk giresundadır . . . :-[


Finduk şehri Giresundur >
NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 11:32   #3
Kullanıcı Adı
semerkand52
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)

Malzemeler:

2 kg.hamsi

3 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı sıcak su



2 adet soğan

1 çorba kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı nane

½ demet dereotu

½ demet maydonoz

Mısır unu (buğday unu da kullanılabilir)

Yeterince tuz



Hamsileri Kızartmak için:

Yeteri kadar tereyağı



Yapılışı:

Prinçleri üzerini iki parmak geçecek su ile 1-2 saat ıslatıyoruz.Bu arada Soyup,püre haline getirdiğiniz soğanları,fıstığı zeytinyağında kavuruyoruz.Soğan ve fıstıklar pembeleşince üzümü ekliyoruz.Islattığımız prinçleri nişastası akana kadar yıkayıp üzerine ilave edip 2-3 dk.kavurup,üzerine su ve tuzu ekleyip,pişiriyoruz.Pilav piştikten sonra üzerine baharatların hepsini,ve ayıklayıp,incecik doğranmış maydonoz ve dereotunu ilave edip,iyice karıştırıp(tahta kaşığın ucuyla prinçleri kırıp,ezmeden)üzerine tereyağı yakıp gezdirerek ilave edip,telleyip,kağıt havlu yayıp,tencerenin kapağınıda kapatıp,demlenme-

ye bırakıyoruz.

Bu arada temizletip kılçıkları çıkartılmış hamsileri yıkayıp,sırt kısımlarını mısır ununa bulayıp sırtları dışarı gelecek şekilde tereyağı erittiğimiz tavaya,sırayla önce tavanın yanlarına kuyrukları dışarı gelecek şekilde,sonra tavanın içine (hiç boşluk kalmadan) diziyoruz.İçine demlenen pilavın hepsini ilave edip,yanlara dizdiğimiz hamsileri yukarı doğru kapayıp tüm üst kısma,altta yaptığımız gibi sırtları mısır ununa bulanmış hamsileri diziyoruz.En düşük ısıda tavada önce alt kısmını iyice kızartıp,sonra çevirme kapağı (düz bir tepside kullanabilirsiniz) yardımıyla kızarttığımız kısmı üste,kızaracak kısmı tavanın içine gelecek şekilde ters çevirip kızartıyoruz(su böreği kızartır gibi).

Afiyet olsun…



NOT: Aynı şekilde hazırlayıp,200 C ısılı fırındada pişirebilirsiniz.


MISIR EKMEĞİ
Malzemeler:

· 5 su bardağı mısır unu

· 1 su bardağı yoğurt

· 2 tane yumurta

· 1 su bardağı sıvı yağ

· 1 paket karbonat

· 3 tatlı kaşığı tuz

· 2 çorba kaşığı toz şeker

· 5,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

1. Bir kapta mısır unu, tuz, karbonat, şeker ılık su ile yoğrulur.

2. Sıvı yağ ve yoğurt eklenerek yoğrulmaya devam edilir.

3. Yağlanmış tepsiye alınarak kesilir.

4. 200° fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.

Not: Mısır ununun 1 bardağını buğday
unu olarak kullanılabilir.



MISIR ÇORBASI

MALZEMELER
Bir su bardağı çorbalık mısır

Bir çay bardağı yoğurt

Bir yumurta sarısı

Bir yemek kaşığı un

Tereyağ

Tuz, nane,pul biber

Yapılışı:

Mısır akşamdan ıslatılır,daha sonra düdüklü tencerede pişirilir.Ayrı bir kapta yoğurt,yumurta sarısı,un çırpılır,bu karışım pişen mısıra ilave edilir,bir taşım kaynatılır.Tereyağ eritilir,nane ve pul biber ilave edilir,çorbanın üzerine dökülür.Çorbaya tuz ,yoğurtlu karışım katıldıktan sonra ilave edilir.

AFİYET OLSUN



KEŞKEKKK

Malzemeler

1 tas keşkeklik buğday
250 gr. et
Tereyağı
Tuz
Yapılışı

Keşkeklik buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Islatmadan önce iyice ovarak suyunu akıtın.
Düdüklü tencerenin dibinde büyük parçalar halinde kesilmiş etleri, rengi değişene kadar pişirin. Islatmış olduğunuz buğdayın suyunu süzdürün ve yine ovarak güzelce yıkayın. Buğdayı etlerin üzerine koyun. Suyunu ve tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede 20-30 dk. kadar pişirin. (Su miktarını 1 ölçüye 4 ölçü olarak ayarlayın).
Piştikten sonra düdüklü tencerenin havasını çıkarın ve kapağını açın. Pişen keşkeği tahta kaşıkla etlerini parçalayarak bir güzel karıştırın.
Üzerine kızdırılmış, bol tereyağı gezdirip afiyetle yiyin...
semerkand52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 11:33   #4
Kullanıcı Adı
semerkand52
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Alıntı:
NuR-eFSaN Nickli Üyeden Alıntı
Sen bilmiyormusun en iyi finduk giresundadır . . . :-[


Finduk şehri Giresundur >

HAYIR SEN BİLMİYORSUN ORDUDUR...EN ÇOK FINDIK ORDUDA VE AYRICA ORDU OKSİJEN ŞEHRİ... ;)
semerkand52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 11:43   #5
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Alıntı:
semerkand52 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
NuR-eFSaN Nickli Üyeden Alıntı
Sen bilmiyormusun en iyi finduk giresundadır . . . :-[


Finduk şehri Giresundur >

HAYIR SEN BİLMİYORSUN ORDUDUR...EN ÇOK FINDIK ORDUDA VE AYRICA ORDU OKSİJEN ŞEHRİ... ;)

Giresun fınduğu daha iyidir kalite bakımından . .

Ordu diyince insanın aklına finduk gelmez giresunluyum diyince millet nerde finduğumuz der :-*
NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 12:14   #6
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Semaerkand52 hoş geldin toprağım...hayırlı forumlar dilerim..sen nur-efsana bakma o bilmez orduyu :D :D :D ilk + nı ben veriyorum....
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 12:26   #7
Kullanıcı Adı
sümeyra
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
semerkand52 hemşerim hoşgeldin Haklısın en iyi fındık Ordu da yetişir 8) ah şu mısır çorbasıyla keşkek yok mu yemede yanında yat Teşekkürler memleket özlemim azaldı +
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 12:41   #8
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Ordulular çoğaldınız tabi söleyin siz :D

Dilek ve gölge yetişin buraya gelin çabuk :'(
NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 12:57   #9
Kullanıcı Adı
sümeyra
Standart FİNDUK ŞEHRİM ORDU:)
Alıntı:
NuR-eFSaN Nickli Üyeden Alıntı
Ordulular çoğaldınız tabi söleyin siz :D

Dilek ve gölge yetişin buraya gelin çabuk :'(
Evet çoğalıyoruz 8)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2009, 20:29   #10
Kullanıcı Adı
Üsküdarlı_Genc
Standart
ordulular yettim verim olarak ordu ezer ;)
Üsküdarlı_Genc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
finduk, ordu, şehrim

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi