AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-13-2009, 13:40   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart FLAŞ: TSK, Radikal'i şikayet etti
FLAŞ: TSK, Radikal'i şikayet etti

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in ifadesine atfen Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bazı mensuplarına ilişkin iddiaları yayımlayan basın kuruluşu hakkında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Basın Konseyi nezdinde gerekli girişimde bulunulduğunu bildirdi.İBRAHİM ŞAHİN'DEN "TSK İLE GÖRÜŞMEDİM" İDDİASI-TIKLA

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, TBMM'de kabul edilen tezkere çerçevesinde Aden Körfezi'ne gönderilecek gemi hakkında bilgi verirken 16 Aralık 2008 tarihli 1851 sayılı BM kararı uyarınca Türkiye'nin de içinde yer aldığı bir temas grubu oluşturulduğunu hatırlattı.

Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne Türkiye'den bir firkateynin görevlendirilmesine ilişkin hükümet tezkeresinin TBMM'de kabulünün ardından hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

''Dünyada barışa ve güvenliğe bugüne kadar daima olumlu katkılar yapmış olan Türkiye Cumhuriyeti, Aden Körfezi'nde uzun süreden beri devam eden deniz haydutluğu faaliyetlerinin önlenmesi maksadıyla TBMM tarafından verilen yetkiye istinaden, söz konusu harekata katılmak üzere, 2 adet AB-212 helikopteri, 1 adet Sualtı Taarruz Timi ve 1 adet Sualtı Görev Timini bünyesinde barındıran TCG Giresun Firkateynini görevlendirmiştir.''

TCG Giresun'un, görevini BM Güvenlik Konseyinin aldığı 1851 sayılı karar üzerine teşkil edilen Görev Kuvveti-151 bünyesinde yerine getireceğini belirten Tuğgeneral Gürak, TCG Giresun'a ilave olarak Görev Kuvveti-151'in içerisinde ilk aşamada, ABD ve İngiliz Deniz Kuvvetlerinden çeşitli muharip ve yardımcı sınıflardaki gemilerin de görev yapacağını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, Kanada, Suudi Arabistan, Güney Kore, Avustralya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Pakistan'ın da bu görev kuvvetinde yer almasının beklendiğini ifade ederek,halihazırda Görev Kuvveti151'in komutasının ABD Deniz Kuvvetlerine mensup bir tümamiral tarafından yürütüldüğünü söyledi.

TCG Giresun Firkateyni'nin, bölgede 4 aylık bir süreyle görev yapacağını bildiren Tuğgeneral Gürak, sonraki dönemlerde de gemi görevlendirmesi planlanacağını bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, TSK'nın geçen hafta Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlediği hava harekatında, 13 terör örgütü mensubunun öldürüldüğü yönündeki haberlerle ilgili soruyu, ''Yapılan her hava harekatı sonunda çeşitli kaynaklardan bilgiler toplanmaya çalışılmaktadır. Şu anda da değerlendirmeler devam etmektedir'' diye yanıtladı.

Tuğgeneral Gürak, Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ses kaydı olduğu belirtilen konuşmalar ile GATA'da cep telefonunun yasaklandığına ilişkin haberlere ilişkin bir soru üzerine, ''Ne şekilde elde edildiği belli olmayan haberlerle ilgili bizim bir değerlendirme yapmamız mümkün değildir'' dedi. GATA'da cep telefonu yasaklanmasına yönelik bir uygulama olmadığını da belirten Tuğgeneral Gürak, diğer bütün hastanelerdeki prosedürün aynısının GATA'da da uygulandığını söyledi.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in iddialarına ilişkin şahsi değerlendirmesinin sorulması üzerine, Tuğgeneral Gürak, ''Bununla ilgili dün yapılan açıklamamız son derece açık. Açıklamamızda her türlü sorunuza cevap bulabilirsiniz'' yanıtını verdi.

İbrahim Şahin'in ifadesine atfen TSK'nın bazı mensuplarına ilişkin iddiaları yayımlayan basın yayın kuruluşu hakkında girişimde bulunulup bulunulmadığı yönündeki soru üzerine de Tuğgeneral Gürak, ''İlgili basın kuruluşu hakkında hem Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi nezdinde gerekli girişimde bulunulmuştur'' dedi.

(AA)

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açıklama, flaş, radikal, tsk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım