![]() |
#1 |
![]() Başbakan’ın sağ kolu basın danışması Akif Beki’nin sürpriz bir şekilde görevinden ayrılması Ankara kulislerine bomba gibi düştü.
İstifa haberinden saatler önce Beki ile birlikte olan üst düzey gazeteciler bile hiçbir şekilde böyle bir gelişmenin yaşanacağını ummadıklarını ifade ediyorlar. Bu şu seçenekleri akıllara getiriyor. Ya Beki böyle bir kararı çok iyi gizledi kimseye belli etmedi ya da kararın hemen öncesinde ilginç gelişmeler yaşandı. Ankara için büyük bir sürpriz olan istifa kararından sonra şimdi konuşulan iki konu var. Birincisi Beki’nin yerine kimin geleceği ikincisi Beki’nin nereye gideceği. Kendisinin sektöre yani gazetecilik mesleğine dönmek istediği ifade ediliyor. Ancak nereye geçeceği fısıltı gazetesinin ekmeğine yağ sürüyor. Senaryolar havada uçuşuyor. Bundan sonra Başbakanlıkta Beki’nin yerine kim gelecek ya da nasıl bir yapılanma oluşacak ? Son bilgilere göre; Akif Beki’nin yerine kimse atanmayacak. Basın yayın bir kişi etrafında toplanmayacak. İç politika, diplomasi gibi farklı alanlarda birkaç kişinin yürüteceği ve başında Nabi Avcı’nın olacağı bir ekip bu konuda çalışacak.Beki’nin nereye geçeceğiyle ilgili senaryoları buralarda görev yapan mevcut kişileri yıpratmamak için yazmayı uygun bulmadım.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hiç beklenmeyen bir gelişme oldu. Gerçekten sürpriz. Birşeylerin ters gittiğini gösteriyor bu haber.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Akif Beki göreve geldiği günden bugüne spekülasyonlar eşliğinde görevini iyi kötü sürdürdü..!Şahsen başarılı ve dürüst bir kişiliğie sahip olduğunu düşünüyorum.Kendisinin başka düşüncelerinden dolayı işten ayrılması,kendisinin taktiridir.Umut ederiz ki Başbakanımız bir açığını yakalamış olamsın.!! Bu saaten sonra göreve getirilecek kişinin oldukça liyakatli ve Başbakanı taşıyacak nitelikte olmasını diliyorum..!
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() Başbakanlık Başdanışmanı Akif Beki görevinden ayrıldığı öğrenildi. Beki'nin dün akşam itibariyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Beki, bu görevi dört yıldır yürütüyordu.Akif Beki, "Tekrar gazetecilik mesleğine dönmek istiyorum" açıklamasını yaptı. Beki, ayrıca görevinden karşılıklı anlayışla ayrıldığını da ifade itti. Erdoğan: Beki kendi isteğiyle ayrıldı Gelişmeyi doğrulayan Başbakan Erdoğan, Akif Beki'nin bu görevden kendi isteğiyle ayrıldığını açıkladı. Ayrıntılar geliyor AKİF BEKİ 1971 doğumlu olan Akif Beki, İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu. 1990'da gazeteciliğe muhabir olarak başlayan Beki, Zaman gazetesinde, Flash TV'de, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News gazetelerinde çalıştıktan sonra 1998'de Kanal 7 Washington Temsilcisi oldu. 2001'de Kanal 7'nin Ankara Temsilcisi görevidne getirildi. Aynı zamanda Kanal 7'de ana haber ve İskele Sancak Programı'nı da hazırlayıp sunan Beki, 3 Haziran 2005'de Başbakanlık Basın Sözcülüğü görevine getirilmişti. (HABERVAKTİM) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hayırlı olur inş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |