AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-03-2013, 14:17   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart Fişleme İçin Erdoğan, Arınç ve MİT NE DEMİŞTİ?
FİŞLEME İÇİN ERDOĞAN, ARINÇ VE MİT NE DEMİŞTİ?





Siyaset - 03 Aralık 2013 10:48
Kamuya alınacak isimlerin ‘Süleymancı, Nakşibendi ve Gülen cemaatine yakın’ şeklinde fişlendiğinin ortaya çıkması, daha önceki söylemleri hatırlattı.

Taraf Gazetesi, yayımladığı belgelerle Ömer Dinçer’in, “13 Aralık 2010’da bitti” dediği ‘irtica fişlemeleri’nin 2011-2013 yılları arasında da sürdüğünü ortaya çıkardı.

Devlette ve özel sektörde üst kademelerde yer alan isimlerin ‘Süleymancı’, ‘Nakşibendi’ ve ‘Gülen cemaatine yakın’ diye fişlendiği belirlendi.
Ta*raf Ga*ze*te*si, “Hü*kü*me*te ters dü*şen ce*ma*at*ler fiş*le*ni*yor” baş*lı*ğıy*la ye*ni bel*ge*ler ya*yın*la*dı. Ha*be*re gö*re, “Yok hük*mün*de” de*nen 2004’te*ki Mil*li Gü*ven*lik Ku*ru*lu (MGK) ka*rar*la*rı, 2013 yı*lı*na ka*dar uy*gu*la*ma*ya kon*muş. Ha*ber*de “İk*ti*da*ra ters dü*şen ce*ma*at*ler, özel*lik*le de dev*let ku*rum*la*rın*da ça*lı*şan ya da gö*rev ala*cak olan Fet*hul*lah Gü*len Ce*ma*ati’*ne ya*kın ki*şi*ler fiş*len*miş” de*nil*di.


Mil*li Gü*ven*lik Ku*ru*lu*’n*da (MGK), 2004 yı*lı*nın Ağus*tos ayın*da, Fet*hul*lah Gü*len Ce*ma*ati’*ni bi*tir*me ka*rar*la*rı*nın im*za*lan*dı*ğı*nı gös*te*ren bel*ge*le*re ye*ni*le*ri ek*len*di. Ta*ra*f’*ın 3 gün*dür ya*yım*la*dı*ğı bel*ge*ler*le il*gi*li hü*kü*met ka*na*dı “Yok hük*mün*de*dir, ge*re*ği ya*pıl*ma*dı, ha*ya*ta ge*çi*ril*me*di” di*ye açık*la*ma*lar yap*tı. Ha*ber*de, dö*ne*min Baş*ba*kan*lık Müs*te*şa*rı Ömer Din*çe*r’*in ken*di*si*ne bağ*lı Baş*ba*kan*lık Uy*gu*la*ma*yı Ta*kip Ko*or*di*nas*yon Ku*ru*lu*’nun 2010’da ta*ri*he ka*rış*tı*ğı*nı ve tüm uy*gu*la*ma*la*rın kal*dı*rıl*dı*ğı*nı açık*la*ma*sı*nı ya*lan*la*yan bel*ge*ler or*ta*ya çık*tı.


Kim ne demişti?
Bugün'ün haberine göre, Hükümet kanadı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) fişleme iddialarını yalanlamış, karalama kampanyası olduğunu savunmuştu.

*MİT (11 Haziran 2013’teki açıklaması): A*ğır*lık*lı fa*ali*yet*le*ri*ni böl*ge*sel ve kü*re*sel stra*te*jik so*run*la*ra yö*nel*ten teş*ki*la*tı*mı*zı ken*di hal*kı*nı fiş*le*me gi*bi çağdı*şı bir uy*gu*la*ma fa*ali*ye*ti*nin için*de gös*ter*mek; ger*çekdı*şı ol*du*ğu ka*dar, hak*sız ve mes*net*siz*dir.

*Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (15 Ağustos 2013’teki açıklaması): Bi*zim fiş*le*me gi*bi bir sa*na*tı*mız yok. Böy*le bir der*di*miz de yok. Ben fiş*len*di*ği*mi bi*li*yo*rum; ar*ka*daş*la*rı*mın fiş*len*di*ği*ni bi*li*yo*rum ama biz böy*le bir yo*la hiç*bir za*man te*ves*sül et*me*dik. Bun*la*ra ta*ma*mıy*la kar*şı*yız.”


*Baş*ba*kan Yar*dım*cı*sı Bü*lent Arınç (12 Eylel 2010’daki referandum öncesi sözleri): Fiş*le*me ke*pa*ze*li*ği yok bun*dan son*ra. Her*kes özel ha*ya*tın*da ser*best. Si*cil dos*ya*la*rın*da pı*rıl pı*rıl in*san*la*ra dü*şü*len, kır*mı*zı ka*lem*li not*la*rı gör*düm. Bun*la*rı kal*dı*rı*yo*ru*z.





*Baş*ba*kan Yar*dım*cı*sı Be*kir Boz*dağ (Di*ya*net’in Ca*fe*rileri fişlediği iddialarıyla ilgili olarak): Bun*lar ya*lan*dır, de*mok*ra*siy*le ak*si bağ*daş*maz. Fiş*le*me söz ko*nu*su de*ğil*dir.




http://www.aktifhaber.com/fisleme-ic...ti-895140h.htm

 

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi