AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-09-2009, 15:35   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Flaş! Osman Kaçmaz ve Emin Ağaoğlu'na Meslekten İHRAÇ İstemi!
Kaçmaz'a İHRAÇ Şoku!

Adalet Bakanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Bakanlığın talebi ihraçla sınırlı değil...




Bakanlık ihraç dışında Kaçmaz hakkında 4 ayrı kovuşturma talebinde bulundu.


HUKUKÇULAR: HSYK, KAÇMAZ'I GÖREVDEN ALMALI

Kaçmaz hakkında Adalet Bakanlığı tarafından sahte imza atma, izinsiz görev yerinden ayrılma, gazetecilere haber servisi yapma, bir sanık için aracılık yapma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor. Hukukçular, soruşturmanın selameti açısından Osman Kaçmaz'ın HSYK tarafından derhal görevden alınması gerektiğini ifade ediyor.

KAÇMAZ'IN VERDİĞİ TARTIŞMALI KARARLAR

Kaçmaz, daha önce kamuoyunun yakından izlediği kimi soruşturmalarda da benzer kararları ile tartışmalara yol açmıştı. İşte bu kararlardan bazıları:

CUMHURBAŞKANI YARGILANMALI

Kaçmaz'ın en tartışmalı kararı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Kayıp Trilyon" davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında vermiş olduğu "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" ilişkin kararı kaldırması oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Anayasa'ya göre vatana ihanet dışında başka hiçbir iddia ile yargılanamayacağı açık olarak belirtilirken, Kaçmaz, Gül'ün milletvekili kadar bile dokunulmazlığı olmadığı görüşüyle yargılanmasına karar vermişti.

BAŞBAKAN YARGILANMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha başbakan olmadan çok önce 2000 yılında katıldığı bir radyo programında Abdullah Öcalan'dan, akıcı konuşma içinde "sayın", askerlerimizden ise "kişi" anlamında "kelle" diye bahsettiği ortaya çıkınca "suçu ve suçluyu övmek", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçunu işlediği iddiasıyla şikâyet edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan hakkında takipsizlik kararı vermişti. Osman Kaçmaz, bu takipsizlik kararını da kaldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Erdoğan ile ilgili fezleke hazırlayıp dokunulmazlık sebebiyle dosyayı TBMM'ye gönderme kararı aldı.

ŞAMİL TAYYAR YARGILANMALI

Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar hakkında "Operasyon Ergenekon" adlı kitabı sebebiyle İşçi Partisi tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Ankara Başsavcılığı, kitapta "Ergenekon operasyonuyla ilgili gizli belgelere yer verildiği, yayın yasağının ihlal edildiği suçlarının oluşmadığı" görüşüyle takipsizlik kararı vermişti. Bu karar, itiraz üzerine Sincan'a gitmişti. Kaçmaz, başsavcılığın bu takipsizlik kararını kaldırmış ve Tayyar hakkında atılı suçlardan dava açılmasını istemişti.

BAYKAL'A DESTEK

Ergenekon'un kara kutusu olarak bilinen Tuncay Güney, TRT'de katıldığı "Büyüteç" adlı programda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ağır suçlamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine CHP'nin avukatları, Güney'i konuk eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile program yapımcıları hakkında, "kurumda kadrolaşma yapmak" ve "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlardı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı, "iddiaların soyut ve genel" olması sebebiyle "takipsizlik" kararı vermişti. CHP'nin avukatları tarafından yapılan itirazı değerlendiren Kaçmaz, "takipsizlik" kararını kaldırarak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, program sunucusu İbrahim Gürkan Sarı ve yapımcı Cengiz Yel'in yargılanmaları yönünde karar vermişti.

ADD YARGILANAMAZ

Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yaptığı Cumhuriyet Mitingleri'nin amacı dışında olduğu iddiasıyla Ankara Valiliği tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Başsavcılığın verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendiren Kaçmaz, itirazı reddederek ADD'nin yargılanmasına izin vermemişti.

YARSAV VE EMİNAĞAOĞLU'NA TORPİLLİ KARAR [TİB'E BASKIN]

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, telefonlarının dinlenip dinlenmediğinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Osman Kaçmaz'ın başkanlığını yaptığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Kaçmaz, Başsavcılığın kararını iptal ederek bir Sulh Ceza hakiminin başkanlığında bilirkişilerden oluşan teknik bir heyet oluşturularak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) bugüne kadarki tüm dinleme kayıtlarının kontrol edilmesini istemişti.


Zaman-Vakit-Aktifhaber
9 Kasım 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-09-2009, 15:38   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
bunun durması bile hataydı...
Yargıda temizlenecek...
biri bu...
diğeride HSYK daki ergenekoncu üye...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 15:43   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Perşembe günü TİB'e yaptırdığı baskın Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın sonu oluyor. 5 Kasım günü Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na baskın yaptırarak başta Ergenekon olmak üzere devam eden soruşturmaların dinleme kararlarının da tutulduğu bilgisayar harddisklerinin bir kopyasını aldırarak Emniyet, MİT ve Jandarma'nın sürdürdüğü gizliliği bulunan soruşturmaları tehlikeye atan Osman Kaçmaz için yolun sonu göründü.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 16:57   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart FLAŞ: Bir şok da Eminağaoğlu'na
FLAŞ: Bir şok da Eminağaoğlu'na

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun ikinci raporu da tamamlandı. Son dönemdeki çıkışları ile büyük tepki toplayan Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında da ihraç isteminde bulunuldu.Adalet Bakanlığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'dan sonra YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında da ihraç isteminde bulundu.

Cumhuriyet mitinglerine katılmak, Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunmak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı hakkında açıklamalarda bulunmak, Ergenekon davası ile ilgili yorumlar yapmak gibi suçlamalarla Eminağaoğlu hakkında meslekten men istendi.

AYRINTILAR GELİYOR


habervaktim
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 17:10   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Osman Kaçmaz ve Mehmet Emin Ağaoğlu hakkında verilecek meslekten ihraç kararı Yargıya güvenin tesisini sağlamlaştıracaktır. Bu hukuçu bozuntularını meslekten ihraçlarının ardından siyasete bekleriz. Buyursunlar bakalım!
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 17:19   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Osman Kaçmaz'dan jet açıklama

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Soruşturma sonunda, adli ceza ve meslekten ihraç isteminde bulunulduğu yönünde duyumlar aldığını ifade eden Kaçmaz, ''Mesleğim gereği fazla açıklama yapamıyorum. Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde'' diye konuştu.

Samanyoluhaber
9 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 17:20   #7
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
Ayrıntıları bekiliyoruz.. bu gün aldıgım nadir sevindirici haberlerden biri..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 17:25   #8
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Hukuku katledenlerin cezasını bu sistemdeki hukuk verebilirmi bilmiyorum ama siyasi iradenin hukuku evrensel normlara doğru hukukumuzu itiklediği bir gerçek.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 18:06   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Yandaş Yargı'ya vurgun yakın demek.

Tam da zamanıdır.
Gözün aydın Hasan Gerçeker
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2009, 18:54   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Osman Kaçmaz'a İhraç İstemi
Ergin: Cumhurbaşkanı ile ilgisi yok



Adalet Bakanı Sadullah Ergin: Sincan 1. Ceza Ağır Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihraç istemine ilişkin olarak 'Cumhurbaşkanı hakkında kararla ilgisi yok' dedi.


Samanyoluhaber
9 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adalet bakanlığı, osman kaçmaz, sincan hakimliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi