AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-05-2009, 23:54   #1
Kullanıcı Adı
Jurnal
Standart GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?
Tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen sigara ve alkol kullanma yaşları, giderek düşüyor. Türkiye'deki rakamlar korkunç:

Tiner koklama ve alkol kullanma yaşları ise 11'lere kadar geriledi. Uzmanlar önlem alınmaması halinde ilköğretime yeni başlayan çocukların dahi sigara içiyor olabileceği uyarısında bulunuyor.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, sigara içmek çok yaygın bir bağımlılık çeşidi olmasının yanı sıra sigara ve dumanında bulunan maddelerin insan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etkiler nedeniyle dünyanın ve Türkiye'nin en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Gün geçtikçe sigara kullanım yaşının düştüğüne değinen Çetinkara, gelinen noktada sigara içme yaşının sekizlere, içki kullanma ve tiner koklama yaşının ise 11'lere kadar düştüğünü ifade etti. Alkollü içkiler ve uyuşturucuların insanda zamanla alışkanlık yaptığını kaydeden Çetinkara, çocukluk döneminden itibaren başlanılan bu maddeleri bırakmanın daha zor olduğu uyarısında bulundu.

Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelere bağımlılığın uyku bozukluğu, zeka ve hafıza kayıpları, sabahları bitkin uyanma, adet düzensizliği ve iktidarsızlık gibi rahatsızlıkların yanı sıra gastrit, tansiyon düşüklüğü, kanser ve kalp hastalıklarına yol açabildiğine değinen Çetinkara, "Günümüzde batılı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sigara, alkol ve uyuşturucuya karşı hem toplumsal hem de yasal mücadeleye devam ediliyor. Sigara dumanının içerdiği amonyak, arsenik hidrojen siyanür, formaldehid ve metan gibi son derece zehirli olan maddeler ise 'insan ölümlerine' zemin hazırlıyor. Sigara içen annelerin sütlerinde bulunan 'dioxin' maddesi, öldürücü etkiye sahip bir zehirdir. Beslenme bozuklukları, kronik ishaller, karaciğer iltihabı ve mide kanamalarına yol açan alkol kullanımı, hamile bayanlar için çok büyük riskleri beraberinde getiriyor. Hamileliği süresince alkol tüketen bayanlar, sakat ve erken doğum ile bebeklerinde zeka geriliği riskleriyle karşı karşıya bulunuyor. Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale geldi. Sigara ve alkol sağlımıza zararlarının yanında kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar veriyor." dedi.

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadımın son derece önemli olduğunu belirten Çetinkara, kötü alışkanlıkların tecrübesinin olmadığını aktardı. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları olduğunu vurgulayan Çetinkara, çocuklarda meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcaması gibi durumlarda iyi bir gözlemci olunması konusunda uyardı. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmasını isteyen Çetinkara, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir." diye konuştu.


(CİHAN) www.haber7.com

 

Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-06-2009, 03:18   #2
Kullanıcı Adı
emre_10085
Standart
Allah neslimizi korusun.gerçekten yeni nesil çöküşe geçti

Konu emre_10085 tarafından (03-06-2009 Saat 03:22 ) değiştirilmiştir..
emre_10085 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi