AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 06-03-2009, 18:28   #1
Kullanıcı Adı
Düş Hekimi
Standart Forumun Robot Üyelerini Protesto Ediyorum...
Selam ile...

Sizler; 'kimdir, nedir, noluyor, ne bitiyor' demeden evvel ben bir açıklama getireyim.

Evet.
Paylaşımda bulunayım derken işin ayarını kaçırıp, kabak tadı vermeye başlayan bazı üyeler mevcut forumda. Foruma faydalı olduğunu zannederken, bizâtihi olarak zararlı olan...

Evet evet. Robot üyelerden bahsediyorum. Ekranının Bir yanına tüm haber sitelerini açıp, diğer yanına forum sayfasını açmak suretiyle, tüm haberleri alakalı-alakasız, iyi-kötü, güzel-çirkin ayrımı yapmadan forum sayfalarına taşıyan BOT üyelerden bahsediyorum.

Ömürlerini haber sayfalarından copy\paste yapmak suretiyle mesaj kasmaya adamış izlenimi veren bu üyeler, artık ziyadesi ile can sıkıcı olmaya başladı. Zannetmiyorumki şu forumda forumu incelerken bir yandanda haber sitelerine göz atmayan bir üye bulunmasın. Herkesin haber sitelerini ziyaret edecek kadar aklı vardır hamdolsun. Bir haberin forum sayfalarına taşınmasındaki sebep, üyelerin o mevzu hakkındaki yorumlarını merak etmektendir. Görüşlerine açmaktır o konuyu.

Lakin forumu haber sitelerinin klonu haline getirmeye çalışmanızdaki esas mucibe nedir?

Değerli konuları sayfaların arkasına ittirerek kaybolmasına vesile olmakla kalmayıp, önemli haber konularınında o klonlar arasında kaybolmasına sebebiyyet veriyorsunuz. Yetmedimi artık?

Bizce yeter. Şöyle bir silkelenin ve kendinize gelin. Bu nedir yahu. Sayfayı bir açıyoruzki tamamı bir üye tarafından açılmış, okunma sayısı 3 ü geçmeyen haberler!

Gerçekten kabaklaşmaya başladı bu mevzu. Fazlası ile rahatsız edici boyutlara ulaştı.

Vel hâsılı kelâm,
Netice-i Merâm.
Artık şöyle bir kendinize gelin!

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-03-2009, 18:30   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
haber değeri varsa eklenmesinde bir sakınca görmüyorum ama her haber sitesinden alınmasınıda doğru bulmuyorum
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:34   #3
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Alıntı:
Evet.
Paylaşımda bulunayım derken işin ayarını kaçırıp, kabak tadı vermeye başlayan bazı üyeler mevcut forumda. Foruma faydalı olduğunu zannederken, bizâtihi olarak zararlı olan...
Yazınızın diğer kısımlarını okumadım.
Anlatmak istediğinizi sanırım ilk cümlelerinizde anlatmışsınız.
Size katılmamak elde değil.Bu durumdan fazlasıyla rahatsızım.
Özellikle Aktüel bölümü için konuşuyorum.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:36   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Yerden göğe kadar haklsın kardeşim bu konuda.Aynı konuda bende seninle hem fikirim.

Çok anlamlı bir konu açılıyor arkasından yığınla haber bi bakıyoruz önemli olan haber 3 yada 4. sayfada ama kimse göremiyor.Çünkü aşağılarda kalmış oluyor.Emeğe saygıda olmuyor.
Bu konuda daha hassas olalım ve haberleri saatinin dışında ve yerli yersiz eklemeyelim. Eklenen her katogori için çok önemli 2 haber olabilir mesela sadece onları ekleyip kalan yeni eklenmiş konularında yorum görmesini sağlayalım.

Düş hekimini bir kez daha tebrik ediyorum bu duyarlı davranışı için.
Bu konu dikkate alınacaktır.
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:39   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Uzun zamandır benimde rahatsızlık duyduğum bir mevzu.Kardeşim

olayın detaylarına fazlası ile girdi,aynı sözleri tekrarlamayacığım.Bu

bağlamda sorun hakındaki çözüm önerileri sunmalıyız.Bu yüzden bu

konunun acilen şifaya kavuşturulmasını ümit ediyorum..Nacizane

şöyle bir iki önerim olacaktır;

1-Öncelikle foruma haber aktaracak haber muhabirleri seçilmelidir.

2-Muhabirler dışında kimsenin haber paylaşması yasaklanmalıdır.

3-Haber değeri taşımayan haberlerin kesinlikle paylaşılmasını önlemek gerekir.

4-Haberlerinde belirlenen haber sitelerinden alınması!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:39   #6
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Çok haklısın kardeşim....
Alt 06-03-2009, 18:42   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Aynen Öyle

Güzel Bir Paylaşım Yapıyoruz Sonra 3 dk içinde 30 tane haber konusu açılıyor Bizim açtığımız emek verdiğimiz konu kaybolup gidiyor

Bir Sınırlandırma Getirilmeli

Bencede
Alt 06-03-2009, 18:47   #8
Kullanıcı Adı
NS
Okudum; Güzel Düşünce...
Dikkate Alacağım İnsallah Actığım, Acacağım konularda
Önemli Olan Mesajların Uyelerimize Ulaşması
Selamlar
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:47   #9
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Üyelere haber ve diğer ilgi gören bölümlerde konu açması için sınırlama getirilsin.
Örneğin normal üyenin haber bölümünde günde 5 konu açma hakkı olsun.

İshak Bey'in ilk üç önerisi uygulanabilir.
Yalnız üyelerede konu açma hakkı verilmelidir. Sadece sınır koyulmalıdır.
Son öneriye katılmıyorum.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 18:50   #10
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bu konuda ben fazla konu açan birisi olaraktan sizin dediğiniz gibi öyle her önüme çıkanı kopyala yapıştır usulüyle yapmadığımı öncelikle söyleyim......
haberi önce okurum değerli ise paylaşırım ve okuduğum ve beğendiğim köşe yazılarınıda okurum ve paylaşırım sizce değersiz olan konular bence değerli olabilir.....
Bu yazı sadece bana değildir belkide ama bende fazla konu açan birisi olarak üstüme alındım normal olarak ve ithamlarınızla açtığım konuların alakası olmadığını bildirmek istedim.....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)