AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-09-2009, 04:53   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart FLAŞ: Ergenekon Denktaş'a mı uzanıyor? || Yavru Ergenekon ||



KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Ergenekon soruşturması kapsamında Rauf Denktaş ve Derviş Eroğlu ile ilgili iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcısı'na soruşturma talimatı verdi. Soüyer'in bu girişimi gündeme bomba gibi düştü.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'deki Ergenekon soruşturması iddianamesinde adı geçen KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eski başbakanlardan, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu hakkındaki iddiaların araştırılması için bugün Başsavcılıktan soruşturma yapılması talebinde bulundu.

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Türkiye'de 'Ergenekon' adı ile bilinen bir soruşturma yapılmaktadır. Bilindiği üzere bu soruşturma neticesinde şüpheliler aleyhine Türkiye Cumhuriyeti Ceza Usul Yasası uyarınca iddianame hazırlanmıştır. Bu iddianamede bulunan bazı kısımlar basınımızda yer almış ve söz konusu iddianamenin bir bölümünde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş hakkında iddialar bulunmaktadır.

Bu iddiaların çok ciddi olması ve kamu yararı gereği KKTC yasal mevzuatı uyarınca da soruşturma yapılması kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu bağlamda Sayın Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC Anayasası uyarınca devletin Hukuk Danışmanı olan Hukuk Dairesine (Başsavcılık) bugün resmi bir yazıyla söz konusu iddianameyi göndererek, KKTC yasaları uyarınca mezkur iddiaların araştırılması ve gerekli soruşturmanın yapılması talebinde bulunmuştur."

ERGENEKON'UN BİR AYAĞI KIBRIS'TA

Konuyla ilgili Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, CİHAN'a yaptığı açıklamada, "Soruşturmanın daha içeriğini göremedim lakin, Kıbrıs'ta ergenekonun bir ayağı olduğu biliniyor, nasıl ki Türkiye'de Ergenekonun kara kutuları var. Kıbrıs'ta da var olduğunu biliyoruz, savcılığın gerekeni yapacağına inanıyorum." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İsveç temasları sırasında yaptığı bir açıklamada, Türkiye'den talep gelmesi durumunda Kıbrıs'ta da Ergenekon'u araştırmaya hazır olduklarını söylemişti. (CİHAN)

DENKTAŞ NE SÖYLEDİ?

Konuyla ilgili soruları cevaplayan Denktaş:

UYDURMA DOSYA

"Akşam Sayın Soyer televizyondaydı. Elinde bir uydurma Ergenekon raporu vardı. 1988 seçimlerinde Özbek, Eroğlu ve ilgili kuruluş neyse benim aleyhime büyük paralar sarfedildiğini konuşuyorlardı. Soyer, yeniden seçildiğim taktirde bunu savcılığa vereceğim demişti. Ben yargının kabul etmediği uydurma raporları hiç ciddiye almadım. Bekleyelim görelim bakalım ne olacak."

1998'DE BENİ EKARTE ETMEK İSTEDİLER
"Bu gerçeklerden bir tanesi 1988 seçimlerinde sayın Eroğlu'nun benim aleyhime çalıştığı ve çalıştırıldığıdır. Bunlar gerçek. Ama bunun ötesinde henüz kanıtlanmamış Ergenekon sürecine bağlamak doğru değil. Türkiye daima kendi siyasetine ters düşen tutumlarda tedbir almıştır. İstemediği bir şey olmuşsa. Her halde o dönemde 1998'de, benimle görüşmelerde bir sıkıntı olmuşsa beni ekarte edip daha uysal birini makama getirmek istemiş olabilirler ama o dönemde ben bunları ciddiye almadım. Halkın iradesine müracaat ettik ve o zaman netice ne olduysa oldu. Hatırlamıyorum."

AK PARTİ HÜKÜMETİNİ HEDEF GÖSTERDİ
"Belki de seçim öncesi bu durum manidar ve bir nevi müdahaledir. Yeniden buradaki Sayın Bağış geliyormuş buraya yardım için. Yine bir tercih var ki bir hazırlıklar yapılıyor. Türkiye'ye rağmen kabul edilemez gelişmeler olmuştur seçim öncesinde. Evvela bu Ergenekon şimdiki hükümeti devirmek için bir komplo dendi. Bir darbe hazırlanıyor dendi böyle bir şeyse bunun Kıbrıs'la ne ilgisi var. Ergenekon Kıbrıs'a gelmişse bununla ne ilgisi var. Bütün faili meçhuller bunun içine atılıyorsa ve bunun adına Ergenekon deniyorsa bu çok çok acayip bir şeydir. Bunlar hakikaten kabul edilebilir değil. Ergenekon diye bir şeyin Kıbrıs'ta olması ihtimali olamaz. Kıbrıs Türkü'nün bütün inancı Türk milletinin seçtiği hükümetlerle iş birliği yapmaktır. Bu uğurda çok büyük mücadeleler verdik" diye konuştu.



/ HABERVAKTİM.COM-AJANSLAR

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım