AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-23-2010, 13:56   #1
Kullanıcı Adı
orhan gündoğdu
Exclamation Gelmesin bu gâvur
...
Gelmesin bu gâvur
Müslümanlara "bilimden uzak yaratıklar" ve "parazitler" diyerek hakaret eden İngiliz edebiyatçı Naipaul`un, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından İstanbul`da düzenlenecek Avrupa Yazarlar Parlamentosu`na "onur konuğu" olarak davet edilmesine tepkiler dinmiyor.
Ersöz: Büyük Ayıp

Müslümanlara hakaret eden Naipaul`un onur konuğu olduğu toplantıyı Beşir Ayvazoğlu ve Cihan Aktaş boykot edecek.Yazar Salih Tuna "Naipaul bin tane de Nobel alsa benim şeref telakkimde yeri yok" derken solcu yazar Cezmi Ersöz ise Naipaul`un davet edilmesini büyük bir ayıp olarak nitelendirdi.
İstanbul Kültür Başkenti projeleri kapsamında düzenlenen Avrupa Yazarlar Parlamentosu`na Müslümanlara ağır hakaretlerde bulunan Hint asıllı İngiliz yazar Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul`un onur konuğu olarak davet edilmesine Türkiye`den birçok yazar tepki gösterdi. Toplantıyı boykot edeceğini açıklayan Cihan Aktaş, Naipaul`un toplantıya onur konuğu olarak davet edilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, "Naipaul`un kitabında İslam ve Müslümanlara duyduğu tiksinti insanı dehşete düşürüyor. `Her şeye rağmen edebiyat` diyerek toplantıya katılamazdım" dedi.
Kendisine davet gönderildiğinde davetiyede Naipaul`un isminin bulunmadığını söyleyen Beşir Ayvazoğlu ise söz konusu yazarın toplantıya onur konuğu olarak davet edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Katılmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Ersöz: Müslümanları rencide eder

İslam`a ve Müslümanlara ağır hakaretlerde bulunan Naipaul`un davet edilmesini büyük bir ayıp olarak nitelendiren solcu yazar Cezmi Ersöz ise toplantıya tepki gösteren yazarların yanında olduğunu belirterek, "Naipaul bu güne kadar küçük bir özür bile dilemedi. Müslümanlara yönelik düşüncelerinin değiştiğine inanmıyorum. Böyle bir insanın onurlandırılması Müslümanları rencide eder" şeklinde konuştu.
Cemil Meriç de tepkiliydi

Konuyu ilk gündeme getiren aydın Hilmi Yavuz Naipaul`un böylesi bir toplantıya tepkisiz kalmaması gerektiğine işaret etti. "Yazarlarımız böyle bir insanla aynı masada oturmalarını içlerine sindirebilecekler mi" diye soran Yavuz, "Cemil Meriç, Jurnal`in 2. cildinde Naipaul`u "Allah`ın belası" diyerek eleştirmişti. Naipaul Hint asıllı ama kendi kökeninden bile nefret ediyor. "
Naipaul, 1992 yılında bir grup Hintlinin Babür Camii`ni yakması ve onlarca Müslüman`ı öldürmesini "yaratıcı tutku" ve "tarihin dengelenmesi" olarak tarif etmişti. Çeşitli mecralarda Müslümanlar hakkında "bilimden uzak yaratıklar" ve "parazitler" olarak bahseden Naipaul, Afrikalı insanları da beceriksiz olmakla itham etmişti.
`Benim şeref telakkimde yeri yok`

Naipaul`un İstanbul`a onur konuğu olarak davet edilmesini eleştiren Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna ise, "Senin Şerefin Nerede" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: "Bir dini aşağılayan ve o dinin bütün müntesiplerine nefret dolu ifadelerle hakaret eden bir adamın (bin tane Nobel alsa da) benim şeref telakkimde yeri yok"

http://www.haber5.com/milli-gazete-t...beri-107596.aw
.

orhan gündoğdu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)