AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-17-2010, 03:25   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs down Gazze Ramazan`da Elektriksiz!
Gazze`nin Elektrikleri Ramazan`da da Kesiliyor Ambargo altında yaşayan Gazze`yi, elektrik krizi bir kez daha vuruyor.



Gazze Elektirik İdaresi Başkanı Kenan Ubeyd, İsrail’in Cuma günü sınırlı düzeyde yakıtıngirmesine müsaade ettiği, elektriklerin Pazar günü sabah saatlerinden sonra kesileceğini söyledi.

Bir yılı aşkın süredir Gazze’deki mahallelere günde 8-10 saat elektrik verilemediğini ifade eden Ubeyd, Gazze’ye gönderilen fuel oil’in sadece bir santralin birkaç gün çalışacağı düzeyde olduğunu belirtti.

Bugün Gazze’de düzenlediği basın açıklamasında Ubeyd, Gazze’deki santrallerde yaşanan elektrik yakıtı sorununun %50’lere ulaştığını sözlerine ekledi.

Gazze’deki Elektrik idaresinin, halktan topladığı tüm geliri, Ramallah’taki merkezi idareye gönderdiğini fakat Ramallah’ın siyasi sebeplerden ötürü elektrik krizini tırmandırdığını söyledi.

Her ay Ramallah’a 4 milyon dolar gönderdiklerini belirten Ubeyd, iki gün önce Ramallah’taki eleltrik idaresine, 1 milyon doların gönderildiğini kaydetti.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin siyasi danışmanlarından Dr. Yusuf Rezka da özellikle Ramazan ayında elektrik krizini çözmek için Heniyye hükümetinin Ramallah`taki Selam Feyyad hükümetine iki farklı öneri sunduğunu, fakat Feyyad hükümetinin çözüme yanaşmadığını söyledi.

Diğer yandan Arap Birliği`nden sonra Ortadoğu Dörtlüsü`nün de İsrail ile Filistin arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlamasına onay verecek olması Hamas tarafından eleştirildi.

Hamas`ın Gazze`deki liderlerinden Muşir el Mısri, Arap Birliği`nden sonra Ortadoğu Dörtlüsü`nün de doğrudan barış görüşmelerine onay vermesinin, Mahmud Abbas`ın duruşundan kaynaklandığını söyledi.

Quds Press`e konuşan el Mısri "Abbas`ın bu yönde bir arzusu ve isteği olmasaydı, uluslararası toplum bu derece doğrudan müzakerelere destek vermezdi" dedi.

Abbas`ın Filistin halkını temsil edecek salahiyete sahip olmadığını ifade eden el Mısri, "Doğrudan müzakerelerden doğacak sorumluluğu, düşmanla oturan, tokalaşan yani Abbas ve ekibi ödeyecektir" dedi.

el Mısri açıkkamasına şöyle devam etti: "Abbas, sadece kendisini temsil eder. Halk tarafından masaya oturması için yetkilendirilmiş değil. Doğrudan barış müzakereleri, sadece vakit kaybıdır, Filistin ve Arap görüşünü saptırmayı hedeflemektedir."

isra haber

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-17-2010, 03:27   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Affet bizi Ya Rabbim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi