![]() |
#1 |
![]() GDO’lu ürünlerin zararları ve hele ileri dönük “vaadettikleri” anlışıldıkça, özellikle sokakta yürüyen insan açısından “GDO’suz” ürün arayışı hergün daha yükseliyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse; akademisyenlerin, basının, siyasilerin bu konuda söyledikleri de kamuoyunu çok ilgilendirmiyor. Elbette GDO’nun ne olduğunu, olası zararlarını ve nereden çıktığını merak edip soruşturuyorlar. Fakat asıl mesele şu: “Frankestein gıdalar”ı çocuklarına yedirmek istemeyer aileler-ki belli yaşın üstünde birçok insandan “biz yiyeceğimizi yemişiz belli ki, bari onlar sağlıklı büyüsün” sözleri sıkça işitiliyor-iki konuyu en çok soruşturuyorlar. GDO’suz (artı hormonsoz) ürünleri, nereden, hangi paraya ve ne kadar düzenli elde edebilirim? Bir gıda ürününün GDO’sunu nasıl kolayca ve ucuza öğrenebilirim? Aslında bu iki sorunun da somut, elle tutulur, kolay, ikna edici ve hemen ulaşılır yanıtı yok! Bunun anlamı da şu: insanlar “bile bile, mecburen GDO’lu yiyecekleri tüketmek zorunda kaldıklarını düşünüyorlar. Daha doğrusu buna inanıyorlar! Kimse “ben bugüne kadar GDO’lu gıda yemedim” diyebilir mi? Zaten mesele de buradan sonra başlıyor. GDO’suz ürün nerede, bol, ucuz ve hızlı (verimli) üretilebilir? Aslında biraz düşünürseniz hemen yanıtı bulabiliriz. Aslında “GDO”suzluk konusu organik/ hormonsuz gıda beklentisi ile paralel bir bakış açısına sahip. Yani burada biraz “sıtma-ölüm” öyküsü var gibi. Ölümü gören sıtmaya razı olabilir mi? Konuyu uzatmayalım. Suriye, hatta Irak sınırının bir bölümünde, “artık”, organik, hormonsuz ve GDO üretilebilir mi? Mayınlar temizlenir, yeni yasa da ekime izin verirse! “Bu iyi fikir diyorsanız”, eski tartışmaların kaynağını ve GDO’nun kaynağını yeniden anımsayın deriz! www.iyibilgi.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Gdo suz ürünü bizim bahçeden yiyebilirim . Bugünden itibaren ekme dikme işlerine başlıyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|