Geciken sivil anayasa ve ak eleştiriler
Arkadaşlar biliyorum "yeni"ye karşı bu platformda bir allerji var fakat ben artık "yeni cümleler" ile konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.Burada herkes akpartili ve ideolojisine sıkı sıkıya sarılmış durumda.Ancak burada birilerine bir şeyleri anlatmaktan ziyade "körler sağırlar birbirini ağırlar" lafsına atfen yazışmalar görüyorum.Belki de burada kendimi daha önce ifade edemeyişimin sebebi budur.Neden akpartiye eleştirel yaklaşamıyoruz peki?Bu parti doğru-yanlış yaptıklarının eleştirilip yapamadıklarının nedenleriyle konuşulup tartışarak gelişmiş fikirler üretmeyi ,körü körüne her şeyi öp kokla başına koy mantığından daha fazlasını hakediyor.Gazetede yazılanların Bu yüzden ben bir noktadan başlamak istiyorum;
Ak parti sivil anayasayı neden bu kadar geciktirdi?Ve hala bu konuda bir söylem yok bazı yazarlar 2 yıl sonrasına ertelendiğini öne sürüyor.Peki biz daha ne kadar bu anayasa ile yönetileceğiz.Yargı reformu şart.Yargının içindeki yine askeri darbeler ya da muhtıralar neticesinde oluşan hukuk dışı anayasal kurumlar hukukun işlenmesini sekteye uğratmaya devam mı edecek?Bu anayasa ile demokratik açılım yapılabilir mi?
Akparti sivil anayasayı bir dahaki seçimlerden sonraya kaldırırsa ben de dahil onlar için boğaz patlatmış ,elleri aşınmış birçok seçmenini kaybedecektir.İnsanların demokrasiye olan inancını sağlamak ve devlete olan güvenin sağlanması için yargı reformu kesinlikle gereklidir.
|