AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-30-2009, 04:39   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Geçersiz oylar 11 partiden fazla çıktı
Cihan Haber Ajansı'nın seçim sonuçlarına göre yaklaşık 760 bin seçmen (yüzde 2) geçersiz oy kullandı. Bu oylar seçimlere katılan 11 partinin aldığı toplam oylardan daha fazla çıktı.

Dün 81 ilde 48 milyon 32 bin 206 seçmen yerel yönetimler için oy kullandı. Oy sayım işleminin başlamasından sonra bugün saat 02.30'a kadar oyların yüzde 91.5 sayıldı.
Ancak sandığa yansıyan 36 milyon 684 bin 163 seçmenden 759.684'ünün kullandığı oyun geçersiz çıkması dikkat çekti.
Tüm sandık sonuçlarının açıklanması ile birlikte bu sayının daha da yükselmesi beklenirken, geçersiz oyların toplam oylar içindeki payı yüzde 2.15 olarak gerçekleşti.
Bu sonuçla geçersiz oylar, ANAVATAN, LDP, IP, HOP, BDP, MP, ODP, TKP, BTP, EMP ve HYP'nin aldığı toplam oylardan daha fazla çıkması dikkat çekti. 2004 yerel seçimlerinde de 43,3 milyon seçmenden yaklaşık 1 milyonu geçersiz çıkmıştı.

CİHAN

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-30-2009, 07:56   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
entesan bi olay o kadarda anlatılıyor artık 0 zayiatla geçmesi lazımya neyse
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 10:21   #3
Kullanıcı Adı
Feride
ya bu önemli bir mevzu. nasıl dikkat edilmiyor ben anlamıyorum. kınamıyorum da ama bu kadar da beceriksizlik yapmamak lazım. bi oy kullanılıyor 4-5 yılda bir. o da yarım yamalak oluyor. inşaallah chp nin oyları geçersiz sayılmıştır
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 11:19   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Bazıları da tüm partilete tepki diye üzerine yazılar yazıyor, hepsine mühür basıyor falan filan... Yani çoğunluğu beceriksizlik değil Ama şu da var, denetçiler de bazen kabul ettirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela dün oy kullandığım sandığa bakmaya gittim, bir pusula, Ak Parti'ye bastığı belli ama mürekkep akmış. Adam kabul etmem diyor da başka bir şey demiyor. Açtırdım önündeki kitapçığı okutturdum, zorla kabul ettirdim pis herife Bunun gibileri de çok var malesef...
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 17:15   #5
Kullanıcı Adı
LeyaL
Her seferinde mutlaka oluyor dikkatsizlik başka bişey değil...
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 17:18   #6
Kullanıcı Adı
NS
elektronik oylama yapılsa keske...
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)