AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 07-11-2008, 15:27   #1
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart Fotografima dokunanları protesto ediyorum

http://www.fotografimadokunma.com/

Fotoğrafıma Dokunma!

Maliye bakanlığı, 01 Temmuz 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla fotoğraf makinelerine %20 ÖTV getirdi. ÖTV'nin gerekçesi 2010 İstanbul'un Avrupa Kültür seçilmesine fon sağlanması. Bu ne demek oluyor?

* Dünyada bir çok ülkeye göre en pahalısını kullandığımız ürünlere bir yenisinin daha eklenmesi.
* Bir sanat aracı vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesi
* Kullanıcıların garantisiz ürün almaya itilerek mağdur olması.
* Resmi yollarından ithalat yerine bavul ticaretinin desteklenmesi.
* Sermayenin kayıt dışına kayması ve vergi kaybı.

Ben bir fotoğrafçıyım. Ama amatör, ama meraklı, ama sanat, ama profesyonel, ama meslek icabı.. Sonuçta ben bir fotoğrafçıyım. Benim için fotoğraf çekmek hobi ya da ekmek parası.. Benim işimi, ekmeğimi, hobimi elimden almak istiyorlar. Hangi sanat dalında var ki "Özel Tüketim Vergisi"!

Şimdi ben bir fotoğraf sevdalısı olarak bunca vergiyle nasıl başa çıkacağım. Ya bu vergileri verip sadece bir kereye özel fotoğraf makinesi alacağım ve bununla bir ömür geçireceğim, ya yurtdışına çıkan arkadaşlara eşe dosta rica edeceğim, ya da kaçak getirenlerin eline düşeceğim... Tabi yurtdışından gayri resmi yollarla gelen ürünlerin hiçbirinde garanti belgesi olmadığı için herhangi bir aksaklıkta gene mağdur olacağım.

Sayın devlet büyüklerim... Her şey için vergi ödüyorum zaten. Lütfen benim işime, hobime, sanatıma dokunma. Ben fotoğraf çekmek istiyorum. Anı ölümsüzleştirmek, güzellikleri paylaşmak için FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTİYORUM...

Lütfen FOTOĞRAFIMA DOKUNMA!

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-11-2008, 15:34   #2
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 15:36   #3
Kullanıcı Adı
Meftun
bu değirmenin suyu da bir yerden gelecek değil mi?

en çok kullanılan,zarurui bir ihtiyaç değil...

lüks harcama ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 15:39   #4
Kullanıcı Adı
cartman
1 temmuzdan önce paylaşsaydın ya arkadasım bizde alsaydık :P fotograf makinasınada ötv uygulanır mı ya :o fotograf cekmekde artık cok lüks olcak
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 15:57   #5
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:

lüks harcama Göz kırpan
Yakında nabızları 80 in üzerinde atanlardanda alacaklar vergi merak etme sen ... fazla nabız vergisi (FNV) :D
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 15:59   #6
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

lüks harcama Göz kırpan
Yakında nabızları 80 in üzerinde atanlardanda alacaklar vergi merak etme sen ... fazla nabız vergisi (FNV) :D
eh tabii ergenekon bazılarının kalbini fena sıkıştırıyor ;) alınabilir :-*
Alt 07-11-2008, 16:00   #7
Kullanıcı Adı
isimsiz
kardeşim işiniz gücünüz yok mu sizin bu ülkenin başka sorunu kalmamış fotoğraf çekemiyoruz diye protesto ediyorsunuz. ne güzel
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 16:17   #8
Kullanıcı Adı
parabol
Olay hakkında değil ama fotoğraf çekmeyi küçümseyen yada zaruri ihtiyaç gibi görenlere bir şey diyeceğim....

Bazı insanlar için ekmek su neyse sanatları o dur..Kimi şiirleri kimi için çizdikleri resimleri kimi içinse çektikleri fotoğrafları...Ya da bunu profesyonel sanatçılık anlamında yapamaslarda yine çok önemlidir o kareyi hissebilmek...

Yani sırf kendiniz için lüks ,önemsiz, olsada olur olmasada olur bir ihtiyaç olsa dahi herkes için böyledir diyemezsiniz...

Ha konuya gelince cidden bir yerden dönmesi lazım bu değirmenin...Gülü seven dikenine katlanı versin bir zahmet....
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2008, 16:21   #9
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Olay hakkında değil ama fotoğraf çekmeyi küçümseyen yada zaruri ihtiyaç gibi görenlere bir şey diyeceğim....

Bazı insanlar için ekmek su neyse sanatları o dur..Kimi şiirleri kimi için çizdikleri resimleri kimi içinse çektikleri fotoğrafları...Ya da bunu profesyonel sanatçılık anlamında yapamaslarda yine çok önemlidir o kareyi hissebilmek...

Yani sırf kendiniz için lüks ,önemsiz, olsada olur olmasada olur bir ihtiyaç olsa dahi herkes için böyledir diyemezsiniz...

Ha konuya gelince cidden bir yerden dönmesi lazım bu değirmenin...Gülü seven dikenine katlanı versin bir zahmet....
bu taşa hemen cevap vereyim...

fotoğraf çekmeyi çok severim...yakın bir tarihte de tahsitle aldım fotoğraf makinesi...

ama bu benim gibi biraz orta ve yüksek gelirli kişiler için katlanılabilir bir maliyettir...

kastettiğim şey daha yaygın olan ve ekonomik anlamda 'zorunlu' olan ihtiyaçlara zam yapılmasından daha iyi olacağı idi...

yani değirmenin suyunun çıkış yeri ile alakalı bir yorumdu....
Alt 07-11-2008, 16:52   #10
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Rikopaşa kardeş iyi güzel ve ilgili olanlar için belki ciddi bir problem olabilir.Fakat ülkede bir sürü sorun varken başta çocuklar olmak üzere insanların iyi beslenmesi için gerekli olan gıda maddelerinin bir fotoğraf makinasının bile yakalayamayacağı bir süratle fiyatlarının fırladığı bir dönemde ,elin fotoğraf makinasına zam gelmiş banane.Varsın biraz az fotoğraf çeksin.Ama dersenki ya kardeşim öyle diyorsunda bu gidişle millet eti,zeytini ve de pekmezi ,bundan sonra biraz vitrinde ,birazda belki zor bela aldığı fotoğraf makinası ile çektiği resimlerle görecek ve yarın birgün albümleri karıştıran ve baba bu ne resimleri ,diyen çoluğuna çocuğuna oğlum bu et ,bu da yumurta ,şu ufak, küçük gördüğün şeylerde fasulye diyerek bilgi ve tanıtım aracı olarak kullanacak diyorsan , işte ona bir şey diyemem.Bunda haklı olabilirsin.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)