AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-20-2009, 14:25   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart FLAŞ: Menderes DP'den istifa etti!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na Hüsamettin Cindoruk'un seçilmesine tepki gösteren İstanbul eski milletvekillerinden Aydın Menderes istifa etti.

İLGİLİ HABER: ERGENEKON'UN İSTEDİĞİ OLUYOR - TIKLA

İLGİLİ HABER - CİNDORUK, DEMİREL'İ JET DAVET! - TIKLA

İstanbul eski milletvekillerinden Aydın Menderes, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na Hüsamettin Cindoruk'un seçilmesinden dolayı istifa ettiğini açıkladı.

Menderes, "Bu zevatla bir arada bulunmamamı gerektirecek çok fazla sebep var." dedi.

Menderes, DP'nin Anavatan Partisi ile birleşme çabalarını ise "Ergenekonculara lojistik destek." olarak değerlendirdi.

Aydın Menderes, istifasının gerekçelerini açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

Hüsamettin Cindoruk'un adaylığına karşı çıktığını hatırlatan Menderes, Cindoruk'un son zamanlarda DP'nin hatırasına saygısızlık içeren beyanlarda bulunduğunu söyledi.

DP'yi o dönemin muhalefetinin ve 27 Mayıs'çılarının ağzıyla eleştirdiğini ifade eden Menderes, Cindoruk'un, e-muhtıradan 367'ye, Anayasa Mahkemesi'nin türban konusunda verdiği karara kadar herkesin demokrasi ve milli iradeye bağlılığının imtihanından geçtiği olayların hepsinde sınıfta kaldığını vurguladı.

Hüsamettin Cindoruk'u desteklemek adına Süleyman Demirel'in siyaset ve partiler üstü konumundan vazgeçeceğini zannetmediğini ancak bunun tam tersini yaptığını vurgulayan Menderes, "Demirel'in bu yeni kararı beni iki açıdan ilgilendirmektedir. Birincisi, gerek son zamanlarda DP'yi eleştirmekte, gerekse herkesin demokrasiye bağlılık sınavından geçtiği olaylarda Demirel'in yaptıklarıyla Cindoruk'un yaptıkları arasında tam bir benzerlik olmasıdır." diye konuştu.

Cindoruk'un genel başkanlığı ile partide ikinci emanetçilik dönemi başladığına dikkat çeken Menderes, "Hukuken Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, fiili genel başkan ise Süleyman Demirel olacaktır. Böyle bir parti modeli siyasette meşruiyetle ve demokrasiyle kesinlikle bağdaşmaz. Bu partide bulunanlar bunu kabullenebilirler ama özellikle de günümüzde milletimizin ve seçmeninin emanetçi particiliği kabullenmesi asla söz konusu olmaz. Esasen başta Süleyman Demirel olmak üzere bugün DP'nin yönetiminde bulunan zevata itimadım olsaydı 1987'de siyasi yasaklar kalktığı vakit onlarla beraber olurdum, olmadım. Ya da DYP'nin 1990 yılındaki büyük kongresinden önceki büyük ısrarları kabul eder onlara katılırdım. Bugün için benim açımdan değişen hiçbir şey yoktur. Tam tersine bugün bu zevatla bir arada bulunmamamı gerektirecek çok daha fazla sebep vardır. Yukarıda ifade ettiğim sebeplerden dolayı DP'den istifa ediyorum. Her şeye rağmen DP kongresinde tüm görev alanları kutlar, onlara ve siyasete dönme kararından dolayı Demirel'e başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

BAŞKA PARTİYE GEÇME KONUSUNDA VERİLMİŞ KARAR YOK

"Cindoruk'a verilecek her oyun Adnan Menderes'in hatırasına ihanet anlamına geleceğini söylemiştiniz. Delegelere kırgın mısınız?" şeklindeki bir soruya Menderes, "Hayır, zaten delegeler büyük ölçüde Cindoruk'u desteklememişlerdir. Oy verene kızılmaz. Öyle takdir etmişlerdir." cevabını verdi.

DP'nin Anavatan Partisi ile birleşmesine ilişkin bir soru üzerine ise Menderes, Cindoruk'un işe büyük yerden başladığını söyledi. Cindoruk'un birleştirme çabalarını "Ergenekonculara lojistik destek." olarak değerlendiren Menderes, merkez sağı toplamak gibi öyle bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Demirel'in yeniden siyasete dönmesini de değerlendiren Menderes, "Artık o siyasetin, partilerin üstünde değildir. İster kabullensin, ister kabullenmesin, siyasete dönmüştür. Biz de bundan sonra ona göre davranacağız." ifadesini kullandı.

Başka bir partiye geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine Menderes şöyle konuştu: "Bu soruya cevap vermeyeceğim. Yarının ne olacağını Allah bilir. Siyasetçi bildiğiyle konuşur. Ama başka bir partiye geçip geçmeme konusunda verilmiş henüz bir karar yoktur."

(CİHAN)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)