![]() |
#1 |
![]() Gavs la (k.s.) Gönülden Bir Söyleşi... sordum, niçin nazlısınız? dedi; bu, tedbir almaktır sordum, tedbirin gereği ne? dedi; aşkı yoklamaktır sordum, buna gerek var mı? dedi; bu işte lazımdır. dedim, gönlünüz geniştir dedi; gönülsüzler vardır sordum, zayıflar ne olacak? dedi; vefa, taşımaktır. sordum, mahrum olan kimdir? dedi; münkir,munafıktır. sordum,mahrumiyet neden? dedi; bu, bir Hükm-i Hak tır sordum, mesleğiniz nedir? dedi; çözüp bağlamaktır.. sordum, çözmek nasıl olur? dedi; kalbi boşaltmaktır.. sordum, kalbin işi nedir? dedi; aşkla ağlamaktır.. sordum aşkın sırrı nedir? dedi; yarde yok olmaktır.. sordum yarin isteği nedir? dedi; samimi olmaktır.. sordum, samimiyet nedir? dedi; hep yare bakmaktır.. sordum, bu nasıl olacak? dedi; nefsi bırakmaktır... sordum, asıl dava nedir? dedi; has kulluk yapmaktır.. sordum, bunun yolu nedir? dedi; Habib e (sav) uymaktır... sordum, tavsiyeniz nedir? dedi; zikre sarılmaktır.. sordum, zikrin aslı nedir? dedi; ALLAH LA olmaktır.. sordum buna çare nedir? dedi; dostunu bulmaktır.. sordum dostlar neyi sever? dedi; hizmete koşmaktır.. sordum, hizmetten gaye ne? dedi; nefsini kırmaktır.. sordum işin aslı nedir? dedi; mert insan olmaktır... Şair: selvî
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() +1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Yorumlar için ALLAH razı olsun böyle bir muhabbetle muhabbetlenmek duasıyla ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|