07-10-2011, 04:52 | #1 |
Geleceğin Çocuklarına-Atavi Osman Erdemir
Çocuklar ölmesin diye Hiroşima gibi
Kollarımda zincirler, ayağımda prangalarla yürüdüm Elimde Halepçe'nin solmuş çiçekleriyle Hama sokaklarını dolaştım rüyalarımda Soylu kavgalar vermek için zulmün zindanlarından Yüreğimi barikatlara koyarak savundum geleceğin çocuklarını Lübnan'da kalleşliklere uğramasınlar diye Aksâ'da büyümeden vurulmasınlar diye Ülkemde gözü yaşlı dolaşmasınlar diye Yüreğimi koydum barikatlara direnmek için geleceğin çocukları adına Gün oldu prangalarda kaldı bileğim Umut dolu yarınlara ulaşmak için Gün oldu hücrelerde kaldı bedenim Kanıyla duvarları sulamak için ve tek başınalığın ürpertici soğuğunda Ölümleri özledim doğacak güneşler için Hücre karanlığının ışığına bakıp Görünmez ranzamın demirlerini tutarak Aydınlığın geleceği şafağa daldım Yüreğimi avucuma alıp haykırdım isyanımı geleceğin çocukları adına Bilmem kaç kez bileğimde kelepçelerle isyanımı haykırdım Kaç kez postal sesleriyle uyandım uykulardan Başıma inen joplarla kızıllaşırken bedenim Küçük yumruklarla gelecek umutları düşündüm Ve yüreğimdeki isyan ateşi biraz daha alevlendi geleceğin çocukları adına Sorgular çıksa da karşımıza Zindanlar kesse de yolumuzu Sehpalar koyarak önümüze Kalemimizi kırsalar da darağaçlarında Direncimi kıramazlar Yüreğimi çalamazlar Çünkü ben barikata koydum onları geleceğin çocukları için geleceğin çocukları adına.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-10-2011, 04:52 | #2 |
Sorgular çıksa da karşımıza
Zindanlar kesse de yolumuzu Sehpalar koyarak önümüze Kalemimizi kırsalar da darağaçlarında Direncimi kıramazlar Yüreğimi çalamazlar Çünkü ben barikata koydum onları geleceğin çocukları için geleceğin çocukları adına. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|