Süper Lig’e istediği girişi yapamayan, ardından da Avrupa’ya hesaplarının dışında, erken veda eden Trabzonspor’un inişli-çıkışlı performansı camiayı tedirgin etmişti. Teknik direktör Hugo Broos’un tahtı sallanmış, yönetim ağır eleştirilerin hedefi olurken, aralıktaki kongreye ‘seçim’ maddesi eklenmesi bile konuşulmuştu. Elbette bu süreçte oyuncular da protestolardan nasibini aldı.
Gözler Yattara’da olacak
Ancak şimdi Trabzon’da güneş açması için bir fırsat var: Galatasaray karşılaşması... Süper Lig’in 9. haftasında kendisi gibi sıkıntılı günler geçirmekte olan Sarı-Kırmızılı rakibinin konuğu olacak Fırtına, tüm planlarını galibiyet üzerine yapıyor. Şu sıralar verilen 3 günlük izin sebebiyle tesisler boş, futbolcular, teknik heyet ve yönetim şehir dışında kafa dinliyor, ama hafta başından itibaren de Aslan provası başlıyor. Hem son haftaların asları hem de yedekler Hugo Broos’un gözüne girmek için yaptığı mücadeleyi tavan noktasına taşımakta kararlı. Broos ise başta İbrahima Yattara ile sürpriz hazırlığında, devamı da bekleniyor. Yönetim de, takıma moral verecek. Birikmiş borçların yanı sıra ekstra galibiyet primi de gündemde.