12-18-2011, 20:01 | #1 |
Fransa, Ermeni yasasında geri adım atmıyor
Fransa, Ermeni yasasında geri adım atmıyor
Fransa Milli Meclisi'nin 22 Aralık'ta görüşeceği Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasına ilişkin yasaya Türkiye'nin sert tepki göstermesine rağmen, iktidar partisi tasarıda geri adımın kesinlikle olmayacağını belirtiyor. Fransız haber ajansı AFP'ye açıklamalarda bulunan tasarının mimarı iktidar partisi Halk Harekat Birliği (UMP)'nin milletvekili Valeri Boyer, tasarıdan geri adım atmalarının mümkün olmadığını belirtti. Boyer, Fransa'nın 2001 de soykırım tasarısını kabul ettıiğini belirterek 2006'da meclisten geçen yasanın Mayıs ayında senatodan geri döndüğünü, fakat bu sefer kararlı olduklarını dile getirdi. TÜRKİYE 2011'DE DE AYNI TEHDİDİ YAPTI AMA İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞTİ Senator Philippe Kaltenbach da Türkiye'nin Fransa'ya karşı sert tavrını şantaj olarak niteleyerek "Bu tutum karşısında Fransa değerlerinden vazgeçmemeli" diye konuştu. 2001'deki soykırım iddialarının Fransa tarafından resmi olarak tanınma sürecini de anlatan Kaltenbach, Türkiye'nin ilişkilerin tehlikeye gireceği tehtidini o tarihte de yaptığını; ancak olay sonrası Türkiye ile Fransa'nın ticari ortaklığının önceki yıllara göre çok daha ileri gittiğinin altını çizdi. Senator, "Türkiye şimdi de aynı taktiği uyguluyor" dedi. Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero ise yaptığı açıklamada Türkiye ile Fransa arasında her alandaki güçlü ortaklığa değinerek "İki ülke arasında bölgesel ve ulusal konularda çok önemli görüş alışverişleri bulunmaktadır. Umuyorumki karşılıklı anlayış çerçevesinde bu ilişki daha ileri seviyeye taşınacaktır." açıklamasında bulundu. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-20-2011, 22:15 | #2 |
İşte buyrun buradan yakın .Adamlar Türkiyenin sadece hava yaptığını .dolayısı ilede Türkiyede koparılacak yaygaraların boş vede parazit yapmak olduğunu vurgulayarak. 2006 da da böyle yaygaralar yaptılar ama ilişkilerimiz dahada gelişti diyebilecek kadar ileri gittiklerinin. Bizleri yönetenler duymuyorlarmı? görmüyorlarmı? ,neden onlarda hemen bizde bu ermeni soy kıtrımı tasarısına evet diyenleri suç lu buluyor ve bu tasarıya oy verenleri .veya dillendirenleri ülkemize girdiklerinde cezalandıracağız demiyorlar. Ve hemen tepki olarak 300 bini aşkın ermeni vatandaşının kaçak olarak çalıştığı ülkemizden bu kaçak işçileri neden hemen sınır dışı ederek. Ermeniler ile olan sınır kapılarını kapatmıyorlar, bu nasıl bir idareciliktir. Anlamak mümkün değil. Avrupanın gayrimeşru ***lerimi bu ülkeyi böyle şamar oğlanına çevirecek. her zaman bizimkilerin tepkisi sadece sözlemi laflamı olacak. Arkadaş bu şerefsiz sömürücü kan emici avrupa toplumu tek bir şeyden anlar oda tokat. Yani ekonomik tokat .bu tokadıda cezayir Tunus Libya gibi fransanın afrikaya açilan kapılarını kapatarak vurulabilir., zaten asyaya açılan Türkiye kapısı bu şerefsizlere tamamen kapatılmalı. Eğer bunlar yapılmazda sadece laf ebeliği ile kalınırsa yazıklar olsun bu hükümete. ben bu hükümetin dış işleri bakanının yerinde olsam hemen bu akşam şöyle bir demeç veririm ermeni soy kırımını tanıdığını idddia eden kim olursa Türkiye kanunlarına göre bu ülkeye giremez gelemez gelirsede cezalandırılacaktır bakın o zaman nasıl kıçı tutuşuyor salaköküzün.
|
|
12-20-2011, 22:20 | #3 |
onlar soykırım olmayan şeyle bizi tehdit ediyor...
cezayir,mağrip,afrika bizden gelecek tek jeste bakar... hadi o zaman soykırımı kim yapmış herkes görsün... dünyaya mağripi hatırlatalım... sırf ülkelerindeki değil fransa gettolarında yaşayan mağripliler bile bize hayran olsun... |
|
12-20-2011, 22:39 | #4 | |
Alıntı:
|
||
12-20-2011, 22:42 | #5 |
bilmem kardeşim...
ben ülkenin yöneticisi değilim... aynı soruyu bende soruyorum neden ? |
|
12-21-2011, 01:11 | #6 |
Yaşanmış bir şeyler var. Yaşananların adının ne olması gerektiğine biz ve Ermeniler karar vermeli. Bunun için her iki taraf da adım atmalı artık.
|
|
12-21-2011, 01:18 | #7 |
afrikada yaptıkları için ayrı ayrı soykırım yasası çıkartıp büyükelçi dahil şutlasak yeridir...
|
|
12-21-2011, 01:43 | #8 |
SARKOZY BIR FRANSIZ YAHUDISI
|
|
12-21-2011, 23:43 | #9 |
Bu forumda yazan bütün kardeşlerden rica ediyorum . Ak parti yönetiminde tanıdığı olanlar bilhassa, lütfen bu konuda vatandaşlar olarak şu uyarıyı yapalım . dünyaya medeniyet dersi vermeye kalkan avrupa ülkelerinin hepisi, aslında medeniyetten ve insanlıktan haberi olmayan vahşi gaddar vede katillerdir. Bir tek Fransanın değil avrupalıların hepisi menfeati olmayan hiç bir kimse ile iyi geçinemez. Geçinirsede mutlaka çıkarı söz konusudur.bu nedenlede hükümetimiz, artık lütfen şu avrupa birliği kartını masadan kaldırsın. Çevresindeki komşularına yönelsin, ve Fransaya gerçekten ders vermek istiyorlarsa, öyle içi boş sözlerle gündemi geçiştirmesinler. Direkt olarak onlarda ermeni tasarısını kabul edenlerin bizim ülkemize girdiklerinde tutuklanacağını ve 50 bin euro cezaya çarptırılacağını ve bütün ekonomik ilişkilerin kesileceğini hiç olmassa bir demeç olarak vermelerini isteyelim. Dış işlerimiz aslında hemen bu akşam bu açıklamayı yapmalı eğer fıransayı durdurmak istiyorlarsa çünkü bu zalimler sadece güçden anlarlar
|
|
12-21-2011, 23:48 | #10 |
kör kendini görmez diye bir söz var...sarkozy boyuna posuna bakmadan soykırım vardır diyemez)
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|