07-04-2007, 22:42 | #1 |
Gazete Kağıdı üstünde Namaz
İstanbul doğma büyüme bir istanbulluyum.İstanbulda tarihi camilerle birlikte hayli cami olmasına rağmen cuma namazı vakti dolmadık cami kalmaz ve üç dört katı kadar beyse namaza zaten istesede katılamaz.
Yollarda gazete kağıtlaında namaz kılmak yada hiç kılmamak derseniz,kılmamaya gerekçe oldukça çoktur. Ahlaki erozyonun son radlerine ulaşmaya yakınlaştığı şu son ahir zaman günlerinde,hiç olmazsa sadece cuma namazı için artı çözümler geliştirilmesi hayli önemlidir.Unutmamalıdır ki hidayet Allah'tandır.Ona yönelen kuluna, feyzi bereketi ihlası ikram edecek odur.Onca din alimi dil döksün ter döksün,kula ,hakkın huzurundaki alacağından miskal veremez.Bin nasihat edilsede, Hak'a duruşa mani olan beşeri engellerin 4-5 dakikalığınada olsa,alternatif çözümlerle kaldırılması yada hafifletilmesi gerekmektedir. Diyanet işlerimizin bu konuda daha etkin projeler ve çalışmalar gerçekleştirmesi temennisiyle... Kevser Saki
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-14-2007, 14:01 | #2 |
Cuma namazları müslümanların üzerinde daha ehemniyetli olması gereken bir namazdır. Cuma gecesinde başlayan bir hazırlığı vardır.İnsan Cumayı hangi camide kılacağını az çok belirler. Camiye girememe durumunda avluda hasırlar serilir. Buda yeterli olmazsa üzerinde bulunan bir ceketi bile seccade yapabilir. Fakat bana göre gazete kağıdı bir seccade olamaz. Tabi bu gazete kağıdı resim içerikli ise. Sonuçta namazı kılmak için geçerli sebepler diğer olumsuz sebepleri çökertir.
|
|
07-15-2007, 23:15 | #3 |
Cuma namazı için,diyanetin ve cami hocalarının gerekli ihtimamı gösterdikleri kanatinde değilim.Yada maddi imkanları yok bilemiyorum.Cami dışına her cami hasır vermiyor.Camiler bu hususta yetersiz Mesela Bakırköyde cemaat taştığı için, kapalı olan yola kadar cemaat taşıyor ve hatta ben o vakitte şahit oldum,adamcağız geldi son dakikada ve sağa baktı sola baktı namaza durursa tam yolda durmuş olacak ,ne elinde nede üstünde yere serecek bir malzemeside yok,önünden envay çeşit insan geçecek,çekindi ,bastı gitti. |
|
07-17-2007, 19:38 | #4 |
Aslında nufusun büyük olduğu ilçelerde camilerin cemaatin taleplerini karşılayamadığı doğru. Bakırköyde özellikle insanların en çok kullandığı tabi yaya olarak kastediyorum yol güzargahı üzerinde kapasite bakımından yeterli bir cami yok. Buna katılıyorum. İhtiyaçları karşılıyacak bir camii şart. Ama bunu diyanet yapmaya kalkarsa malum kesimler bu olaya çirkin yaklaşımlarıyla gölge düşüreceklerdir. Aynen Taksime bir camii yapılması gibi. Cuma günü müslümanların yer sıkıntısı yüzünden namazı kılamamasına sahit olmakta üzücü bir hadise. Gönül ister ki bu olmasın. İnşallah bu sorun halledilir. Gerek imkan bazında olsun gerek alınacak birtakım önlemlerle..
|
|