![]() |
#1 |
![]() İnternette forumlara veya videolara zaman zaman yorumlar yapıyoruz.. Zaman zaman bu sert yazılara geniş kitlelere veya direk isimler hakkında sert yazılara dönüşebiliyor. Resmen internet aracılığı ile konuşmuş oluyoruz değil mi
![]() İşte bizde forumlarda insanlar olaylar hakkında yazarken farkında olmadan yoksa bu büyük kayıba uğruyormuyuzdur ? mp3 indirmenin kul hakkına girildiği söylenmekte, o zaman bizde forumlarda yazarken gıybet etmiş oluyormuyuz ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Güzel bir konu. Sağolun kardeşim.
Fakat ben şöyle düşünüyorum. Tanınan bilinen hele ki siyaset ile uğraşan , milletin vekilleri olan kişiler hakkında eğri ya da doğru konuşulmalı. Çünkü adı üstünde milletin vekili , sözcüsü. Biz konuşmayacağız da onlar kendi kafalarına göre mi yönetecekler bizleri? Eğer susarsak , hiç konuşmazsak o zaman bizleri temsil ettiklerini söylemesinler. Yani belki doğrudur bunun adı gıybet. Ancak işte olayın birde bu boyutu var. Konu ALmi´ tarafından (05-17-2010 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Onlar bizim hakkımızı savunmak için ülkeyi yöneltmeye,yargıda rol almaya,dış ülkelerde ülke ve halkın çıkarı için çalışmaya vs. vs. adım atıyorsa elbet tartışılmaları gerekir.Konuştuğumuz sıradan kişi olmadıça sorun yok diye düşünüyorum.
Varsada bu onların sorunu diyip taşı onlara atayım ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kamuya mal olmuş kişiler hakkında kamunun konuşması gıybet sayılmaz zannımca, ameller niyetlere göre değerlendirilir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Giybet olup olmadigini bilmiyorum. Fazla bir sey de söyleyemicem. Lakin sorunuz beni gercekten düsündürdü...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Giybet hakkinda dinî hükümler "reel"de ne ise, "sanal"da ayni hükümler geçerlidir
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
![]() Daha gecen gün Sözyangini kitabini okumama ragmen, bu sorunun cevabini bilmiyorum. Ama insaAllah bizleri aydinlatacak olanlar vardir aramizda ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Kısa fakat etkileyici bir söz gerçekten de.. |