![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, ilkokulda başörtüsüne karşı çıktı. Londra'da öğrencilerle biraraya gelen Hayrünnisa Gül, "Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteğiyle başörtüsü takması sözkonusu olamaz" dedi.
Hayrünisa Gül, "Türban konusunda ilkokulda değil, karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir" ifadesini kullandı. İngiltere'nin başkenti Londra'da kaldığı Mandarin Otel'de yaklaşık 1 saat süre ile öğrencilerle görüşen Hayrünnisa Gül, yurt dışında eğitim gören gençlerin şanslı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin geçen 10 yılda büyük mesafe kaydettiğini, tüm gençlere Türkiye'de imkanlar sunulduğuna dikkati çekti. Gençlerin sorularını yanıtlayan Hayrünnisa Gül, bir soru üzerine ilkokullara bazı türbanlı öğrencilerin gelmesine değinerek, şöyle dedi: "Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi birşey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir." eeeeeeeeeee nediyelim insan inandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi inanmaya başlar.talihsiz sözler.şayet söylediği doğruysa efendimiz a.s çocularınız 7 yaşına gelince namzı emredin 10 yaşına gelince hafifce halakılmıyorlarsa kaba yerlerine vurun teşvik edin hadisi ne olacak.ilk okullarda yanlış buluyormuş .lafa bak.RESULULLAH EFENDİMİZ sizin kadar bilmiyordu.çocukları zorlamayın 7 yaşında onlar ileride kendi iradeleriyle ister kılarla ister kılmazlar diyemedi..yazık sadece yazık..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() söylememesi gerekirdi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() iki tarafli bir laf nereye cekersen...
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() makamin geregi, normaldir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ahh siyaset...
hayrunnisa hanımın böyle bir şeyi isteyerek söylediğini düşünmüyorum... Heleki başörtüsü yüzünden okula alınmayan bir kişi olarak özgürlük düşmanlığına böyle sakin bir cevap vermez... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bu ifadeyi kullanmasının gereği nedir nisa hanımın ?
Devlet insanların ne giyip giyemeyeceğine müdahale edemez. Ülkemizin daha çok olgunlaşması gerekiyor bu konularda ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Daha ünilerde serbest değil.
Bazı kesimler ilkokulu öne sürüyor. Şimdi üniler hele bir rahatlasın,gevşesin,yasak kalksın tamamdır onun tadına varılsın hele bi. Direk biri olmadan daha alt sınıflara geçilmesi o malum kesimin istediği yerine gelmiş olur. Sonra cumhuriyet mitingleri,ağızdan dökülen küflü pis sözler. Yavaş yavaş yavaş yavaş sabırla herşey ![]() Cumhurbaşkanının eşinin 'olmaz' demesi ile,o malum kesimin 'olmaz' demesi arasında dünya kadar fark var. Büyütmeye gerek,ciddiye almaya bile gerek yok. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Hüdaverdinin mesajının altına imzamı atıyorum
![]() Daha üniversite 'özgür ortam' özgürleşemedi ilkokula mı sıra geldi yahu ![]() ![]() Bu ilkokul ve kamusal alan tartışmasını çok zamansız buluyorum.. Hayrunnisa hanımda her şeyin sırası olduğunu biliyor bu yüzden bu şekilde konuşmuş, iyi yapmış ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
ünide serbest olduda ilköğretim kaldı,sonumuz hayrolsun... dereyi görmeden pantolanlar çıkarıldı bile... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|