09-03-2007, 01:09 | #1 |
Fizik dersine nasıl çalışılır
İlk olarak yapılması gereken iş, fiziğe karşı olan ön yargıdan kurtulmak olmalıdır. Fizik konularına cesaretle yaklaşmalı, bu dersi başarabileceğimize inanmalıyız. Unutulmamalı ki Einstain, İbn-i Hacer, Çiçero gibi insanlar önceleri kabiliyetsiz, düşünme özürlü zannedilirken sonraları inançları, kendilerine güvenleri ve azimleri sayesinde dünya çapında büyük düşünür ve bilim adamı hâine gelmişlerdir.
Özellikle son yıllarda Liselere Giriş Sınavlarında VE ÖSS de bilgiye dayanan yorum sorularının ağırlıklı olarak geldiğini görmekteyiz. Bundan dolayı, sadece konulardaki vurguları ve formülleri ezberlemektense, konunun amacı ve mantığı anlaşılmaya çalışılmalıdır. Böylece aynı konu içinde sorulabilecek çok farklı tipteki yorum soruları çözülebilir Fizik dersinin birçok dersten farklı yanı günlük hayatta kullanılan veya gerçekleşen şeylerin bu dersle ilgisi olmasıdır. Bu nedenle öğrendiklerinizin günlük hayatla bağlantısını kurmanız öğrenmenin verimini artıracaktır
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-03-2007, 04:35 | #2 |
Fizik dersine nasıl çalışılır
Fizik dersini öğrenmek için ilk önce "Fizik korkulan derstir"önyargısından kurtulmak gerekir.Bundan sonra dersi sevmek yada sevmeye çalışmak,öğretmenini sevmek,fizik ile yaşamı arasında bağlantılar aramak,sonuçlarını yorumlamaya çalışmak,matematiksel formülleri ezberleyerek problem çözme alışkanlığından kurtulmak,grafiksel soruları yorumlayarak sonuçlar çıkarmaya çalışmak parolanız olmalıdır.
Unutulmamalıdırki fiziği öğrenmek fizikci olacağınız anlamına gelmez.Öğrendiklerinizi yaşantınızda kullanabilmenize imkan verir.Fizikçi olacak olanlar üst eğitimlerini bu alanda devam ettirerek amaçlarına ulaşabilirler.Ancak bizler fiziği öğrenirken "Ben fizikçimi olacağım?"düşüncesi ile başlarsak bu dersi sevmek mümkün olmayacaktır. Hiçbir ders kolay da değildir.Zor da değildir.Ama hepsinin amacı farklıdır.Bir tarih dersini sevmiyorum diyen ile fizik dersini sevmiyorum diyenin arasında düşünce açısından hiç fark yoktur.Ancak yeteneklerini bilen bir kişi için durum farklıdır.Çünkü bu kişiler kendilerinin hangi alanda yetenekli olduklarını bilmektedirler. Fizik diğer derslerin hiçbirinden zor değildir.Sadece fiziğe yaklaşım düzeyleri farklıdır.Bir deneyin bakalım.Ne kaybedersiniz. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|