AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-17-2010, 19:07   #1
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Question Forumlarda yazarken gıybet etmiş oluyormuyuz ?
İnternette forumlara veya videolara zaman zaman yorumlar yapıyoruz.. Zaman zaman bu sert yazılara geniş kitlelere veya direk isimler hakkında sert yazılara dönüşebiliyor. Resmen internet aracılığı ile konuşmuş oluyoruz değil mi İşte bunları yaparken gıybet etmiş oluyormuyuz ? Gıybet odurki, hakkında konuşulan kişi orda olsa idi darılırdı deniliyor ve ateşin odunu yakıp kül etmesi gibi tüm insanın sevaplarını öyle yakıp yok ettiği anlatılıyor kitalarda..

İşte bizde forumlarda insanlar olaylar hakkında yazarken farkında olmadan yoksa bu büyük kayıba uğruyormuyuzdur ? mp3 indirmenin kul hakkına girildiği söylenmekte, o zaman bizde forumlarda yazarken gıybet etmiş oluyormuyuz ?

hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-17-2010, 19:14   #2
Kullanıcı Adı
ALmi´
Güzel bir konu. Sağolun kardeşim.
Fakat ben şöyle düşünüyorum.
Tanınan bilinen hele ki siyaset ile uğraşan , milletin vekilleri olan kişiler hakkında eğri ya da doğru konuşulmalı. Çünkü adı üstünde milletin vekili , sözcüsü.
Biz konuşmayacağız da onlar kendi kafalarına göre mi yönetecekler bizleri?
Eğer susarsak , hiç konuşmazsak o zaman bizleri temsil ettiklerini söylemesinler.

Yani belki doğrudur bunun adı gıybet. Ancak işte olayın birde bu boyutu var.

Konu ALmi´ tarafından (05-17-2010 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 19:28   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Onlar bizim hakkımızı savunmak için ülkeyi yöneltmeye,yargıda rol almaya,dış ülkelerde ülke ve halkın çıkarı için çalışmaya vs. vs. adım atıyorsa elbet tartışılmaları gerekir.Konuştuğumuz sıradan kişi olmadıça sorun yok diye düşünüyorum.
Varsada bu onların sorunu diyip taşı onlara atayım
Alt 05-17-2010, 19:58   #4
Kullanıcı Adı
Seyyah
Kamuya mal olmuş kişiler hakkında kamunun konuşması gıybet sayılmaz zannımca, ameller niyetlere göre değerlendirilir.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 20:56   #5
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Giybet olup olmadigini bilmiyorum. Fazla bir sey de söyleyemicem. Lakin sorunuz beni gercekten düsündürdü...
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 21:06   #6
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Giybet hakkinda dinî hükümler "reel"de ne ise, "sanal"da ayni hükümler geçerlidir Rabbimizin kurallari ortamlara göre degismez, her halükarda dikkatli olmamiz, herkes'in hakkini gözetmemiz gerekir.
Alt 05-17-2010, 21:09   #7
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Giybet olup olmadigini bilmiyorum. Fazla bir sey de söyleyemicem. Lakin sorunuz beni gercekten düsündürdü...
Kesin bilginiz olmadan olaya hemen müdahil olmamanızdan dolayı tebrik ediyorum..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 21:17   #8
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesin bilginiz olmadan olaya hemen müdahil olmamanızdan dolayı tebrik ediyorum..
Allah razi olsun tesekkür ederim arkadasim

Daha gecen gün Sözyangini kitabini okumama ragmen, bu sorunun cevabini bilmiyorum. Ama insaAllah bizleri aydinlatacak olanlar vardir aramizda
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 21:25   #9
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
Minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Giybet hakkinda dinî hükümler "reel"de ne ise, "sanal"da ayni hükümler geçerlidir Rabbimizin kurallari ortamlara göre degismez, her halükarda dikkatli olmamiz, herkes'in hakkini gözetmemiz gerekir.
Haklısınız..
Alt 05-17-2010, 21:33   #10
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı
herkes'in hakkini gözetmemiz gerekir.
Aslında bu sözü keşke hayatımızın ayrılmaz bir düsturu haline getirebilsek..

Kısa fakat etkileyici bir söz gerçekten de..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)